چتر حمایتی بنیاد مستضعفان بر سر پرورش ماهیان خاویاری

سه‌شنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۹۳ بازدید
چتر حمایتی بنیاد مستضعفان بر سر پرورش ماهیان خاویاری
دریای خزر به عنوان بزرگ‌ترین منبع ماهیان خاویاری در جهان بیش از ۹۰ درصد خاویار جهان را تأمین می‌کند و حال در راستای توسعه پرورش ماهیان خاویاری؛ بنیاد مستضعفان تفاهمنامه ای با سازمان های مرتبط در این زمینه امضا کرده است
۹۳ درصد از ذخایر ماهیان خاویاری جهان در دریای خزر موجود است و مدیریت حفظ و تکثیر و رها سازی ماهیان خاویاری دریای خزر نیز با ایران است. ایران سالانه در حدود ۲۰ تا ۲۲ میلیون بچه ماهی خاویاری از گونه قره برون را در دریا رها می‌سازد. به گفته علی اکبر خدایی، دبیر کل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان "درآمد کل صادرات کشور در سال 93 از حوزه آبزیان 300 میلیون دلار بوده است. از کل درآمد 300 میلیون دلاری آبزیان 700 هزار دلار مربوط به صادرات خاویار بوده و این در حالی است که در سال 73 سهم صادرات خاویار به تنهایی 70 میلیون دلار بوده است و ۴۰ کشور؛ مقصد خاویار ایران است."
در راستای توسعه و رشد تولیدات کشورمان در حوزه ماهیان خاویاری بنیاد مستضعفان تفاهمنامه ای چند جانبه با سازمان های زیربط با این موضوع با هدف حمایت از توسعه پرورش ماهیان خاویاری، افزایش اشتغالزایی فارغ التحصیلان دانشگاهی و همچنین حفظ ذخایر ملی خاویار امضا کرده است.

این گزارش می افزاید: روابط عمومی بنیاد مستضعفان در این باره نوشته است: "این تفاهمنامه با حضور محمد سعیدی كیا رییس بنیاد مستضعفان و حسن صالحی رییس سازمان شیلات، بین بنیاد علوی، شركت مادر تخصصی كشاورزی و دامپروری بنیاد، بانك سینا، سازمان شیلات ایران، استانداری های گیلان، مازندران و گلستان با هدف توسعه پرورش ماهیان خاویاری در كشور منعقد شده است. مهمترین اهداف این تفاهمنامه توسعه پرورش ماهیان خاویاری، ایجاد اشتغال و جذب فارغ التحصیلان در این عرصه تولیدی، كاهش فشار صید ذخایر طبیعی از طریق تولید در مزارع پرورشی، توسعه صادرات و افزایش سهم ایران در بازارهای بین المللی، ارتقای توان فنی و كارشناسی متناسب با نیاز بخش خصوصی است. ایجاد مزارع پرورش ماهیان خاویاری با ظرفیت تولید سالیانه 20 تن گوشت و 500 كیلوگرم خاویار توسط افراد حقیقی و حقوقی از دیگر اهداف این تفاهمنامه است.

یادآور می شود: دریای خزر در میان منابع آبی جهان به دلیل وسعت و حوزه‌های آبریز گسترده در موقعیتی بی‌نظیر است و متأسفانه به دلیل صید بی‌رویه، ورود آلودگی‌های شهری و صنعتی(هیدروكربورهای نفتی، فلزات سنگین، سموم نباتی كلره و فسفره)، ارتباط نداشتن دریا با آب های باز و اقیانوس‌ها، نبود قوانین ماهیگیری مسئولانه و رژیم حقوقی مشترك، اجرا نشدن قوانین، از بین رفتن بسترهای تخم‌ریزی، دسترسی نداشتن ماهی به محل‌های اصلی تخم‌ریزی و كاهش آب رودخانه‌ها ذخایر برخی ماهیان این دریا از جمله ماهیان خاوریاری به شدت كاهش پیدا كرده و این طرح می تواند در حفظ منابع این ماهیان در دریای خزر بسیار تاثیر گذار شود

منبع : شبستان

دیدگاه خود را بیان کنید