همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
چهارشنبه ۳ آذر ۱۳۹۵
۰ نظر
۷۳ بازدید
مدیر عامل اتحادیه تکثیر ، پرورش و صادرات آبزیان گفت :دانش فنی و زیر ساخت های لازم برای توسعه طرح پرورش ماهی در قفس در کشور به طور کامل فراهم نشده از این رو این طرح کمی جنبه شعاری دارد |
حسن صالحی رئیس سازمان شیلات و معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: پرورش ماهی در قفس از جمله پروژه های اقتصاد مقاومتی است که در سال جاری از سوی وزارت جهاد کشاورزی مورد توجه قرار گرفته است . وی افزود : با توجه به پیگیری زیر ساخت ها و تامین بچه ماهی دیگر نگرانی از حیث پرورش ماهی در قفس وجود ندارد.
صالحی گفت : با توجه به نصب بیش از 70 الی 80 قفس در دریا پیش بینی می شود که امسال تولید ماهی در دریای خزر به 10 هزار تن برسد .
گفتنی است که به طور متوسط برای هر تن ماهی 15 میلیون تومان هزینه کارگری، تولید و ... در نظر گرفته شده است .
رئیس سازمان شیلات ادامه داد : سال گذشته یک شرکت ایرانی و فرانسوی در جنوب کشور اقدام به پرورش تامین بچه ماهی در قشم کرد از این رو پیش بینی می شود که تا پایان سال میزان تولید ماهی در جنوب کشور به 10 هزار تن برسد .
وی در پاسخ به این سوال که از نظر ساخت قفس در چه وضعیتی قرار داریم ، بیان کرد : با توجه به آنکه طی سال های اخیر تجربه پرورش ماهی در قفس را نداشتیم از این رو سرمایه گذاران از کشورهای چین ، ترکیه و به ویژه نروژ قفس مورد نیاز خود را تامین می کردند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در سفر وزیر شیلات نروژ به ایران براساس توافقات صورت گرفته، لوله های مورد نیاز ساخت قفس که 45 درصد هزینه های تولید را در بر می گیرد توسط شرکت ایرانی در داخل تولید می شود که با پیگیری ها و سرمایه گذاری صورت گرفته پیش بینی می شود که تا سال آینده بیش از 90 درصد تکنولوژی و دانش ساخت قفس در داخل انجام شود.
صالحی با بیان اینکه در بخش مربوط به پشتیبانی ،مراکز فن آوری به میزان کافی وجود دارد ، افزود : با توجه به مراکز فن آوری موجود ، 19 شرکت مجوز لازم برای صادرات به فدراتیو روسیه را دریافت کردند .
رئیس سازمان شیلات از صادرات 100 هزار تنی پرورش ماهی در قفس خبر داد و گفت : براساس برنامه ریزی صورت گرفته جهت پرورش ماهی در قفس پیش بینی می شود که تا پایان برنامه ششم توسعه میزان تولید به 200 هزار تن برسد که در صورت تحقق چنین امری 50 درصد تولید به کشورهای مختلف دنیا صادر خواهد شد .
|
نبود زیر ساخت های لازم برای توسعه طرح پروش ماهی در قفس
وی با اشاره به اینکه توسعه این طرح استفاده حداکثری از پتانسیل های آبی را به همراه دارد ، افزود : با توجه به بحران آبی موجود در کشور با توسعه این طرح می توان از مزایای آب دریای خزر، خلیج فارس ، دریای عمان و پشت سدها حداکثر استفاده را به عمل آورد .
قاسمی ادامه داد: کیفیت ماهی در این طرح از سایر ماهی های پرورشی بالاتر است .
وی عنوان کرد : از آنجا که زیر ساخت های لازم برای گسترش این طرح در کشور وجود ندارد و از طرفی دانش فنی موجود برای اجرا به روز نیست باید گفت که این طرح بیشتر شعاری است .
مدیر عامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان در ادامه یادآور شد: براساس برنامه اقتصاد مقاومتی و اهداف از پیش تعیین شده قرار است که امسال 20 هزار تن ماهی در قفس تولید شود.
وی در ادامه افزود : با وجود برنامه توسعه پرورش ماهی در قفس اما برخی زیر ساخت ها اعم از واحد های سازنده قفس ، تکثیر گونه های اقتصادی و دانش فنی مورد نیاز در کشور وجود ندارد و به عبارتی در خصوص تکنولوژی به خارج وابسته هستیم که این امر با اهداف توسعه پرورش ماهی در قفس مغایرت دارد .
قاسمی از وجود پتانسیل های کافی برای توسعه این طرح در کشور خبر داد و افزود : باتوجه به پتانسیل های منابع آبی کشور تنها با فراهم کردن زیر ساخت ها می توان به سرعت این طرح را توسعه داد .
مدیر عامل اتحادیه تکثیر ، پرورش و صادرات آبزیان با اشاره به اینکه تولید 20 هزار تن ماهی در قفس بعید است که محقق شود ، بیان کرد : تولید این میزان ماهی در قفس نیازمند سرمایه گذاری عظیم و تجهیزات مورد نیاز داخلی است از این رو به نظر نمی رسد که این میزان تا پایان سال محقق شود.
قاسمی با اشاره به اینکه طرح پرورش ماهی در قفس یکی از فرصت های اساسی بخش شیلات است، افزود : با وجود آنکه از کمترین میزان آب می توان بالاترین میزان بهره وری را داشت از این رو لازم است که با فراهم کردن زیر ساخت های لازم از این فرصت حداکثر استفاده را برد.
مدیر عامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ادامه داد: با توجه به تنوع آب و هوایی در کشور بسته به مناطق مختلف امکان تولید انواع آبزیان در این طرح وجود دارد.
گفتنی است که طی یک برنامه پنج ساله می توان به تولید 500 الی 700 هزار تن ماهی در این طرح دست یافت .
قاسمی تصریح کرد : طرح پرورش ماهی در قفس به سبب بهره وری حداکثری از منابع آبی و ایجاد اشتغال پایدار در همه جای دنیا از جمله کشورهای اسکاندیناوی و شیلی با استقبال روبرو شده است منبع : باشگاه خبرنگاران |