آمادگی شیلات استان مرکزی برای ظرفیت‌‌سازی تولید آبزیان در روستاها

یک‌شنبه ۳ آبان ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۱۰۹ بازدید

آمادگی شیلات استان مرکزی برای ظرفیت‌‌سازی تولید آبزیان در روستاها
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی از آمادگی شیلات استان برای ظرفیت‌‌سازی تولید آبزیان در قالب طرح مشارکت مردم در راه‌اندازی واحدهای تولیدی مستقر در روستاها خبر داد.
حسن اکبری در اراک با اشاره به اینکه روستاها به عنوان ذخایر استراتژیک کشور نقش مهمی در پیشرفت جامعه ایفا می‌کنند، اظهار داشت: نقش و اهمیت فرآورده‌ها و تولیدات روستایی نظیر محصولات کشاورزی، زراعی، دامی، شیلاتی و صنایع تبدیلی نقشی بی‌‌بدیل و منحصربه‌فرد است که می‌تواند تکیه بر اقتصاد تک محصولی نفت را کاهش دهد.
وی تصریح کرد: ایجاد کسب و کار مناسب در روستاها تأثیر بسزایی در تأمین امنیت اجتماعی و کاهش پدیده مهاجرت روستاییان به شهر دارد، به عبارت دیگر ایجاد اشتغال در مناطق روستایی ضمن جلوگیری از مهاجرت به شهرها از شکل‌گیری مشاغل کاذب نیز جلوگیری کرده و رشد و تعالی کشور را به دنبال خواهد داشت.
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: ‌توسعه روستایی صرفاً‌ از طریق توسعه کشاورزی محض محقق نمی‌شود، بلکه توسعه همه جانبه در تمامی بخش‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی منجر به توسعه پایدار در مناطق روستایی خواهد شد.

اکبری با اشاره به ایجاد اشتغال و تولید در روستاها توسط شیلات گفت: ‌با توجه به اینکه مطالعات مربوط به ظرفیت‌های آبزی‌پروری استان به صورت نقطه‌ای در بیش از 2 هزار و 900 منبع آبی استان انجام شده است، شیلات این آمادگی را دارد تا با همکاری مدیران جهاد کشاورزی شهرستان‌های تابعه، فرمانداران،‌ بخشداران، دهیاران و اعضای شورای اسلامی روستاها از ظرفیت‌های مشخص شده آبزی‌پروری در روستاها به منظور ایجاد تولید و اشتغال در قالب احداث طرح‌های آبزی‌پروری در راستای توانمندسازی و توسعه روستاها اقدام کند.

وی با اشاره به پرداخت تسهیلات کم‌بهره توسط دولت به تعاونی‌های مستقر در روستاها و سایر نقاط جمعیتی کمتر از 20 هزار نفر طبق دستورالعمل انجام طرح‌های مشارکتی بیان کرد:‌ اولویت پرداخت تسهیلات که نرخ سود آن سه درصد است و انجام فعالیت جمعی، با مشارکت روستاییان به ویژه ساکنین محلی است و این تسهیلات صرفاً مشمول طرح‌هایی می‌شود که حداقل 50 عضو سرپرست خانوار داشته باشد.

به گفته وی نرخ سود تسهیلات پرداختی به طرح‌های غیرمشارکتی بر اساس دستورالعمل فوق 10 درصد، سقف تسهیلات برای طرح‌های غیرمشارکتی در روستاهای غیرمرزی 40 میلیارد ریال و در طرح‌های مشارکتی متناسب با سهم آورده بدون سقف تعیین شده است.

اکبری ضمانت بازپرداخت تسهیلات در طرح‌های مشارکتی را کارت یارانه متقاضیان و در طرح‌های غیرمشارکتی وثایق مورد نیاز بانک اعلام و بیان کرد: سهم آورده طرح‌های مشارکتی 20 درصد و طرح‌های غیرمشارکتی 25 درصد از سرمایه کل مورد نیاز طرح است.

وی همچنین اظهار کرد: از زمان ابلاغ این دستورالعمل توسط دولت تدبیر و امید جلسات مربوطه در فرمانداری تعدادی از شهرستان‌ها از جمله شازند، فراهان،‌ دلیجان و محلات تشکیل شده است و در این خصوص تاکنون دو طرح یکی در روستای عنبرته و دیگری در روستای برزآباد فراهان با اعتباری بالغ بر 20 میلیارد در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان مصوب شده است.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی به پیگیری تصویب اعتبار در روستای خاوه شهرستان دلیجان، روستای بزیجان و عیسی‌آباد شهرستان محلات و دارستان داود‌آباد اراک اشاره کرد و ادامه داد: شیلات از این فرصت به وجود آمده نهایت استفاده را خواهد کرد تا بتواند در قالب این دستورالعمل تعدادی از منابع آبی مشاع روستاها مثل قنوات و چشمه‌ها را فعال و ظرفیت تولید آبزیان پرورشی در استان را افزایش دهد
منبع: فارس

دیدگاه خود را بیان کنید