سرانه مصرف ماهی در لرستان 6 کیلوگرم کمتر از میانگین کشور است

چهار‌شنبه ۶ آبان ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۴۱ بازدید

سرانه مصرف ماهی در لرستان 6 کیلوگرم کمتر از میانگین کشور است
رییس اداره شیلات بروجرد گفت: سرانه مصرف ماهی در استان لرستان 6 کیلوگرم کمتر از میانگین کشوری است.
غلامحسین اکبری افزود: میزان مصرف سرانه ماهی در سال 92 برای هر نفر در کشور 8.5 کیلوگرم و در سال 93 به 10 کیلوگرم افزایش یافت ولی این میزان در استان لرستان 4.9 و در شهرستان بروجرد 5.8 کیلوگرم می باشد.
وی میزان تولید ماهیان سردآبی در شهرستان بروجرد را یکهزار و 600 تن از 34 مزرعه عنوان کرد و گفت: این شهرستان دارای دو مزرعه تکثیر ماهیان سردآبی با ظرفیت هشت میلیون قطعه در سال، دو واحد پرورش و تکثیر ماهیان زینتی با تولید 450 هزار قطعه در سال، یک مرکز پرورش ماهیان خاویاری با ظرفیت 50 تن در سال و دو مزرعه ماهیان گرم آبی با تولید سالانه 36 تن می باشد
رییس اداره شیلات بروجرد اظهار کرد: امروزه با توجه به تغییر الگوی غذایی و گرایش افراد به مصرف غذاهای فرآوری شده و کاهش تحرک و فعالیت های بدنی احتمال بروز انواع بیماری های جسمی و هیجانی در حال گسترش است که در راستای پیشگیری از بروز این قبیل اختلالات تغذیه سالم نقش مهمی ایفا می کند.
وی با مقایسه قیمت ماهی با سایر فرآورده های گوشتی گفت: قیمت یک کیلوگرم مرغ حدود 70 هزار ریال و گوشت گوسفندی 290 تا 300 هزار ریال با اندکی نوسان قیمت در خرده فروشی های سطح شهر عرضه می شود در حالیکه قیمت یک کیلوگرم ماهی ارزان بین 30 تا 50 هزار ریال است.
اکبری افزود: قیمت و صرفه اقتصادی ماهی اهمیت زیادی دارد که با افزایش سطح آگاهی و راهکارهای مصرفی مناسب می توان ماهی ارزان قیمت را با همان ارزش غذایی مناسب در سبد مصرفی خانوارها جایگزین کرد.
وی بیان کرد: گرایش مردم به مصرف مواد پروتئینی چون گوشت و مرغ به دلیل سابقه تولیدی و سرمایه گذاری در این زمینه بیشتر از آبزیان است ولی خوشبختانه با سرمایه گذاری و فراهم کردن زیرساخت های لازم در سال های اخیر به شرایط مطلوبی در تامین نیاز داخلی دست یافته ایم.
رییس شیلات بروجرد اظهار داشت: تولید آبزیان از حدود 13 سال پیش رشد داشته و این رشد در سه سال اخیر جهشی بوده است.
وی افزود: میزان تولید آبزیان در کشور 950 هزار تن در سال است که 75 هزار تن از این میزان صادر می شود.
اکبری گفت: تولید ماهی قزل آلا در شهرستان بروجرد یکهزار و 600 تن در سال می باشد.
وی افزود: تولید و سرمایه گذاری بیشتر در زمینه پروش آبزیان موجب توسعه و افزایش سطح سلامت جامعه می شود.
رییس اداره شیلات بروجرد گفت: آبزیان وارداتی و آبزیان تولید داخل از نظر بهداشتی تحت کنترل و نظارت سازمان شیلات و سازمان دامپزشکی و سایر سازمان های مربوطه هستند و مصرف کننده دغدغه ای برای خرید و مصرف ندارد.
وی افزود: متاسفانه به رغم اینکه ماهی جزو منابع غذایی سالم و مغذی است، سهم ناچیزی در سبد غذایی ما ایرانیان دارد.
وی گفت: ارزش غذایی 100 گرم ماهی در مقایسه با 100 گرم گوشت قرمز بیشتر است ولی برخی ماهی را به دلیل گران بودن و یا عادات غذایی نامناسب از چرخه مصرفی خود حذف می کنند و سایر محصولات پروتئینی را جایگزین آن می کنند
منبع: ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید