توانایی تولید بیش‌از 10 هزار تن گوشت ماهیان خاویاری در گیلان

سه‌شنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۸۳ بازدید
توانایی تولید بیش‌از 10 هزار تن گوشت ماهیان خاویاری در گیلان

گیلان در تولید ماهیان خاویاری دارای رتبه‌ نخست کشور است، به گونه‌ای که این استان توانایی تولید بیش‌از 10 هزار تن گوشت ماهیان خاویاری را دارد

گیلان با قرار گرفتن در حاشیه‌ دریای خزر یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین منابع زیستی گونه ارزشمند خاویاری است و اکنون گیلان در تولید ماهیان خاویاری رتبه‌ نخست کشور را دارد.

با بررسی‌های انجام شده، 840 هکتار از اراضی ساحلی به لحاظ شاخص‌های فنی، برای احداث پروش ماهیان خاویاری شناسایی شده است.

ماهیان خاویاری یا فسیل زنده‌ دریای خزر یکی از نادرترین منابع غذایی برای انسان‌ها محسوب می‌شود که در سال‌های اخیر با خطر انقراض برخی از گونه‌های آن مواجه شده‌ایم.

کاهش میزان صید ماهیان خاویاری و استحصال آن از 300 تن به کمتر از 2 تن و احتمال انقراض برخی از گونه‌های ماهیان خاویاری موجب پرداختن به امر پرورش این ماهیان شده است.

مدیرکل شیلات گیلان عصر امروز در جریان امضای تفاهمنامه حمایت از طرح‌های پرورش ماهیان خاویاری در گیلان، مازندران و گلستان، با بیان اینکه می‌توان سالانه 10 تا 15 هزار تن گوشت ماهیان خاویاری و حدود یک‌هزار و 500 تن خاویار در مزارع مذکور تولید کرد، گفت: این امر تأثیر مهمی بر اقتصاد کشاورزی استان دارد.

اسحاق شعبانی از فعالیت 22 مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در گیلان خبر داد و افزود: در این مزارع حدود 200 تن گوشت ماهیان خاویاری و 220 کیلوگرم خاویار پرورشی تولید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت‌های گیلان با شرایط کنونی فاصله‌ بسیاری دارد، تصریح کرد: این وضعیت در گلستان و مازندران نیز مشابه است.

شعبانی خاطرنشان کرد: بر اساس مذاکرات انجام شده با بنیاد مستضعفان و پیگیری‌هایی که توسط بنده و همکارانم در استانداری‌های مازندران و گلستان انجام شده، امروز تفاهمنامه همکاری توسعه پرورش ماهیان خاویاری با موضوع ایجاد بسترهای لازم برای استفاده بهینه از ظرفیت‌ها و توان مالی، فنی و تخصصی طرف‌های تفاهم‌نامه، امضا می‌شود.

وی امضای تفاهمنامه مذکور را بین مسئولان سازمان شیلات، بنیاد مستضعفان و استانداری‌های شمال کشور و بانک سینا برای توسعه پرورش ماهیان خاویاری عنوان کرد.

به گفته شعبانی، در تفاهمنامه مذکور ایجاد مزارع پرورش ماهیان خاویاری با ظرفیت تا سقف 20 تن گوشت و 500 کیلوگرم خاویار توسط اشخاص حقیقی و حقوقی با حمایت امضاکنندگان آن اشاره شده است.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم در مرحله‌ اجرای طرح مذکور حدود 100 مزرع ماهیان خاویاری در استان‌های شمالی ایجاد شود ضمن اینکه این تفاهمنامه به منظور تحقق اقتصاد مقاومتی، بهره‌گیری از منابع دریایی، افزایش امنیت غذایی و حمایت از سرمایه‌گذاری بخش‌ خصوصی و تعاونی منعقد می‌شود.

به گزارش فارس، تحقق اهداف عالیه سازمان شیلات ایران در بخش توسعه پرورش ماهیان خاویاری در کشور و اجرای قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی و فراهم شدن امکان حضور کارشناسان متخصص این بخش در عرصه‌های تولید از جمله اهداف تفاهمنامه مذکور است.

اجرای مفاد تفاهمنامه مذکور موجب ایجاد اشتغال و جذب فارغ‌التحصیلان شیلات، کاهش فشار سیل به ذخایر طبیعی و ارزآوری برای کشور می‌شود

منبع : فارس

دیدگاه خود را بیان کنید