سازمان شیلات برای تکثیر آبزیان دریایی وارد عمل شود

شنبه ۵ تیر ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۹۹ بازدید
سازمان شیلات برای تکثیر آبزیان دریایی وارد عمل شود
نماینده مردم رشت در مجلس با بیان اینکه سازمان شیلات باید برای تکثیر آبزیان دریایی وارد عمل شود،گفت:باخاطیان صیدهای غیرمجاز برخورد قانونی شود

جبار کوچکی نژاد درباره صیدهای قاچاق، گفت: متاسفانه صیدهای قاچاق به شدت ذخائر آبزیان دریایی را با مشکلات صید روبرو کرده است و این در حالی است که باید برنامه ریزی برای افزایش آبزیان دریایی عملیاتی شود.

نماینده مردم رشت درمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سازمان شیلات برای تکثیر آبزیان دریایی وارد عمل شود،تصریح کرد: باید برای افزایش پرورش ماهی در قفس در دریا توسعه یابد

پرورش ماهی در قفس بهترین شیوه برای توسعه تعداد آبزیان دریایی

وی ادامه داد:هزینه پرورش ماهی در قفس پایین است و دارای خاصیت طبیعی است و این امر بهترین شیوه برای توسعه تعداد ابزیان دریایی به شمار می آید.

نماینده مردم رشت در مجلس،تصریح کرد: برای صادرات ماهی ما نیازمند سردخانه های تخصصی هستیم؛زیرا این امر درکیفیت گوشت آن تاثیر بسزایی دارد؛بنابراین با رعایت استاندارهای بین المللی می توانیم بسترهای صادرات محصولات دریایی را مهیا کنیم.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه صیدماهی از اول پاییز آغازمی شود و اول بهار به اتمام می رسد تا ماهی بتواند در زمان های دیگر تخم ریزی کند،گفت:صید قاچاق متاسفانه به صنعت صیادی آسیب های جدی وارد کرده است.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت ،مدیرکل شیلات مازندران گفت که در فصل صید گذشته قاچاقچیان حدود یکهزار و 500 تن معادل یک سوم فعالیت کاری مجموعه صیادان دارای مجوز استان ماهی از دریای خزر صید کردند.

وی گفت : صید قاچاق آبزیان دریای خزر قابل انکار نیست و مقابله جدی با آن هم به تجهیزات و امکانات بیشتر و پیشرفته تر نیاز دارد.

رستمی افزود : هر چند یگان حفاظت آبزیان شیلات و نیروی انتظامی در محافظت از انفال دریای خزر همکاری و ماموریت های زیادی را هر ساله انجام می دهند ، اما واقعیت این است که امکانات و تجهیزات قاچاقچیان در دریای خزر زیاد است .

وی گفت : ارزش بالای صید ماهیان خاویاری و دیگر گونه های نادر دریای خزر هم انگیزه قاچاقچیان را برای حضور در دریای خزر افزایش داده و مقابله با آنان را با امکانات موجود مشکل تر می کند.

معیشت بیش از چهار هزار و 200 نفر عضو تعاونی صیادی پره مازندران به صید ماهی در هفت ماه سال وابسته است

فصل صید ماهیان استخوانی در مازندران از بیستم مهرماه هر سال آغاز می شود و تا اواخر فروردین سال بعد ادامه می یابد.

ماهی سفید،کفال و کپور سه گونه مهم ماهیان استخوانی دریای خزر هستند و معیشت بیش از چهار هزار و 200 نفر عضو تعاونی صیادی پره مازندران هم به صید این گونه ها در هفت ماه سال وابسته است.

مدیرکل شیلات مازندران حفاظت از ذخایر آبزیان به ویژه انواع ماهیان استخوانی دریای خزر را مهم توصیف کرد و گفت : تکثیر و رها کردن 65 میلیون قطعه بچه ماهی سفید با وزن حدود 9 گرم در 22شاخه از رودخانه های شیلاتی استان که از امروز شروع شد ، با همین هدف صورت می گیرد

وی افزود :رها کردن بچه ماهی در رودخانه ها در واقع مرحله کشت دریای خزر محسوب می شود.

انقراض ماهیان استخوانی در نبود تکثیر مصنوعی

مدیرکل شیلات مازندران گفت :در حالی امروز رودخانه های استان برای تخم ریزی طبیعی ماهیان دریای خزر آلوده است که در سال 1305 فقط از رودخانه تجن ساری بیش از پنج هزار تن ماهی صید می شد.

وی افزود : با توجه به وضعیت اسفبار رودخانه های مازندران ، اگر تکثیر مصنوعی و بازسازی ذخایر آبزیان صورت نگیرد ، با از بین رفتن گونه های ماهیان موجود در این دریا مواجه خواهیم شد.

مدیرکل شیلات مازندران توجه به تکثیر مصنوعی و باز سازی دیگر گونه های آبزیان دریای خزر را ضروری دانست و گفت : امروزه دانش فنی شیلاتی پیشرفت خوبی کرده است و باید با سرمایه گذاری مناسب ، ضمن افزایش تولید ، زمینه ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی استان را فراهم کرد.

وی با اشاره به اینکه امسال برای تکثیر و تولید بچه ماهی سفید 10 میلیارد ریال هزینه شده است، افزود : اگر 10 درصد این گونه ماهی در فصل صید آینده در تورهای ماهیگیران استان بیفتد،توجیه اقتصادی خوبی دارد و این کار دولت در واقع حمایت از اقشار ضعیف جامعه و در راستای اقتصاد مقاومتی است

منبع : خانه ملت

دیدگاه خود را بیان کنید