همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
صنعت شیلات و اقتصاد آبزیان ایران همچنان مزیت آفرین است و صنایع تبدیلی و فرآوری آبزیان باید متناسب با آن توسعه یابد |
میثم صالحی نماینده اتحادیه ماهیان سردآبی کشور تکمیل زنجیره فرآوری و بسته بندی ماهی، بازاریابی مناسب و فرهنگ سازی برای استفاده از آبزیان را ضرورت توسعه صنعت شیلات دانست و افزود: کشورهای پیشرفته جهان به تجارت دریایی و صنایع وابسته به دریا اهمیت زیادی قائل هستند. وی اظهار داشت: تکمیل صنایع بسته بندی و فرآوری ماهی نقش مهمی در توسعه شیلات و ارتقاء معیشت صیادان ایفا میکند. نماینده اتحادیه ماهیان سردآبی کشور بازاریابی را مؤلفه مهمی برای ایجاد رونق صیادی در این حوزه ارزیابی کرد و گفت: بازاریابی برای محصولات تولیدی شیلات یکی از محورهایی است که در کنار تکمیل صنایع فرآوری باید به صورت ویژه به آن پرداخت شود. وی با تاکید بر ضرورت فرهنگ سازی برای استفاده از آبزیان در کشورافزود: اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در این زمینه کمک شایانی به رونق اقتصادی شیلات و سلامت جامعه خواهد کرد. صالحی اظهارداشت: مصرف آبزیان به ویژه ماهی میتواند با فراهم کردن بسترهای لازم برای تغذیه سالم، به داشتن جامعهای پویا و توانمند در کشور کمک کند. وی در ادامه میانگین سرانه مصرف ماهی در ایران 10 کیلوگرم و میانگین سرانه مصرف ماهی در دنیا را 20 تا 25 کیلوگرم اعلام کرد و گفت: سرانه مصرف ماهی در ایران از نصب مصرف جهانی هم پائین تر است بنابراین فرهنگ سازی برای افزایش سرانه مصرف ضروری به نظر میرسد. نماینده اتحادیه ماهیان سردآبی کشور در مصاحبه با رادیو اقتصاد با اشاره به این جمله که ایران جزء 5 کشور اول تولید کننده ماهی قزل آلا در دنیا است، افزود: سرمایه گذاری مناسبی برای تولید ماهی قزل آلا در کشور صورت گرفته است از اینرو میطلبد به تناسب تولید، صنایع تبدیلی در کشور رشد و توسعه یابد. عیسی گلشاهی مدیرکل دفتر بهبود کیفیت فرآوری و توسعه آبزیان شیلات ایران نیز واردات ماهیان تجاری و صنعتی به کشور را به ترتیب 14 و 40 هزار تن اعلام کرد و گفت: در حال حاضر 144 واحد کنسروسازی در ایران وجود دارد که میزان مواد اولیه این واحدها 240 هزار تن در سال است. وی افزود: سالانه 170 تا 190 هزار تن انواع ماهی صنعتی در کشور صید و 35 تا 40 هزار تن از طریق واردات تأمین میشود. مدیرکل دفتر بهبود کیفیت فرآوری و توسعه آبزیان شیلات ایران با اعلام اینکه شیلات هم اکنون پیشرو در ایجاد اشتغال و سرمایه گذاری است، عنوان کرد: نقش شیلات در تأمین بخش عمدهای از پروتئین با ارزش جامعه و حصول منابع ارزی و درآمد ملی بر هیچ کس پوشیده نیست و توسعه زیرساختهای این بخش میتواند کمک بسیار زیادی به اشتغال، ارزآوری، تأمین آبزیان مورد نیاز و درآمدزایی باشد. عباس پاپی زاده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به اینکه ایران فعلاً نیازمند واردات ماهی است، گفت: با افزایش ظرفیت تولید داخلی میتوان میزان واردات انواع ماهی را به حداقل ممکن کاهش داد. وی افزود: در طول دهههای گذشته اقدامات مهم و در عین حال مؤثری در این خصوص از سوی دولت و بخش خصوصی صورت گرفته اما کافی نبوده است.
|
پاپی زاده به فرهنگ آبزی مصرفی در ایران اشاره کرد و اظهارداشت: شاخص مصرف سرانه آبزیان برای کشور که از ظرفیتهای مناسبی در این عرصه برخوردار است با عدد جهانی فاصله زیادی دارد و درشان و منزلت این مملکت نیست. منبع : صدا و سیما |