تصفیه فاضلاب با استفاده از پوسته سخت پوستان دریایی

شنبه ۷ شهریور ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۸۷ بازدید

تصفیه فاضلاب با استفاده از پوسته سخت پوستان دریایی
گروهی از پژوهشگران مالزیایی به تازگی موفق شدند با استفاده از پودر پوسته سخت پوستان دریایی به فناوری تصفیه فاضلاب دست یابند.
مس و کادمیوم از جمله عناصری هستند که به صورت طبیعی در محیط زیست وجود دارد. با این حال فعالیت‌های مختلف صنعتی و کشاورزی بشر سبب افزایش میزان غلظت این مواد در طبیعت می‌شود. مشکل اینجاست که غلظت بالای مس می‌تواند سبب بروز مشکلاتی نظیر سرگیجه شود و کادمیوم هم ماده‌ای سمی برای کلیه ها به شمار می‌رود
امروزه فرآیندهای تصفیه فاضلاب، امکان جداسازی این مواد از منابع آبی را فراهم می سازد. با این حال این شیوه‌ها نیازمند استفاده از انواع مواد شیمیایی و یا بهره‌گیری از سایر فناوری‌های پرهزینه است.

یکی از راه‌های جایگزین برای این شیوه‌ها، استفاده از موادی موسوم به «جاذب زیستی» (biosorbent) است که می‌تواند به همان میزان در تصفیه منابع آبی اثربخش باشد و در عین حال تاثیر مخرب کمتری بر محیط زیست به همراه داشته باشد.

گروهی از پژوهشگران مالزیایی به تازگی موفق شدند با استفاده از پودر پوسته سخت پوستان دریایی به فناوری تصفیه فاضلاب دست یابند. این پودر از پوسته نوعی خرچنگ به نامScylla Serrata تهیه شده بود. این پودر به عنوان جاذب طبیعی برای از بین بردن مس و کادمیوم مورد استفاده قرار گرفت.

کربنات کلسیم موجود در پوسته سخت پوستان دریایی در رویارویی با مس و سرب، با آنها پیوند برقرار می‌کند. همچنین ماده کیتین می‌تواند کادمیوم و مس حل شده را جذب کند.

این پژوهشگران فناوری مذکور را برای تصفیه فاضلاب معدنی دارای غلظت های متفاوتی از مس و کادمیوم (۱ تا ۲۰ درصد) به کار بردند. نتایج نهایی نشان داد که پوسته سخت پوستان می‌تواند تا ۹۵ درصد از مس و نیز تا ۸۵ درصد از کادمیوم را طی فقط ۶ ساعت تصفیه کند.

در حال حاضر، پوسته سخت پوستان جزو ضایعات طبیعی صنعت شیلات به شمار می‌رود و به همین دلیل این ماده می‌تواند یک گزینه بسیار خوب و کم هزینه برای از بین بردن فلزات سنگین از منابع آبی به شمار رود
منبع: مهر

دیدگاه خود را بیان کنید