صید ماهی شوریده در صیدگاه‌های خوزستان آزاد شد

شنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۹۰ بازدید
صید ماهی شوریده در صیدگاه‌های خوزستان آزاد شد
بر اساس نتایج تحقیقات پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور و تصویب کمیته مدیریت صید شیلات خوزستان، صید ماهی شوریده از ۱۴ فروردین ماه آزاد اعلام شد
ایرج خون میرزایی مدیرکل شیلات خوزستان با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به پشت سر گذاشتن ممنوعیت یک ماهه صید ماهی شوریده، به دلیل فصل تخم‌گذاری این گونه آبزی، صید ماهی شوریده در آب‌های استان خوزستان از امروز آزاد است.

وی افزود: به منظور جلوگیری از وارد آمدن صدمات جبران ناپذیر به ذخایر آبزیان خلیج فارس و تداوم اشتغال صیادان، از ۱۵ اسفندماه سال گذشته، صید ماهی شوریده به مدت یک ماه ممنوع اعلام شد.

خون میرزایی تصریح کرد: با اعمال ممنوعیت صید در فصول تخم ریزی، از انقراض گونه‌های مختلف آبزیان جلوگیری شده است و اگر ما در این مقاطع از سال دست به اعمال این ممنوعیت‌ها نزنیم، بی شک تاکنون چندین گونه از آبزیان با ارزش حوزه خلیج فارس منقرض می‌شدند.

ماهی شوریده دوکی ‌شکل است و گوشت نرم و لطیفی دارد. این ماهی هم تیغ های کمی دارد و تیغ های آن نازک و ریز است.

بدن قلمی، نسبتا پهن و مستطیلی، رنگ بدن از پشت متمایل به قهوه ای، شکم و پهلو ها نقره ای با جلای طلایی و اغلب با نوارهای اریب تیره در بخش پشتی بدن است و معمولا یک خال سیاه روی قاعده باله سینه ای دارد. طول آن حدود ۲۵ - ۵۰ سانتیمتراست.

ماهی‌های جنوب نسبت به ماهی‌های شمال بودارتر هستند ولی وقتی به مواد طعم‌دهنده مختلف آغشته می‌شوند، طعمی بی‌نظیر پیدا می‌کنند.

ماهي داراي ارزش تغذيه‌اي بسيار بالايي است و اكثر مواد مغذي مفيد و ضروري براي انسان را به تنهايي دارد؛ ولي ويژگي مخصوص ماهي كه آن را بين ساير مواد غذايي حايز اهميت خاص ساخته است، نوع چربي موجود در آن است.

ماهي و محصولات دريايي با وجود آن كه جزو مواد غذايي حيواني هستند ولي از نظر تركيب چربي با ساير مواد حيواني متفاوت هستند. چربي موجود در مواد‌غذايي حيواني به طور عمده حاوي تركيباتي به نام اسيدهاي چرب اشباع شده هستند كه اين تركيبات موجب بالا بردن كلسترول و ساير چربي‌هاي نامطلوب خون مي‌شوند

منبع : مهر

دیدگاه خود را بیان کنید