ظرفیت 900 هزار تنی پرورش ماهی در قفس سواحل شمالی و جنوبی

چهار‌شنبه ۴ شهریور ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۹۳ بازدید

ظرفیت 900 هزار تنی پرورش ماهی در قفس سواحل شمالی و جنوبی
رییس سازمان شیلات ایران، گفت: مطالعات و بررسی های مشترک ایران و نروژ نشان می دهد که در سواحل شمالی و جنوبی کشور ظرفیت پرورش ماهی در قفس بیش از 900 هزار تن است.
حسن صالحی، طرح پرورش ماهی در قفس را با توجه به محدودیت آب شیرین، یکی از محوری ترین طرح های دولت تدبیر و امید در حوزه کشاورزی و شیلات ذکر و پیش بینی کرد: امسال 10 هزار تن ماهی به شیوه «پرورش در قفس»در آب های سواحل شمال و جنوب کشور پرورش یابد.
وی با بیان آنکه سال گذشته 3 هزار تن ماهی در قفس در کشور پرورش یافت، تصریح کرد: برای تولید هر تن ماهی در قفس 15 میلیون تومان سرمایه گذاری و 15 میلیون تومان هزینه سرمایه در گردش نیاز است و نرخ بازگشت سرمایه بیش از 30 درصد می باشد که نشان می دهد این فعالیت سودآوری مطلوبی دارد.
صالحی خاطرنشان کرد: سال گذشته برای نخستین بار، صندوق توسعه ملی 300 میلیارد تومان به بخش خصوصی برای پرورش ماهی در قفس با کارمزد 14درصد و برای مناطق محروم با کارمزد 10درصد اختصاص داد و امسال نیز پرداخت تسهیلات به پرورش ماهی در قفس از اولویت های بخش کشاورزی به منظور تقویت زیرساخت ها از جمله تامین بچه ماهی و ساخت اسکله در سواحل است.
وی به وعده رییس جمهوری کشورمان در سفر استانی به گیلان اشاره کرد و گفت: در این سفر، رئیس جمهوری وعده اختصاص 10 میلیارد تومان برای کمک به زیرساخت های پرورش ماهی در قفس را داده است.
معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه بچه ماهی برای توسعه پرورش ماهی در قفس تأمین شده است، افزود: خوشبختانه در شمال کشور به منظور تأمین بچه ماهی مورد نیاز، مرکز اصلاح نژاد، تکثیر و بازسازی ذخایر شیلات، جایگاه ویژه ای پیدا کرده است.
وی اظهار داشت: ضمن آنکه برای جنوب کشور هم دو مرکز اصلاح نژاد، تکثیر و بازسازی ماهی در جزیره قشم، یک مرکز در میناب و دو مرکز در استان بوشهر و دو مرکز در استان خوزستان فعال شده اند.
وی درباره تجهیزات مربوط به پرورش ماهی در قفس، گفت: ظرفیت قفس هایی که دردنیا استفاده می شود از 40 تن تا 700 تن است و قفس هایی که در حال حاضر در کشور ما مورد استفاده قرار می گیرد، بین 40 تا 50 تن است.
صالحی با اشاره به اینکه ظرفیت پرورش ماهی در قفس در کشور مغفول مانده است، افزود: با وجود برخورداری از 5800 کیلومتر سواحل شمالی و جنوبی کشور باید هر چه سریعتر آن را توسعه دهیم.
وی ادامه داد: بنابراین تا پایان برنامه ششم توسعه برای تولید 200 هزار تن ماهی در قفس هدفگذاری شده است.
رییس سازمان شیلات ایران تصریح کرد: از آنجا که در روش پرورش ماهی در قفس، گونه هایی با ارزش اقتصادی بالا تولید می شود، این تولیدات می تواند بازار صادراتی خوبی داشته باشد.
وی گفت: نروژ در زمینه پرورش ماهی در قفس در سواحل، مقام نخست را در جهان دارد و کشور هایی مانند چین و ایتالیا در رتبه های بعدی هستند و ایران با همه این کشورها به منظور تبادل دانش و تجربیات ارتباط برقرار کرده است.
صالحی اظهار داشت: براساس گزارش سازمان خواروبار جهانی ملل متحد FAO کل تولیدات پرورش ماهی در قفس، پنج میلیون تن در سال است که نزدیک به 1.5میلیون تن آن توسط نروژی ها تولید می شود
منبع: ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید