همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
تیلاپیاها متعلق به خانواده Cichlidae هستند. این خانواده بیش از 1600 گونه دارد اما گونه هایی که پرورش تجاری دارند محدود هستند. میزان تولید تیلاپیای گونه نیل (Oreochromis niloticus) در جهان بیش از %80 کل تیلاپیای پرورشی است (Fessehaye, 2006). | |
تیلاپیاها در جایگاه دومین ماهی پرورشی جهان قرار داشته و تولید آنها در جهان در دهه های اخیر بشدت افزایش یافته است. تیلاپیا در 140 کشور جهان پرورش داده می شود. عمده ترین کشورهای تولید کننده تیلاپیا کشورهای آسیایی هستند که اقلیم مناسبی برای تولید این ماهی دارند. چین بزرگترین تولید کننده و ایالات متحده امریکا بزرگترین وارد کننده و مصرف کننده تیلاپیا، به موازات تولید در این کشور است (FAO, 2014). |
|
گوشت ماهی تیلاپیا دارای مقدار مناسب پروتئین، کاروتنوئیدها، و نسبت مطلوب اسیدهای چرب غیراشباع است. نقش اسیدهای چرب غیراشباع و مصرف آن در سلامت بدن انسان کاملاً شناخته شده است. این ترکیبات مفید عمدتاً با مصرف محصولات آبزیان تأمین می شوند. درمورد ترکیب اسیدهای چرب و اثر آن بر سلامت، آنچه که اهمیت ویژه دارد نسبت اسیدهای چرب امگا3 به امگا6 است. مقدار مناسب و مجاز اسیدهای چرب امگا 6 به امگا 3 در محدوده 5 تا 1 است. این در حالی است که آنالیز پروفایل اسیدهای چرب فیله ماهی تیلاپیا پرورشی در مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب های شور (بافق یزد)، این نسبت را کمتر از 2 (نصف آستانه مجاز سازمان بهداشت جهانی) نشان داده است (مرادی و همکاران، 1391). در 28 گرم گوشت تیلاپیا مقدار اسیدهای چرب امگا 3 برابر با 61.6 میلیگرم و اسیدهای چرب امگا 6 برابر با 58.8 میلیگرم است (Nutrition data). باید توجه داشت که مقدار و نحوه مصرف افراد و جوامع بر میزان و جذب ترکیبات مختلف موجود در گوشت تاثیر مستقم دارد. ضمناً بدیهی است هیچ محصول غذایی به تنهایی از نظر همه ترکیبات غذایی بالانس نیست. منبع : الف |