لزوم رفع مشکلات سایت های پرورش آبزیان

سه‌شنبه ۵ مرداد ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۵۷ بازدید
لزوم رفع مشکلات سایت های پرورش آبزیان
مدیرکل شیلات هرمزگان بر لزوم رفع مشکلات سایت های پرورش آبزیان در استان هرمزگان تاکید کرد

سیدپرویز محبی صبح سه شنبه در جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان هرمزگان در تشریح فعالیت های شیلات در استان هرمزگان از ۹سایت پروش میگو با ظرفیت تولید بالغ بر ۱۵هزار تن برخوردار است گفت:در زمینه تکثیر میگو نیز ۱۱ کارگاه با ظرفیت تولید بالغ بر هزار میلیارد لارو در استان هرمزگان وجود دارد. وی با اشاره به اینکه استان در حال حاضر از تولید ۷هزار و ۲۰۰ تن میگو پرورشی برخوردار است که ۴۰ درصد تولید کشور را شامل می شود، افزود در پرورش ماهی در قفس نیز استان هرمزگان در حال حاضر از چهار مزرعه با بالغ بر ۴۴ قفس باظرفیت بالغ بر ۳هزار و ۲۰۰ تن برخوردار است

محبی تصریح کرد: در بحث صید و صیادی بالغ بر ۲۲ بندر صیادی و بیش از ۳۸ مرکز تخلیه صید با بیش از ۶۰ فروند شناور کشتی،۱۱۰۰ فروند شتاور لنج صیادی،وو همچنین بالغ بر ۳هزار و ۵۰۰ شناور قایق صیادی با ۲۲۰ هزار تن مقام اول صید کشور را دارد که از این میزان صید بالغ بر ۳۳هزار تن صادرات و ارز آوری بالغ بر۱۰۰میلون دلار را برای هرمزگان به همراه دارد.

مدیر کل شیلات هرمزگان ذخایر عظیم فانوس ماهیان که تاکنون بخشی کوچکی از آن برداشت شده و همچنین برداشت ۱۰۰هزار تن ساردین ماهیان ظرفیت صید در شیلات استان است که تاکنون ۵۷ هزار تن از آن برداشت شده است.

مدیرکل شیلات هرمزگان بهره برداری ازمزارع متوقف، راکد یا نیمه فعال ،توسعه ظرفیت های جدید ازطریق جذب سرمایه گذار در سایت های پتانسیل یابی شده،افزایش بهره وری واحدها ی موجود از طریق افزایش تولید در واحد سطح توسعه فن آوری و بکارگیری مکانیزاسیون را از برنامه های اقدام و عمل اداره کل شیلات هرمزگان درتوسعه پرورش میگو جهت افزایش توان تولید خواند.

وی در رابطه با ظرفیت صید تن ماهیان نیز گفت: استان هرمزگان ظرفیت صید بالغ بر ۱۵۰ هزار تن از فانوس ماهیان را دارد که تاکنون بنزدیک به ۸۰ هزار تن از آن صید شده است و شیلات استان آماده جذب سرمایه گذار در این زمینه ها است.

محبی در رابطه با جایگاه فعلی شیلات در اقتصاد و اشتغال استان گفت: شیلات استان هرمزگان توانسته برای بالغ بر ۳۵ هزار نفر را به صورت مستقیم و بالغ بر ۵۰ هزار نفر ربه صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد کند.

مدیرکل شیلات هرمزگان اظهارداشت: در صورت تحقق برنامه های توسعه مکانیزاسیون و راه اندازی و ساماندهی مزارع راکد و نیمه فعال توان تولید میگوی پرورشی در استان تا ۱۵هزار تن و اشتغال ۱۸۰۰ نفر افزایش می یابد.

وی فعال سازی مجدد ۳ سایت راکد و غیر فعال (سایت هنگام ، سیریک ، سایه خوش، یکدار ) از طریق تجمیع و یکپارچه سازی، توسعه مکانیزاسیون از ۱۰۰ هکتار به ۳۰۰ هکتارو هدف گذاری سال ۹۵ به ۷۵۰هکتار ،مشارکت دهی جامعه صیادی به سمت آبزی پروری ( احداث سایت دوستکو)،شناسایی علاقه مندان و سرمایه گذاران در زمینه پرورش میگو و بهبود شاخص های تولید از قبیل: FCR، بازماندگی لارو، تولید در واحد سطح ، میانگین وزن و افزایش سطح زیرکشت را از مهمترین اقدامات عملی شاخص با رویکرد مولفه های اقتصاد مقاومتی در زمینه پرورش میگو شیلات هرمزگان خواند.

محبی توسعه پرورش دو دوره و یا دو کراب در سال ( افزایش توان تولید در هکتارواستفاده حداکثری ازظرفیت سایت های موجود )،اجرای پروژه های مشترک با پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان با هدف دانش بنیان کردن محصولات شیلاتی،واگذاری سایت پرورش میگوی هنگام به بخش خصوصی،مولد سازی میگوی وانامی در سایت پرورش میگوی دوستکوی قشم وجذب سرمایه گذار جهت سرمایه گذاری در اراضی با قابلیت پرورش میگو در شهرستانهای بندرعباس،بندرلنگه،میناب و جاسک را از دیگر رویکرد های مولفه های اقتصاد مقاومتی در زمینه پرورش میگو شیلات هرمزگان خواند.

مدیر کل شیلات هرمزگان از مزرعه دوستکو که با سرمایه صیادان و از طریق فروش شناورهای صیادی ایجاد شده است به عنوان مزرعه الگوی برتر اقتصاد مقاومتی یاد کرد.

وی با بیان اینکه برای سال ۹۵ تولید بیش از ۲۳هزار تن پرورش ماهی در قفس برنامه کشور است گفت: با محوریت قرار دادن اقتصاد مقاومتی سهم شیلات هرمزگان از این میزان بالغ بر هشت هزار تن خواهد شد.

محبی همچنین در رابطه با افزایش ارزش افزوده در صید گفت :جذب سرمایه گذار در زمینه های صنعت فراوری این ابزیان، استفاده بهینه از صید و جلوگیری ازهدررفت سرمایه ملی، برنامه ریزی برای برداشت اصولی وهدفمند،افزایش درآمدفعالین این بخش، توسعه کارخانجات فراوری، توسعه اشتغال، توسعه صادرات آبزیان و ارزآوری از مهمترین برنامه های شیلات هرمزگان در این زمینه است.

مدیر کل شیلات هرمزگان خشک کردن ماهی بصورت صنعتی، فراوری وبسته بندی برابرشرایط موردنیازبازارهای جهانی، توسعه صنایع کنسرو،بازاریابی و توسعه صادرات، توسعه درغذای پرورش آبزیان و تولیدمحصولات خمیری شامل سوسیس،کالباس،ناگت،چیپس،و .... را از مهمترین زمینه های ایجاد ارزش افزوده در این زمینه و در راستای اقتصاد مقاومتی خواند.

منبع : مهر

دیدگاه خود را بیان کنید