واگذاری 700 هزار قطعه بچه ماهی از گونه کپورچینی نسل F1 به بخش خصوصی

دوشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۱۱۴ بازدید
واگذاری 700 هزار قطعه بچه ماهی از گونه کپورچینی نسل F1 به بخش خصوصی

مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آب های داخلی گرگان با تکثیر مولدین کپور ماهی معمولی چینی، تعداد 700 هزار قطعه لارو شش روزه را تولید و به بخش خصوصی تحویل داد

بچه ماهیان در وزن های 0.5 تا 3 گرم در اختیار متقاضیات بخش خصوصی قرار گرفته است.
به منظور بهبود نسل کپور ماهیان، ایجاد تنوع ژنتیکی، افزایش عملکرد اقتصادی نسل F1 کپور ماهیان وارداتی از چین در تیر ماه سال 92 ،موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور طی قراردادی با یک شرکت چینی، بچه ماهی از چهارگونه کپور نقره ای، کپور سرگنده، کپور علفخوار و معمولی با میانگین وزنی دو گرم از مرکز تحقیقات علوم شیلاتی آب شیرین شهر ووش وارد کشور کرد.
مولدین پرورش یافته از این نسل به چهار استان گلستان، گیلان، مازندران و خوزستان ارسال شد و به دنبال آن، مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آب های داخلی گرگان با تکثیر مولدین کپور معمولی، 700 هزار قطعه لارو شش روزه تولید کرد.

این گزارش می افزاید: کپور ماهیان چینی از مهمترین گونه های ماهیان در سیستم پرورش توام در مزارع آب شیرین هستند که در اغلب نقاط کشور پرورش می یابند.
یکی از عوامل مهم در تولید اقتصادی آبزیان، استفاده از بچه ماهیان با کیفیت است که معادل بذر در کشاورزی است و از این رو در سال 1391 تقریبا 278 میلیون قطعه بچه ماهی گرمابی در کشور تولید و ذخیره سازی شد.
بر اساس گزارش های موجود در کشور های آمریکا و بنگلادش در سال های اخیر به دلیل مدیریت ضعیف در انتخاب مولدین و همخونی های بوجود آمده، صفاتی مانند کاهش تولید، کارایی پایین تولید مثلی، ناهنجاری های ریخت شناختی، افزایش ابتلا به بیماری ها و مرگ و میر بچه ماهیان بروز کرده است.
برای غلبه بر این مشکل باید ذخیره ژنی این گونه ها از طریق واردات ماهیان نسل F1تقریبا هر پنج سال تجدید شود.
وضعیت افت تولید کپور ماهیان در واحد سطح و حساسیت زیاد آنها به بیماری ها به خصوص تلفات تابستانه کپور نقره ای و علفخوار منجر به واردات نسل F1 کپور ماهیان چینی و مولد سازی و تکثیر آن در کشور شد.
به گزارش ایرنا، میزان تولیدات سالیانه آبزی پروری کشور، حدود 380 هزار تن بوده که از این میزان حدود 200 هزار تن مختص کپور ماهیان است درحال حاضر سالیانه 25 تا 30 هزار تن کپورماهی معمولی یا چینی در ایران تولید می شود.
گونه کپور ماهیان 'معمولی' یا چینی در داخل کشور تولید و به مرحله تجاری سازی رسیده، این گونه ۳۰ درصد عملکرد مناسب تری در مقایسه با گونه های دیگر کپور دارد.

منبع : ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید