اجرای طرح نظارت بر عرضه ماهی قرمز

شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۹۶ بازدید
اجرای طرح نظارت بر عرضه ماهی قرمز
رئیس اداره بهداشت و مبارزه با بیماریهای آبزیان دامپزشکی استان کرمان از اجرای طرح نظارت بر عرضه ماهی قرمز در این استان خبر داد
نجمه حاج علی زاده اظهار کرد: با توجه به مسئولیت خطیر دامپزشکی در حفظ سلامت و بهداشت جامعه همچنین به حداقل رساندن امکان انتقال احتمالی بیماریهای مشترک بین انسان و دام از ماهی قرمز به انسان، اداره کل دامپزشکی استان کرمان طرح نظارت و ساماندهی مراکز عرضه ماهی قرمز را آغاز کرده است.

وی با اشاره به اینکه در ایام منتهی به سال نو حمل و نقل ماهیان قرمز همچنین تراکم این ماهیان در آکواریم های برخی مراکز عرضه ماهیان زینتی افزایش پیدا می کند، افزود: حفظ سلامت آبزیان زینتی از جمله ماهیان قرمز نیز از اهداف اجرای این طرح است.

حاج علی زاده بیان داشت: حمل و نقل های خارج از ضابطه و بدون رعایت موازین بهداشتی و قرنطینه ای می تواند باعث ابتلاء ماهیان به بیماری های مختلف شود.

وی ادامه داد: افزایش تعداد و تراکم ماهی قرمز در یک آکواریم همچنین عدم وجود هوادهی، فیلتراسیون، تغذیه و دمای مناسب نیز از عوامل مستعد کننده ابتلاء این آبزیان به انواع بیماریهاست.

رئیس بهداشت و مبارزه با بیماریهای آبزیان با اشاره به اینکه احتمال انتقال برخی بیماری ها از ماهی قرمز به انسان وجود دارد، گفت: بهتر است تمام افراد مخصوصاً کودکان و افراد سالخورده از دست زدن و تماس مستقیم دست با این ماهی‌ها اجتناب کرده و در صورت لزوم پس از تماس، دست‌ها با آب و صابون شسته شود.

مشخصات ماهی قرمز سالم

وی اظهار داشت: یک ماهی سالم دارای پوستی براق و تحرک مناسب است و همچنین چشم ها نباید به صورت فرورفته یا برآمده غیر طبیعی باشد.

حاج علی زاده در ادامه افزود: از خرید ماهیان دارای لکه‌های سفید، خاکستری و یا قرمز اطراف دهان و روی بدن خودداری نمایید.

وی ضمن تاکید بر عدم خرید ماهی از افراد دوره گرد، دستفروشان و سایر مراکز غیرمجاز ادامه داد: ماهیان این مراکز به دلیل عدم رعایت شرایط و اصول بهداشتی از سلامت لازم برخوردار نیستند.

رئیس اداره بهداشت و مبارزه با بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمان با اشاره به نقش آموزش در دستیابی به اهداف طرح نظارت بر عرضه ماهی قرمز تصریح کرد: از جمله اقداماتی که در اجرای این طرح صورت می پذیرد حضور کارشناسان این اداره کل در مدارس و توزیع برشورهای مختلف در سطح جامعه همچنین مدارس برای آموزش و آشنایی بیشتر دانش آموزان و افراد جامعه با شرایط نگهداری صحیح ماهی قرمز است.

از مرگ زودرس ماهی قرمز جلوگیری کنیم

وی افزود: از هم استانی ها درخواست می کنیم به منظور جلوگیری از آلودگی احتمالی، تخریب و به هم خوردن نظم اکوسیستم های محیط زیست از رها سازی این ماهی ها در رودخانه ها و تالاب ها جداً بپرهیزند.

رئیس اداره بهداشت و مبارزه با بیماری های آبزیان با اشاره به اینکه ماهی قرمز می تواند تا 10 سال عمر کند، گفت: با مهیا کردن شرایط لازم برای زندگی ماهی قرمز مانند دمای مناسب، آب سالم، اکسیژن کافی و سایر فاکتورهای مورد نیاز از مرگ زودرس این ماهیان جلوگیری کنیم.

منبع : مهر

دیدگاه خود را بیان کنید