نصب قفس های غوطه ور در درياي خزر

سه‌شنبه ۸ خرداد ۱۳۹۷  ۰ نظر   ۱۰۰ بازدید
نصب قفس های غوطه ور در درياي خزر

قفس های غوطه ور برای نخستين بار در خاورمیانه در دریای خزر برای پرورش ماهی با همکاری ایران و نروژ در گیلان نصب شده است.

مرکز گیلان مدیر طرح پرورش ماهی در قفس های غوطه ور با اشاره به اینکه پرورش ماهی در قفس های غوطه ور برای اولین بار در خاورمیانه با همکاری شرکت آکواگروپ نروژ و ایران در دریای خزر در محدوده گیلان به اجرا در آمده است گفت : تاکنون قفس هایی که در دریا نصب شده است به صورت شناور بوده اما این قفس حالت غوطه وری دارد و در مواقعی که دریا مواج باشد زیپ تور بسته می شود و تا عمق 10 متری دریا می رود.

آقای کلانتریان افزود : فرق اینگونه قفس ها با قفس های شناور در این است که باعث می شود تا ماهی در مواقعی که دریا مواج باشد فرار نکند و هیچ آسیبی هم نبیند و در امان باشد.
مدیر روابط عمومی و اطلاع رسانی شرکت جهاد نصر هم با اشاره به اینکه نروژ در پرورش ماهی در قفس رتبه اول دنیا را دارد گفت : با توجه به امواج خشمگین خزر و با توجه به مطالعاتی که شرکت نروژی در 2 سال انجام داده است این سامانه در دریای خزر اجرا شده است.
آقای پرویزی افزود : قفس های غوطه ور به علت مهندسی ساز بودن دارای استحکام بالاست و روش ساخت آن هم سخت تر از روش های دیگر است.
مدیرکل شیلات گیلان هم با اشاره به اینکه درهر یک از قفس های غوطه ور می توان 125 تن ماهی پرورش داد افزود : در حال حاضر4 قفس با ظرفیت500 تن در دریای خزر و در محدوده بندر انزلی نصب شده است.
آقای شعبانی گفت : این قفس ها بزرگترین قفس های است که تاکنون در دریای خزر نصب شده است چرا که قفس های قبلی ظرفیت پرورش 50 تا 60 تن ماهی را دارد.
وی در ادامه به سیاست های شیلات برای توسعه آبزی پروری اشاره کرد و افزود : با توجه به محدودیت زمین برای راه اندازی مزارع پرورش ماهی و همچنین آب به دنبال پرورش ماهی در قفس در آب های شور هستیم.
مدیر طرح آبزی پروری شمال شرکت جهاد نصر کرمانشاه هم با تاکید بر اینکه در قفس های غوطه ور برای اولین بار ماهی آزاد پرورش داده می شود گفت : ماهی آزاد یکی از ماهیان بومی و اقتصادی دریای خزر است و از لحاظ زیست محیطی نیز با این دریا سازگاری دارد.
آقای سرخوش افزود : در روش های قبلی ماهی قزل آلا و ماهی خاویاری پرورش داده می شد.
وی گفت : در حال حاضر 35 هزار قطعه ماهی آزاد در قفس های غوطه ور رها سازی شده و قرار است در پاییز نیز مرحله دوم آن رهاسازی شود تا در سال آینده موقع برداشت هرکدام از قفس ها به ظرفیت 125 تن برسد.
مدیر شرکت مائده شرکت جهاد نصر کرمانشاه هم گفت : در مرحله اول اجرای این طرح به ازای هر 500 تن ماهی برای 12 نفر شغل ایجاد شده است.
عبدالحمید محسنی افزود : قرار است در پایان 16 قفس غوطه ور با ظرفیت 2 هزار تن در بندر انزلی نصب شود.
همچنين با نصب قفس های غوطه ور ظرفیت تولید ماهی در قفس در استان گیلان به 5 هزار تن می رسد

منبع : صدا و سیما

دیدگاه خود را بیان کنید