توانایی تولید 70 درصد آرتیمای مورد نیاز کشور در کرمان

چهار‌شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۹۹ بازدید
توانایی تولید 70 درصد آرتیمای مورد نیاز کشور در کرمان

مدیر شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان گفت: سالانه بین 25 تا 30 تن آرتیما از خارج وارد می‌شود و استان کرمان به تنهای این امکان را دارد که 70 درصد این نوع ماهی را با توجه به آب شور موجود در استان تولید کند

رها ابوالقاسمی ظهر امروز در همایش تخصصی مدیریت تغذیه و بهداشت آبزیان اظهار داشت: استان کرمان جزو استان‌های کم‌ آب با توجه به بارش کم است، اما ظرفیت‌های زیادی در زمینه رشد آبزی‌پروری در استان کرمان وجود دارد.

وی افزود: تنوع اقلیمی استان کرمان موجب شده است تا تولید انواع ماهیان سرد آبی، گرم آبی، ماهیان خاویاری، گونه آرتیما که ویژه آب‌های شرور و ... است را در استان کرمان داشته باشیم

ابوالقاسمی بیان کرد: با توجه به اینکه بیش از 95 درصد مصرف آب در سطح استان کرمان در بخش کشاورزی است، باید همگام از آب کشاورزی برای پرورش آبزی‌ها استفاده کنیم.

وی عنوان کرد: با توجه به اینکه در بعضی از شهرستان‌های استان کرمان آب شور است و نمی‌توان در زمینه کشاورزی استفاده کرد، اما برای پرورش ماهی آرتیما که در آب‌های شور پرورش می‌یابد، بسیار عالی است و در این راستا پرورش ماهی آرتیما را در این شهرستان‌ها راه‌اندازی شده است.

ابوالقاسمی خاطرنشان کرد: ما توانسته‌ایم با استفاده از آب شور بزرگ‌ترین و تنهاترین پالم تولید و پرورش آرتیما در کشور و حتی در خاورمیانه را در شهرستان رفسنجان راه‌اندازی کنیم.

وی تصریح کرد: سالانه براساس آمار شیلات کشور بین 25 تا 30 تن آرتیما از خارج وارد می‌شود و استان کرمان به تنهای این امکان را دارد که 70 درصد این نوع ماهی را با توجه به آب شور موجود در استان تولید کنیم.

مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان تصریح کرد: بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد، اگر ما فقط 10 درصد آب‌های در دسترس استان را در راستای آبزی‌پروری فعال کنیم، نزدیک 5 هزار تن تولید ماهی در سال می‌توانیم داشته باشیم.

ابوالقاسمی تاکید کرد: استان کرمان به لحاظ آبزی‌پروری شاخص‌های ویژه‌ای دارد و بر اساس همین شاخص‌ها پروژه‌های تعریف کرده‌ایم از جمله توسعه، تکثیر و پرورش آرتیما و گونه‌های جدیدی مانند ماهی دریایی خزر که چند ماه پیش وارد استان کرمان شد و پرورش آزمایشی ماهی فیلا پیلا و ... در دستور کار شیلات قرار گرفته است.

وی افزود: پرورش ماهیان خاویاری در استان کرمان شروع شده است و ما در برنامه پنجم توسعه برای آن جایگاه مطلوبی در نظر نگرفته بودیم، اما با توجه به استقبال از این گونه ماهی در برنامه ششم توسعه نیاز به تجدید نظر داریم.

ابوالقاسمی ادامه داد: مزارع جدید پرورش ماهی در سطح استان کرمان همه به صورت مکانیزه هستند و سعی داریم، مزارع قدیمی را هم مکانیزه کنیم.

وی یادآور شد: بسیاری از محل‌های ذخیره آب کشاورزی برای پرورش ماهی مناسب هستند و از این استخرها در راستای آبزی‌پروری استفاده می‌شود.

مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان بیان داشت: با توجه به چالش آب پرورش زالو و ماهی‌های تزئینی نیاز به آب کمتری دارند و توسعه آنها در دستور کارما قرار دارد.

ابوالقاسمی تصریح کرد: ستاد توسعه شیلات استان کرمان با مدیریت استاندار راه‌اندازی شده و این ستاد در شهرستان‌ها به ریاست فرمانداران و با همکاری جهاد کشاورزی و مدیریت شیلات و آبزیان شهرستان‌ها به زودی کار خود را شروع می‌کند.

وی تصریح کرد: تولید آبزیان در سطح استان کرمان در سال جاری به یک هزار و 570 تن رسیده که 700 تن آن مربوط به ماهیان سردآبی است و در مجموع ما در سال جاری نسبت به سال گذشته 35 درصد افزایش تولید داشته‌ایم.

ابوالقاسمی اظهار داشت: هدف‌گذاری که براساس برنامه‌های توسعه صورت گرفته، برای سال 95 آبزی‌پروری در استان به رقم 2 هزار و 30 تن می‌رسد

منبع : فارس

دیدگاه خود را بیان کنید