همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
مصرف آبزیان، بهخصوص ماهی در سبد غذایی مردم جهان جایگاه ویژهای دارد، ولی در سبدغذایی خانوار ایرانی همچنان جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده است. گزارشها نشان میدهد که سرانه مصرف ماهی در ایران ۱۰ کیلوگرم است؛ این در حالی است که این آمار در دنیا ۲۰ کیلوگرم گزارش شده است. طبق گزارشهای موجود، ... |
مصرف آبزیان، بهخصوص ماهی در سبد غذایی مردم جهان جایگاه ویژهای دارد، ولی در سبدغذایی خانوار ایرانی همچنان جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده است. گزارشها نشان میدهد که سرانه مصرف ماهی در ایران ۱۰ کیلوگرم است؛ این در حالی است که این آمار در دنیا ۲۰ کیلوگرم گزارش شده است. طبق گزارشهای موجود، مصرف ماهی در دنیا متغیر بوده و در کشورهایی مانند کانادا، آلمان، فرانسه و ایالاتمتحده کمترین مقدار مصرف وجود داشته و کشورهای ژاپن، تایوان و کره بیشترین میزان مصرف وجود داشته است. در گزارش دیگر که سازمان جهانی بهداشت (WHO) منتشر کرده است، مردم مجارستان، بلغارستان و اتریش کمترین میزان مصرف را داشتهاند و ژاپن، پرتغال، هنگکنگ، کره و نروژ بیشترین مصرف سرانه ماهی را داشتهاند و آمریکا و کانادا، ایتالیا و استرالیا و سوئد در بین این دو گروه قرار داشتند. بر این اساس، مصرف جهانی سرانه ماهی به طور متوسط از ۹٫۹ کیلوگرم (۲۱٫۸ پوند) در سال ۱۹۶۰ به ۱۴٫۴ کیلوگرم (۳۱٫۷ پوند) در سال ۱۹۹۰ افزایش یافته است. این میزان در سال ۲۰۱۳ بالغ بر ۱۹٫۷ کیلوگرم (۴۳٫۳ پوند) و در سال ۲۰۱۴، در حدود ۲۰٫۱ کیلوگرم (۴۴٫۲ پوند) برآورد شده است. مدیرکل فائو، «خوزه گرازیانو داسیلوا» در این رابطه گفته است که در حال حاضر پرورش ماهی و یا آبزیپروری -با استفاده از شیوه ساحلی و یا استخر به منظور بالابردن گونههای آب شیرین و آبشور- نیمی از مصرف ماهی مردم جهان را تامین میکند. بنا به آمارها، سالانه ۱۹۱میلیون تن ماهی در جهان تولید میشود؛ از این میزان ۵۱ درصد آبزیپروری و ۴۹ درصد از دریا هستند. در ایران نیز سالانه حدود ۹۴۶ هزار تن انواع آبزی تولید میشود که از این میزان ۳۷۱ هزار تن در مرکزهای آبزیپروری و ۵۷۵ هزار تن در بخش صید و صیادی است. بقیه این میزان نیز با تولید قزلآلا محقق میشود. |
برپایه برآوردها و محاسبه رشد جمعیت، به نظر میرسد تولید ماهی از طریق صید و آبزیپروری در سال ۲۰۳۰ میلادی به ۲۶۰ میلیون تن برسد که آن زمان به دلیل محدودیت ذخایر، نسبت صید و آبزیپروری به ترتیب ۹۰ میلیون و ۱۷۰ میلیون تن خواهد بود. در این میان، تازهترین گزارش بانک مرکزی از شاخص بهای تولیدکننده در ایران، از بالا رفتن شاخص بهای ماهیگیری و آبزیپروری حکایت دارد؛ بهطوری که شاخص بهای ماهی آبهای جنوب ۲۶ درصد و ماهی آبهای شمال ۸٫۸ درصد نسبت به سال گذشته بالا رفته است منبع : برترینها |