تجارت ماهی قرمز نیازمند نظارت و توجه بیشتر /گ

شنبه ۵ فروردین ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۷۹ بازدید
تجارت ماهی قرمز نیازمند نظارت و توجه بیشتر

ماهی قرمز که به نماد شادی و سرزندگی در سفره های هفت سین ایرانی قرار می گیرد کم خطر ترین گروه آبزیان در انتقال بیماری و اصفهان قطب پرورش آن کشور بوده که تجارت آن نیازمند توجه بیشتر است

ماهی قرمز ۸۰ سال قبل و همزمان با ورود صنعت چاپ از کشور چین به ایران، وارد کشورمان شد اما با این حال قدمت آن به بیش از هزار و ۶۰۰ سال قبل باز می گردد که بعد ها به تمامی نقاط دنیا معرفی گردید.

هرساله در روز های پایانی سال خرید و فروش ماهی های قرمز شب عید به اولین و پر دغدغه ترین خبرهای پایان سال تبدیل شده است.

امسال سرپرست دفتر بهداشت و بیماری های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور در یک گفتگوی خبری ماهیان قرمز و زینتی را در شمار آبزیان خانگی معرفی و این گروه را به عنوان کم خطر ترین گروه ها در انتقال و انتشار بیماری ها دانست و با تکذیب شایعاتی در این خصوص، به مردم سفارش کرد نگرانی نداشته باشند.

این در حالی است که علاوه بر سلامت، کنترل بازار و قیمت های این نوع ماهی ها هرسال بر دوش یک سازمان یا نهاد گذاشته شده اما هنوز سردرگمی قیمت ها از یک طرف و مشکل نداشتن مجوز فروش و مراکز فروش از طرف دیگر وجود دارد و به عبارتی دیگر می توان گفت هر واحد صنفی از جمله سوپر های مواد غذایی، فرش فروشی ها، گل فروشی ها، ابزار فروشی ها و… با قیمت های دلخواه اقدام به فروش ماهی قرمز نموده اند.

اکنون ۱۰۰ گونه از این ماهی ها شناسایی شده و با توجه به این که استان اصفهان یکی از قطب های تولید ماهی قرمز در ایران است باید دانست که نظارت بر تجارت این ماهی ها به همت، توجه و ساماندهی از طرف ارگان های مرتبط دولتی نیاز دارد تا این نماد سال به عنوان شادی و سرزندگی و برکت بدون دغدغه، سالم و با قیمت مصوب و مناسب در سفره های هفت سین ایرانی ها حضور داشته باشد

منبع : اصفهان بیدار

دیدگاه خود را بیان کنید