۷ هزار تن ماهی قزل‌آلا در آذربایجان‌غربی تولید شد

شنبه ۲۵ دی ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۱۰۵ بازدید
۷ هزار تن ماهی قزل‌آلا در آذربایجان‌غربی تولید شد

مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان‌غربی گفت: بیش از هفت هزار تن ماهی قزل‌آلا به بازار مصرف استان آذربایجان‌غربی تولید و عرضه شد

معصوم فصیح با تاکید بر اینکه آذربایجان‌غربی به لحاظ شرایط خاص جغرافیایی دارای ظرفیت‌های مستعد شیلاتی فراوانی است اظهار داشت: وجود بیش از 34 رودخانه دائمی و فصلی، 10 هزار چشمه دائمی و فصلی، یک هزار و 24 رشته قنات، 40 هزار چاه عمیق و نیمه عمیق، 13 فقره دریاچه پشت سد موجود و 13 فقره دریاچه پشت سد در حال احداث، 13 آبگیر و تالاب و 25 هزار هکتار دشت این استان را به یک قطب مهم آبزی پروری تبدیل کرده است.

وی تصریح کرد: در طول مدت کوتاه فعالیت شیلات در استان یعنی از سال‌های 66 به بعد به واسطه وجود ظرفیت‌های آبی و خاکی از یک سو و ظرفیت قدرتمند نیروی انسانی از سوی دیگر سبب شده آبزی‌پروری در استان توسعه چشمگیری یابد.

فصیح با اشاره به اینکه آذربایجان‌غربی در زمینه تکثیر و پرورش ماهیان سردابی یک قطب مهم در کشور به شمار می‌رود بیان کرد: در این استان آبزیان ارزشمندی مثل آرتمیای دریاچه ارومیه و شاه میگوی دراز آب شیرین سد ارس، صرفا از منابع آبی این استان صید و به کشورهای خارجی به ویژه اروپائی صادر می‌شود.

مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان‌غربی به وجود ظرفیت‌های گوناگون آبزی‌پروری اشاره کرد و گفت: در این باره خوشبختانه در تمامی زمینه‌های آبزی‌پروری طرح‌های شیلاتی در آذربایجان‌غربی راه‌اندازی شده و فعالیت می‌کند.

فصیح تصریح کرد: هم‌اکنون استان آذربایجان‌غربی از نظر تولید انواع آبزیان در بین استان‌های غیرساحلی در سالیان متمادی مقام نخست را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به فعالیت‌های شاخص مدیریت شیلات و آبزیان استان آذربایجان‌غربی در بین سال‌های 92-95 اظهار داشت: آذربایجان‌غربی به لحاظ شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی و دارا بودن ظرفیت‌های آبی مستعد آبزی‌پروری فراوان به عنوان یک قطب مهم شیلاتی به ویژه در زمینه تکثیر و پرورش ماهیان سردآبی در سطح کشور تبدیل شده است.

فصیح بیان کرد: هم‌اینک چهار مرکز تکثیر قزل‌آلا و 11 مزرعه حد واسط توسط بخش خصوصی با تولید 15 میلیون قطعه بچه ماهی و 30 میلیون قطعه تخم چشم زده فعالیت دارند که علاوه بر تامین نیاز مزارع استان، مازاد تولیداتشان را به استان‌های کردستان، آذربایجان‌شرقی، اردبیل، کرمانشاه و خراسان صادر کرده و در این مراکز، تکثیر قزل‌آلا به دو صورت فصل و خارج از فصل انجام می‌گیرد که در نوع خود کم‌نظیر است.

مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان‌غربی گفت: هم‌اینک تعداد بیش از 250 مرکز و مزرعه تکثیر و پرورش ماهی قزل‌آلا شامل مزارع انفرادی، مجتمع‌های سردابی، استخرهای دو منظوره کشاورزی و استخرهای خاکی توسط بخش خصوصی با تولید و عرضه بیش از هفت هزار تن ماهی قزل‌آلا به بازار مصرف فعال هستند.

وی با بیان اینکه یکی از روش‌های مهم پرورش ماهی قزل‌آلا، پرورش در قفس بوده که جزو اولویت‌های وزارت جهادکشاورزی است اظهار داشت: این استان با دارا بودن دریاچه‌های پشت سد، مستعد پرورش ماهی به روش قفس cage یا pen دارای یک ظرفیت عظیم برای توسعه فعالیت‌های شیلاتی و نیز اشتغال‌زایی در سطح وسیع است.

فصیح بیان کرد: این استان ظرفیت تولید سه هزار تن و اشتغال‌زایی بیش از 300 نفر را در سدهای ارس، پلدشت،سلماس و حسنلوی نقده، سد قیقاچ پلدشت، دریاچه مارمیشو، شهید قنبری ماکو و شهدای سلماس دارد

منبع : تسنیم

دیدگاه خود را بیان کنید