اعمال محدودیت واردات ماهی به نفع کشور نیست

شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۴۳ بازدید
اعمال محدودیت واردات ماهی به نفع کشور نیست
اعمال محدودیت در واردات ماهیان به کشور ، مشکلات بسیاری را برای فعالان صنعت شیلات ایجاد کرده است که به نفع اقتصاد کشور نیست
رئیس اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران اظهار داشت: هم اکنون صادرات میگوی پرورشی به دلیل مانع تراشی های سازمان دامپزشکی با کندی پیش می رود.
علی اکبر خدایی ادامه داد: هنوز قرارداد لازم بین سازمان های دامپزشکی ایران و چین به منظور صادرات مستقیم میگوی ایران به چین صادر نشده است.

وی گفت : بنابراین هم اکنون شاهد صادرات غیر مستقیم میگوی ایران به چین از طریق کشور واسطه ویتنام هستیم که باعث کاهش سود اقتصادی برای صادرکنندگان می شود.
خدایی خاطرنشان کرد : به نظر می رسد انعقاد قرارداد برای صادرات مستقیم محصولات میگو به چین جز اولویت های کاری سازمان دامپزشکی قرار ندارد.
رئیس اتحادیه پرورش دهندگان میگوی ایران بیان کرد: امیدواریم تلاش های سازمان دامپزشکی برای انعقاد قرارداد با کشور چین به منظور صادرات مستقیم میگو به این کشور با سرعت بیشتری انجام شود.
وی همچنین به اعمال سیاست هایی مبنی بر محدودیت واردات ماهیان تجاری و صنعتی از سوی سازمان دامپزشکی اشاره کرد و گفت : جلوگیری از واردات ماهیان به کشور باعث ضررهای اقتصادی فراوانی در صنعت شیلات کشور خواهد شد.

به گفته وی، سالانه 50 هزار تن انواع آبزیان به خارج از کشور صادر می شود که درآمدی معادل 300 میلیون دلار را برای کشور به همراه خواهد داشت.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران بیان کرد: این در حالی است که برای واردات 50 هزار تن ماهی به کشور فقط 70 میلیون دلار هزینه می شود، چرا که ماهیان وارداتی با قیمت های بسیار پایینی در حدود کیلویی 1.5 دلار خریداری و وارد کشور می شود.
وی گفت: همین امر باعث می شود که بتوانیم در بازار داخلی و برای تامین نیاز بازار به ماهی، آبزیانی با قیمت پایین و به اندازه کافی عرضه کنیم.

وی با اشاره به اینکه ماهیان وارداتی همچون گونه های تیلاپیا و هوکی با قیمت بسیار پایین در فروشگاه های کشور عرضه شده است، اذعان داشت: این ماهیان به دلیل قیمت بسیار پایین مورد استقبال مصرف کنندگان قرار گرفته است.
خدایی تاکید کرد: همچنین واردات ماهی به دلیل فعالیت های جهت عمل آوری و بسته بندی باعث افزایش اشتغال زایی نیز خواهد شد.

رئیس اتحادیه پرورش دهندگان میگوی کشور خاطرنشان کرد : تولید و پخش ماهی در کشورمان جوابگوی نیاز مصرف کنندگان نیست، بنابراین واردات ماهی امر ضروری است اما هم اکنون سازمان دامپزشکی با اعمال محدودیت در این امر، مشکلاتی را برای صنعت شیلات به همراه آورده است.

وی تصریح کرد : سازمان دامپزشکی خواهان صدور مجوزهای بهداشتی از سوی کارشناسان این سازمان در کشوری است که محصول از آنجا خریداری می شود که برای وارد کنندگان ضررهای اقتصادی زیادی را به همراه خواهد داشت.
خدایی در ادامه گفته های خود به مانع تراشی های سازمان محیط زیست برای پرورش ماهیان تیلاپیا در کشور اشاره کرد و گفت: تمام ایرادات گرفته شده مبنی بر مضرات پرورش ماهیان تیلاپیا بی اساس است.
وی گفت: هم اکنون بسیاری از کشورهای آمریکایی و اروپایی جزو بزرگترین وارد کننده های این ماهی محسوب می شوند و هیچ گونه مشکلی نداشته اند اما در کشور ما فقط جنبه های منفی آن دیده می شود.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان آبزیان کشور تصریح کرد: در حال حاضر 132 کشور به پرورش ماهیان تیلاپیا در حجم گسترده اشتغال دارند.

وی بیان کرد: قیمت پایین و رشد سریع این گونه باعث شده است پرورش و صادرات این ماهی در دنیا به یکی از پرسودترین صنایع شیلاتی تبدیل شود.

خدایی اظهار امیدواری کرد: هر چه سریعتر موانع بر سرراه تولید ماهی تیلاپیا در کشور برداشته شود تا پرورش دهندگان ایرانی نیز بتوانند با پرورش این گونه، سود اقتصادی خوبی را نصیب خود و کشور کنند
منبع : واحد مرکزی خبر

دیدگاه خود را بیان کنید