سرمایه گذاری مشترک ایران و فرانسه برای تولید دام های سبک اصلاح نژاد شده

دوشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۸۵ بازدید

سرمایه گذاری مشترک ایران و فرانسه برای تولید دام های سبک اصلاح نژاد شده
وزیر جهاد کشاورزی در مراسم امضای یادداشت تفاهم با وزیر کشاورزی فرانسه، گفت: همکاری دو کشور در بخش زراعت، امور دام و تبادل دستاوردهای علمی در بخش کشاورزی از سال گذشته بین دو کشور آغاز شد که امروز با امضای پنج تفاهم‌نامه همکاری اجرایی خواهد شد.
محمود حجتی در جلسه خبری امروز پس از پایان مراسم امضای یادداشت تفاهم با کشور فرانسه، با اشاره به اینکه همکاری های دو کشور در تمام زیر بخش های مربوط به بخش کشاورزی اجرا می شود، افزود: بر اساس این تفاهم‌نامه‌ها که سه تای آنها بین شرکت های بخش خصوصی ایرانی و فرانسوی امضا شده است، دو کشور در بخش‌های خدمات پیش از تولید و پس از تولید محصولات کشاورزی که شامل مبادلات تجاری و بازرگانی است همکاری می‌کنند.
وی، گفت: همچنین شرکت های فرانسوی در زمینه تولید بذرهای اصلاح شده گندم و دانه روغنی کلزا که دربرابر آفات و بیماری ها و خشکسالی مقاوم است با یکدیگر همکاری خواهند کرد.
وزیر جهاد کشاورزی، افزود: شرکت های فرانسوی و ایرانی برای تولید بذرهای اصلاح شده و اجرای طرح های تولید دام های اصلاح نژاد شده، سرمایه گذاری مشترک خواهند کرد.


وی،گفت: بر اساس تفاهم‌نامه شرکت خصوصی کوثر و شرکت های خصوصی فرانسوی قرار است این شرکت ها برای تولید دام سبک اصلاح نژاد شده بز و گوسفند، مواد ژنتیکی را مبادله کنند و در این زمینه شرکت های ایرانی از تجربیات فرانسوی در بخش اصلاح نژاد دام سبک استفاده خواهند کرد.

وزیر جهاد کشاورزی، همچنین درباره افتتاح طرح مشترک آبزی‌پروری با کشور فرانسه که امروز از طریق ویدئوکنفرانس منطقه آزاد قشم به بهره‌برداری رسید، گفت: در این پروژه بچه ماهی به صورت پرورش ماهی در قفس تولید می شود که ظرفیت تولید این قفس 10 میلیون قطعه در سال است و تا 40 میلیون قطعه نیز قابل افزایش خواهد بود.


حجتی، افزود: هم اکنون 350 هزار تن ماهی در مراکز پرورش تولید می شود که در صورت توسعه طرح تولید ماهی در قفس، ظرفیت تولید تا چند برابر افزایش خواهد یافت.


وی، اضافه کرد: در سه دهه گذشته نتوانستیم از ظرفیت های مناسب تولید ماهی در سواحل کشور با روش پرورش ماهی در قفس استفاده کنیم اما هم اکنون با استفاده از تجارب دیگر کشورها از جمله کشور فرانسه، این طرح در اولویت برنامه های سازمان شیلات و برنامه ششم اقتصادی اجتماعی کشور قرار دارد.


وزیر جهاد کشاورزی، همچنین در این جلسه مطبوعاتی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درباره چگونگی تامین اعتبارات مالی برای توسعه مبادلات اقتصادی بین دو کشور ایران و فرانسه گفت: این مشکل بیشتر مربوط به تحریم هایی است که در گذشته یکطرفه و ظالمانه علیه ملت ایران اعمال شده بود و امیدواریم در مراحل اجرایی برجام این محدودیت ها برداشته شود تا بتوانیم به تعامل مثبت و سازنده ای با طرف فرانسوی برسیم.


استوفان لوفل وزیر کشاورزی فرانسه نیز در برنامه مصاحبه مطبوعاتی در پاسخ به سؤالات خبرنگاران درباره آینده روابط دو کشور در بخش کشاورزی، گفت: در زمینه تحقیقات، آموزش، و مبادلات دو کشور در بخش کشاورزی، آینده بسیار روشنی را پیش رو داریم و امیدواریم مشارکت بیشتری بین دو کشور ایجاد شود.


وی افزود:‌ دفتر تجاری و بازرگانی فرانسه از امروز در سفارت فرانسه برای گسترش همکاری ایجاد شده است.


وزیر کشاورزی فرانسه، گفت: برای صادرات محصولات کشاروزی و باغی نیز در چارچوب قراردادهای بین المللی همکاری خواهیم کرد.


وی همچنین درباره دیدگاه کشورش برای مصرف محصولات تراریخته خاطرنشان کرد:‌ بر اساس تصمیمات گرفته شده، کشور فرانسه از این محصولات استفاده نخواهد کرد و به این نوع محصولات اجازه ورود نخواهد داد.


لوفل، گفت: دو کشور جمهوری اسلامی ایران و فرانسه در بخش کشاورزی در زمینه های آموزش و علوم و فنون، توسعه طرح های نوین آبیاری،‌ دام و زراعت با یکدیگر همکاری های گسترده ای انجام خواهند داد
منبع: ایسکانیوز

دیدگاه خود را بیان کنید