طرح پرورش ماهی در قفس نقش مهمی در ایجاد اشتغال در بندر چابهار دارد

شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۱۰۱ بازدید
طرح پرورش ماهی در قفس نقش مهمی در ایجاد اشتغال در بندر چابهار دارد

معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران گفت: راه اندازی طرح پرورش ماهی در قفس در بندر چابهار می تواند موجب اشتغال ساکنان سواحل مکران به ویژه دو شهرستان بندری چابهار و کنارک شود.

حسن صالحی در سفر به چابهار اظهار داشت: در برنامه ششم توسعه تولید 70 هزار تن ماهی در قفس پیش بینی شده است.
وی افزود: هم اینک فعالیت آزمایشی برای تولید 200 تن ماهی در قفس آغاز شده است.
رئیس سازمان شیلات ایران ادامه داد: تولید هر 10 تن ماهی در قفس ظرفیت ایجاد یک شغل مستقیم و دو شغل غیر مستقیم را دارد.

صالحی مزایای اجرای این طرح را کنترل صید بی رویه آبزیان و انواع ماهی، کمک به ذخایر دریایی، تولید ارزان ماهی، صید بدون مخاطران دریایی عنوان کرد و افزود: انواع ماهی های حلوا سفید، صوف دریایی، میش ماهی، شانک و سوکلا در قفس پرورش داده می شود.
11 اسکله و جایگاه تخلیه صید، 2 هزار و 330 شناور صید وصیادی(930 لنج و هزار و 400 قایق)، حدود 25 هزار نفر صیاد دائمی و فصلی در قالب 34 تعاونی صیادی، 6 شهرک و ناحیه صنعتی و بیش از 100 واحد تولیدی صنایع شیلاتی در چابهار و کنارک وجود دارد.
سواحل چابهار و کنارک 36 درصد صید آبهای جنوب کشور، 31 درصد صید کل کشور، 20 درصد کل تولید آبزیان کشور (صید و آبزی پروری)، رتبه دوم صید در اقیانوس هند بعد از اندونزی، رتبه نخست صید در غرب اقیانوس هند و تأمین کننده بیش از 70 درصد تون ماهیان کشور است.
سواحل مکران در حوزه چابهار و کنارک بیش از 42 هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگو دارد که می توانند نقش مهمی در افزایش اشتغال، ارزآوری و توسعه روستایی در مناطق ساحلی جنوب سیستان و بلوچستان ایفا کنند.
شهرستان چابهار با 13هزار و 161 کیلومترمربع وسعت از شمال به شهرستانهای نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به بندر کنارک متصل است.
بندر زیبای چابهار در قلب مکرانِ بلوچستان از 2 شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، شش دهستان و 549 آبادی دارای سکنه تشکیل شده است.
چابهار از توابع استان سیستان و بلوچستان در 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز این استان قرار دارد

منبع : ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید