افزایش 50 درصدی صید ماهیان استخوانی دریای خزر

چهار‌شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۵۳ بازدید
افزایش 50 درصدی صید ماهیان استخوانی دریای خزر

صید ماهیان استخوانی در آبهای دریای خزر امسال 50 درصد افزایش یافته است

مدیر کل دفتر امور صید و صیادی معاونت صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران داشت: در مجموع آبهای سه استان شمالی، تا کنون 640 تن انواع ماهیان استخوانی صید شده است.

مختار آخوندی با اشاره به اینکه ماهیان سفید، کفال و کپور سه گونه اصلی هدف صید صیادان پره در دریای خزر محسوب می شوند، گفت: همواره بیشترین میزان صید ماهیان استخوانی به صید ماهیان سفید اختصاص داشته اما از ابتدای امسال تاکنون صید ماهیان کفال در مقایسه با دو گونه دیگر پیشی گرفته است.

از مجموع 640 تن ماهی صید شده، 70 درصد آن به صید کفال ماهیان اختصاص داشته است.

آخوندی گفت : صیدگاه اصلی کفال ماهیان در آبهای استان مازندران است و بیشترین صید نیز به این استان با صید 318 تن اختصاص دارد.

مدیر کل دفتر امور صید و صیادی معاونت صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران گفت: صید در آبهای گیلان 256 تن و در آبهای استان گلستان 65 تن تا کنون اعلام شده است.

به گفته وی، امسال صیادان ماهیان استخوانی در مجموع سه استان شمالی در قالب 123 تعاونی صیادی پره و در مجموع حدود 10 هزار صیاد فعال در امر صید ماهیان استخوانی در استان های گیلان، مازندران و گیلان فعالیت دارند.

در دریای خزر بالغ بر 15 گونه ماهی استخوانی زیست می کنند که در این میان سه گونه ماهیان سفید، کفال و کپور بیشترین میزان صید ماهیان استخوانی را در سه استان ساحلی به خود اختصاص می دهند.

وی با اشاره به کاهش چشمگیر صید ماهیان استخوانی در سال گذشته گفت: دلیل این امر بیشتر به آلودگی دریا و صید غیر مجاز مربوط می شد.

مدیر کل دفتر امور صید و صیادی معاونت صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران عنوان کرد: سال گذشته در مجموع پنج هزار و500 تن انواع ماهیان استخوانی توسط صیادان پره صید شد.

آخوندی گفت : همچنین شرایط نامساعد آب و هوایی و سرمای شدید در سال گذشته باعث کاهش میزان صید شد اما امسال نیز هر چند تعداد روزهایی که شرایط آب و هوایی نامساعد داشت، کم نبود اما شرایط در مقایسه با سال گذشته بهتر بوده است.

وی اظهار امیدواری کرد در پایان فصل صید امسال شاهد صید پربارتری در مقایسه با سال گذشته باشیم به طوری که رضایت صیادان جلب شود.

وی با اشاره به اینکه سالانه 300 تا 400 میلیون قطعه بچه ماهی در رودخانه های منتهی به دریا رها سازی می شوند، اظهار داشت: این کار کمک شایانی به افزایش ذخایر ماهیان دریای خزر کرده است.

به گفته مدیر کل دفتر امور صید و صیادی معاونت صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران، از این میزان بچه ماهی رهاسازی شده بخش عمده ای از آن بچه ماهی سفید است.

وی یادآور شد: در بخش بازسازی ذخایر آبزیان دریای خزر ایران در میان سایر کشورهای حاشیه دریای خزر بسیار فعال تر عمل می کند.

آخوندی تاکید کرد: روسیه نیز در بخش رهاسازی بچه ماهیان خاویاری در آبهای خزر طی سالهای اخیر فعال بوده است اما سایر کشورها تلاش چندانی برای بازسازی ذخایر دریای خزر انجام نمی دهند

منبع : صدا و سیما

دیدگاه خود را بیان کنید