همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
عضو هیأت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه موفق به تولید کالباس ژامبون خشک از ماهی بدون مواد نگهدارنده شد | |
دکتر کاوه رحمانی فرح، مجری طرح اظهار کرد: کشور ایران ذخایر آبی فراوان و منابع شیلاتی مناسبی دارد و تولید ماهی در ذخایر طبیعی دریا و هم به صورت آبزیپروری قابل توجه است که در سالهای اخیر با پیشرفت تولید کشور با مازاد عرضه ماهی روبرو شده است و فرآوری ماهی و ایجاد ارزش افزوده میتواند از راهکارهای ایجاد اشتغال و افزایش صادرات غیر نفتی در بخش شیلات باشد | |
وی افزود: تاکنون فرآورده کالباس از ماهی در کشور با موفقیت تولید نشده است؛ در واقع با توجه به استحکام پایین پروتئینهای ماهی در مقایسه با گوشت قرمز و مرغ، تهیه یک فرآورده با قطر زیاد که ضمن برخورداری از قوام و انسجام، دارای قابلیت برش باشد، دشوار است. همچنین ماهی دارای بوی خاصی است که بسیاری از مردم ایران آن را نمیپسندند که کالباسهای تولید شده در این طرح دارای بافت قابل برش و استاندارد و فاقد بوی نامطبوع ماهی هستند.
دکتر رحمانی با اشاره به ویژگیهای دیگر کالباس ماهی تولیدشده اظهار کرد: فقدان میکروارگانیسم و صفر بودن تعداد آنها در کالباسها با تائیدیه وزارت بهداشت (در حالیکه بر پایه استاندارد ملی سوسیس و کالباس میزان یکصدهزار عدد میکروارگانیسم در یک گرم محصول قابل پذیرش است)، عدم استفاده از نگهدارندههای نیتریت و نیترات بدون جایگزین کردن نگهدارنده شیمیایی (گواهی ثبت اختراع)، تولید کالباس با افزودن گوشت ماهی تا مقدار حدود 95 درصد ترکیب با ویژگیهای حسی مطلوب و بدون بوی بد ماهی، کاهش استفاده از نمک، کاهش استفاده از روغن و حتی عدم استفاده از آن در برخی محصولات، بازارپسندی بالا، قیمت رقابتی، تنوع بالای محصولات با توجه به استفاده از گوشت ماهی با رنگها و طعمهای مختلف از جمله مزایای کالباس مذکور است.
این عضو هیات علمی تصریح کرد: پس از تولید نمونه آزمایشگاهی طرح، نمونه نیمه صنعتی نیز با موفقیت تولید شده و مدل کسب و کار، مطالعه بازار و طرح توجیه فنی اقتصادی آن به همراه برخی محصولات مشابه از ماهی تهیه شده و دانش فنی آن به فروش رسیده است.
دکتر رحمانی خاطرنشان کرد: اکنون طرحهای دانشبنیان دیگری با مشارکت دانشگاه ارومیه در دست اجراست که انشاءالله بتوانیم در آینده نزدیک موفق به تجاریسازی آنها و کسب درآمد برای دانشگاه شویم.
بر اساس این گزارش، طرح مذکور در جشنواره ایدههای برتر هفته پژوهش و فناوری استان آذربایجان غربی موفق به کسب رتبه نخست شده است منبع : ایسنا |