برای جلوگیری ازانقراض ماهیان خاویاری اهتمام داریم

یک‌شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۷  ۰ نظر   ۱۱۱ بازدید
برای جلوگیری ازانقراض ماهیان خاویاری اهتمام داریم

مدیرکل شیلات گیلان گفت: ماهیان خاویاری باتوجه به قدمت آنها فسیل زنده اند و برای جلوگیری از انقراض ماهیان خاویاری اهتمام داریم.

اسحاق شعبانی با اشاره به وجود 85 مزرعه پرورش ماهی خاویاری در کشور افزود: بیش از 50 درصد مزارع پرورش ماهی خاویاری کشور در گیلان قرار دارند.
وی خاویار ایران را معروف ترین خاویار در جهان عنوان و اظهار کرد :جایگاه خاویار ایران ویژه است .
وی پرورش ماهیان خاویاری در قفس های دریایی و سوق دادن آن از رودخانه سپید رود به دریا را از برنامه های در حال انجام اداره کل شیلات استان عنوان و بیان کرد: یکی از مشکلات وارد نشدن بخش خصوصی در زمینه بچه ماهی است .
وی تصریح کرد: تلاش می کنیم پرورش ماهیان خاویاری را گسترش بدهیم اما باید بدانیم که دیگر نمی توانیم به گذشته برگردیم ولی اهتمام داریم این موجود ارزشمند منقرض نشودکه بایستی در این زمینه محیط زیست به ما کمک کند .

شعبانی حوزه شیلات را یکی از زمینه های اشتغالزا بیان و خاطر نشان کرد: بر خلاف صنعت ، در حوزه شیلات ، اشتغال ارزان است و بیشترین اشتغالزایی را می توان در ان انجام داد.
رئیس موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر نیز گفت: در دریای خزر پنج نوع ماهی خاویاری تاسماهی روسی، تاسماهی ایرانی ، اوزون برون ، فیلماهی و شیپ است.
مریم فلاحی کپورچالی افزود: از سال 85 تا 96 میزان استحصال ماهیان خاویاری کاهش چشمگیری داشته است.
وی همکاری مشترک با موسسه سارواش مجارستان در خصوص پروبیوتیک های اختصاصی ماهیان خاویاری ، استحصال خاویار مطلوب بدون کشتن ماهیان خاویاری ، زنده نگه داشتن مولدین وحشی پس از تکثیر و اقتصادی کردن پرورش ماهی در قفس را از جمله اقدامات در دست پیگیری این موسسه عنوان کرد.
رئیس موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر تصریح کرد: پرورش متراکم فیلماهی ، اجرای پروژه پرورش ماهی در قفس در دریای خزر، کاهش سن بلوغ فیلماهی از هشت به شش سال، تولید غذای کنستانتره مخصوص ماهیان خاویاری از دستاوردهای این موسسه می باشد.
وی با اشاره به ارزش هر کیلو صادرات خاویار در سال 95 بیان کرد: ارزش هر کیلو صادرات خاویار در سال 95 برابر یکهزار و 813 دلار بوده با احتساب قیمت هر بشکه نفت براساس قانون بودجه سال 97 با 32 بشکه نفت خام برابری می کند.
به گفته وی طرح غنی سازی سریع فیلترهای بیولوژیک مداربسته تحولی بزرگ برای تولیدکنندگان ماهی با توجه به بحران آب است
دریای خزر به عنوان بزرگترین منبع ماهیان خاویاری دنیا، 90 درصد خاویار جهان را تامین می کند. قاچاق و صید بی رویه، آلودگی آب دریا ، ورود انواع فاضلابها و آلاینده ها موجب شده تا نسل ماهیان خاویاری در بزرگترین دریاچه بسته جهان در معرض خطر جدی انقراض قرار گیرد.
کاهش ذخایر این ماهی در خزر در کنار تقاضا برای آن و اقتصادی بودن تولید این گونه ، موجب استقبال برای پرورش آن شده است

منبع : ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید