عرضه آبزیان حرام گوشت دوباره در بوشهر اوج گرفت

پنج‌شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۱۰۹ بازدید
عرضه آبزیان حرام گوشت دوباره در بوشهر اوج گرفت

به دلیل عدم نظارت مناسب و بازرسی های مکرر سودجویان و دلالان مواد غذایی، درخواست صید آبزیان حرام گوشت دارند و به راحتی از اسکله های قانونی این آبزیان را خارج و به راحتی در مراکز فروش و در دید عموم عرضه می کنند

استان بوشهر به دلیل اینکه بیشترین مرزآبی با حوزه خلیج فارس دارد شغل صید و صیادی و فروش آبزیان در این استان به عنوان اصلی ترین شغل های مردم به شمار می آید و سالانه هزاران نفر از راه دریا امورات زندگی خود را می گذرانند.

با توجه به سفارش اسلام در مورد مصرف غذاهای حرام گوشت، در دریا برخی از موجودات زنده ای وجود دارند که حرام محسوب می شوند و فروش و عرضه آن در جامعه اسلامی ممنوع است.

ماهی مرکب(خساک)، خرچنگ، ماهی کوسه و غیره از موجودات دریایی است که در دریای خلیج فارس صید می شود و با توجه به اینکه فروش بسیار بالایی در کشورهای حوزه خلیج فارس دارد، اما به سفارش دین مبین اسلام حرام گوشت هستند.

به دلیل عدم نظارت مناسب و بازرسی های مکرر سودجویان و دلالان مواد غذایی، درخواست صید آبزیان حرام گوشت دارند و به راحتی از اسکله های قانونی این آبزیان را خارج و به راحتی در مراکز فروش و در دید عموم عرضه می کنند.

با توجه به اینکه خبر فروش آبزیان حرام گوشت در بوشهر از سوی رسانه ها بارها منتشر شده است و برخی از دستگاه های متولی با متخلفین برخورد قاطع داشته اند، اما با شروع صید فصلی ماهی و میگو در مراکز عرضه محصولات دریایی ویترینی برای فروش آبزیان حرام گوشت نیز دیده شده است.

ناظران می توانند ورود آبزیان حرام گوشت را از اسکله کنترل کنند

یکی از فروشندگان آبزیان حرام گوشت در بوشهر با بیان اینکه تا کنون هیچ کس در خصوص عدم عرضه آبزیان حرام گوشت به ما مراجعه نکرده است، گفت: نزدیک به 10 سال است که در مکانی ثابت محصولات دریایی عرضه می کنم و تا کنون هیچ بازرس یا شخص خاصی به ما مراجعه نکرده است و در خصوص فروش برخی از ابزیان محدودیتی نداریم.

وی در پاسخ به اینکه ابزیان حرام گوشت از کجا وارد بازار می شود، اظهار کرد: ماهی و همه موجوداتی که از دریا صید می شود حلال هستند و اینکه برخی از آنها حرام گوشت هستند از زبان شما می شنوم، اما همه این محصولاتی که در بازارهای بوشهر عرضه می شود از اسکله ها است.

این صیاد ادامه داد: هنگام تخلیه محصولات دریایی ناظران حضور دارند و اگر مشکلی داشت می توانند برای ورود به بازار از همان اسکله کنترل کنند.

لازم به ذکر است در ایام گذشته فروش آبزیان حرام گوشت در فست فودها و رستوران های شهر بوشهر دیده و خبر آن منتشر شده است.

در همین راستا استفتائات مراجع عظام تقلید پیرامون خوردن گوشت حیوانات دریایی به تفصیل آمده است:

پرسش: خرید و فروش و خوردن گوشت کوسه ماهی، بچه کوسه ماهی، لابستر، شاه میگو و خرچنگ با توجه به اینکه در برخی از رستوران ها این مواد اولیه طبخ و به فروش می رسد و در برخی از فروشگاه ها این مواد خرید و فروش می شود چه حکمی دارد؟


امام خمینی(ره): اگر ماهی فلس دار را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، پاک و خوردن آن حلال است، و چنانچه در آب بمیرد پاک است ولی خوردن آن حرام می باشد و ماهی بی فلس را اگرچه زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد حرام است.

رهبر انقلاب، حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی): اگر خرید و فروش برای خوردن باشد، جایز نیست و الا مانعى ندارد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی: در مورد کوسه ماهی در صورتیکه فلس نداشته باشند، حلال نیست و همچنین لابستر و شاه میگو و خرچنگ حرام گوشت هستند، ولی میگو اشکالی ندارد.

پرسش: خوردن گوشت کدامیک از جانوران زیر حلال است؟

صدف، حلزون، هشت پا، ماهی مرکب، جت ماهی و خیار دریایی .

پاسخ: از غذاهای دریایی تنها ماهیان فلس دار و میگو حلال است و گیاهان دریایی نیز مانعی ندارد.

پرسش: آیا هشت پا (ماهی مرکب) حلال گوشت است؟

پاسخ: ماهی مرکب، هشت پا و مانند آن، حرام گوشت هستند.

پرسش: آیا خرچنگ و لاک پشت دریایى حلال گوشت هستند؟

پاسخ: خرچنگ و لاک پشت حرام گوشت هستند ولى میگو اشکالى ندارد.

پرسش: خوردن کدامیک از جانوران و موجودات دریایی حلال است؟

پاسخ: از غذاهای دریایی تنها ماهی ان فلس دار و میگو حلال است و گیاهان دریایی نیز مانعی ندارد.

پرسش: آیا کوسه ماهی ها حلال گوشت مى باشند؟

پاسخ: اگر به تصدیق اهل اطّلاع داراى فلس باشند حلالند و الاّ حرام مى باشند.

حضرت آیت الله سیستانی: تنها ماهی که در اصل خلقتش فلس دار باشد ـ هر چند از جهت عارضى فلس از او جدا شده باشد ـ و میگو از حیوانات دریایی چنانچه زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، پاک و خوردن آن حلال است. و چنانچه در آب بمیرد پاک بوده، ولى خوردن آن حرام است، هر چند با وسیله‏اى مانند زهر بمیرد، مگر اینکه در تور ماهیگیر در آب بمیرد که در این صورت خوردنش حلال است. و ماهى بى‏فلس را اگر چه زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، حرام است.

پرسش: خوردن گوشت کوسه ماهی چه حکمی دارد؟

پاسخ: جایز نیست.

حضرت آیت الله وحید خراسانی: خوردن گوشت کوسه ماهی و بچه کوسه و خرچنگ حرام است. خوردن گوشت میگو حلال است و به طور کلی خوردن ماهی که فلس داشته باشد و طبق دستور شرع تذکیه شده باشد، حلال است و اگر این حرام گوشت های دریایی منفعت حلال عقلایی داشته باشد، خرید و فروش آن جایز است. ولی خرید و فروش آن برای منفعت حرام (مثل خوردن) باطل و حرام است

منبع : دانا

دیدگاه خود را بیان کنید