همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان قم از اجرای موفق طرح پرورش متراکم ماهی کپور معمولی در استان قم خبر داد. | |
به نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان قم، محمدرضا طاهری اظهار داشت: روند رو به رشد جمعیت و نیاز روزافزون به تولید مواد پروتئینی از یک سو و کاهش میزان ذخائر آبزیان و صید از دریاها، بهره برداری بهینه از منابع آبی کشور جهت نیل به امنیت غذایی و توسعه پایدار تولید آبزیان را الزامی کرده است.
وی با اشاره به اینکه ماهی کپور معمولی از خانواده کپور ماهیان و جزو ماهیان گرمابی است، افزود: به دلیل رشد سریع، امکان تکثیر مصنوعی و تغذیه و نگهداری به صورت متراکم و دارا بودن مقاومت بالا در مقابل عوامل فیزیکی و شیمیایی آب از جمله مهمترین ماهیان پرورشی جهان است. |
|
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی قم با اشاره به اینکه ماهی کپور معمولی در آبهای شیرین و تا EC معادل ۸۰۰۰ رشد مناسبی دارد، بیان داشت: با افزایش شوری از میزان سرعت رشد ماهی کپور معمولی کاسته شده و بازدهی تولید کاهش مییابد. طاهری تأکید کرد: ماهی کپور معمولی در دمای ۱۲ الی ۳۰ درجه سانتی گراد آب تغذیه میکند ولی محدوده مناسب برای رشد ۲۲ الی ۲۷ و بهترین دمای آب ۲۵ درجه سانتی گراد است.
استفاده از روشهای نوین آبزی پروری این مقام مسئول در سازمان جهاد کشاورزی قم در بخش دیگری از سخنان خود گفت: استفاده از روشهای نوین آبزی پروری و افزایش ضریب مکانیزاسیون استخرهای پرورش ماهی دو راهکاری است که با صرف هزینه و زمان کمتر نسبت به ساخت استخرهای جدید میتواند افزایش تولید آبزیان در واحد حجم استخر و افزایش بهره وری از منابع آبی را میسر سازد. وی گفت: در این طرح تعداد ۳۸ هزار قطعه بچه ماهی کپور معمولی با میانگین وزن ۶۰ گرم از ابتدای سال ۹۴ در ۸ باب استخر ذخیره آب دومنظوره کشاورزی رهاسازی و هوادههای قارچی و ایرجت در استخرها نصب شد. طاهری افزود: دمای آب ورودی استخرها ۲۰ الی ۲۳ درجه سانتی گراد با EC بین ۱۲۰۰ الی ۳۴۰۰ میکروموس و تغذیه ماهیان توسط غذای اکسترود انجام گرفت و پس از گذشت ۶ ماه از دوره پرورش، ماهیان به میانگین وزن ۱.۵ کیلوگرم رسیده که در بین آنها ماهیان ۳ کیلوگرمی نیز مشاهده میشود.
تولید بیش از ۵۷ تن ماهی کپور وی با اشاره به اینکه از نتایج اجرای این طرح تولید ماهی کپور معمولی به میزان ۲۶ کیلوگرم در مترمکعب آب استخر است، بیان داشت: با آغاز فصل برداشت، در حال حاضر حدود ۶ تن از ماهیان صید و پیش بینی میشود تا پایان فصل برداشت، میزان صید بیش از ۵۷ تن شود. مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان قم اضافه کرد: استان قم با دارا بودن شرایط آب و هوایی گرم و وجود بیش از ۱۶۰۰ باب استخر ذخیره آب کشاورزی، پتانسیل مناسبی جهت پرورش کپورماهیان را داشته و بنا به گزارش کمیته تخصصی ماهیان گرمابی سازمان شیلات ایران، رتبه سوم کشور در تولید ماهیان گرمابی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی را در سال ۹۳ کسب کرده است. وی ادامه داد: جهت ساخت استخرهای پرورش ماهیان گرمابی با میزان حداقل دوبار تعویض حجم آب استخر در طول هفته و یا تجهیزاستخرهای دومنظوره موجود پرورش ماهیان گرمابی به انواع هواده و سیستمهای تصفیه فیزیکی و بیولوژیکی آب، تسهیلات بانکی کم بهره اعطا میشود منبع: مهر |