شرایط مساعد جوی موجب افزایش 17 درصدی صید ماهی در گیلان شد

چهار‌شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۵۸ بازدید
شرایط مساعد جوی موجب افزایش 17 درصدی صید ماهی در گیلان شد

معاون صید و بنادر ماهی گیری اداره کل شیلات گیلان از افزایش 17 درصدی صید ماهی در آب های ساحلی استان از ابتدای فصل صید تاکنون به دلیل شرایط مساعد جوی خبر داد.

اکبر ایلدرم روز چهارشنبه گفت : در این مدت 682 تن ماهیان استخوانی توسط چهار هزار صیاد عضو 51 شرکت تعاونی پره گیلان در هفت هزار مرتبه پره کشی صید شده است .
وی این میزان صید را شامل 352 تن ماهی سفید ، 305 تن ماهی کفال، شش تن سایر گونه ها به ارزش ناخالص 150 میلیارد ریال عنوان کرد.

به گفته معاون صید و بنادر ماهی گیری اداره کل شیلات گیلان، شرایط مناسب آب و هوایی موجب افزایش صید شد اما چله خشکی که موجب کاهش صید ماهی می شود، در راه است .
ایلدرم همچنین با اشاره به این که تعداد شرکت های صیادی استان نسبت به پارسال یک شرکت کمتر شده است، متذکر شد: در صورت تحقق اعتبار 30 میلیارد تومانی مصوبه سفر رئیس جمهوری به گیلان برای تعدیل و ساماندهی صیادان، 14 شرکت دیگر نیز کاسته خواهد شد.
وی با بیان اینکه در آخرین رایزنی مقام های استانی با دکتر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، شرایط تحقق این مصوبه امیدوار کننده بود، افزود : با این کار بخشی از مشکلات جامعه صید و صیادی مرتفع می شود.
وی همچنین از صید پنج هزار و 540 تن کیلکا از ابتدای امسال خبر داد و گفت: این میزان صید نسبت به مدت مشابه پارسال، دو درصد کاهش نشان می دهد.
به گفته ایلدرم، 250 تن از این میزان صید یعنی 4.5 درصد به مصرف انسانی و مابقی تبدیل به پودر می شود.
معاون صید و بنادر ماهی گیری اداره کل شیلات گیلان، ارزش ناخالص فروش این مقدار کیلکا را 94 میلیارد ریال عنوان کرد.
وی تعداد شناورهای صید کیلکا را 27 فروند با 270 صیاد و قیمت هر کیلوگرم کیلکای پودری را 930 تومان و مصرف انسانی را کیلویی یک هزار و 600 تومان بیان کرد.
سال گذشته صیادان تعاونی های پره استان گیلان در مجموع نزدیک به سه هزار و 500 تن ماهی از دریای خزر صید کردند که اغلب ماهی سفید و بعد کفال بود.
چهار هزار صیاد گیلانی در قالب 51 تعاونی پره از بیستم مهر تا نیمه فروردین ماه سال بعد در 300 کیلومتر آب های ساحلی استان از آستارا تا چابکسر به صید ماهی می پردازند.
روش صید پره، شیوه ای است که در آن تور آماده به کمک یک کرجی بصورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل تا عمق 14 متری عمق دریا ریخته می شود .
تور مورد استفاده از 11 تکه پره با اندازه های مختلف به هم دوخته شده، تشکیل شده است، عمل کشش تور در گذشته توسط نیروی انسانی و در حال حاضر با استفاده از نیروی تراکتور انجام می شود

منبع: ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید