همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
آبزیان دریایی شامل ماهی ها، میگو، خرچنگ ها، نرم تنان و... می باشد. در بین انواع آبزیان دریایی فقط ماهی های فلس دار و میگو حلال گوشت هستند. |
علمای دینی تنها آبزیان دریایی را حلال می دانند که شامل ماهی های دارای پولک (فلس) و میگو است. بیشتر مراجع تقلید خوردن لابستر، خرچنگ، هشت پا و صدف دریایی را حرام می دانند نظر کلی مراجع در مورد خوردن آبزیان دریایی
|
نظر مراجع در مورد خوردن آبزیان دریایی
مراجع عظام تقلید هم با استفاده از این روایات به بیان احکام آبزیان پرداخته اند. آنها فرموده اند: آنچه از روایات بدست می آید این است که گوشت حیوانات دریایی خورده نمی شود (یعنی خوردن آن حرام است) مگر آن نوع از ماهی که پولک (فلس) داشته باشد.
امام خمینی:
آیت الله خامنه ای
آیتالله سیستانی:
آیتالله مکارم شیرازی:
خوردن آبزیان دریایی در روایات
بر اساس منابع دینی، درباره حیوانات حلال گوشت و حرام گوشت، ضوابط کلی و معیارهای متعددی وجود دارد؛ مثلاً برای حیوانات خشکی، یک سری ضوابط بیان شده، برای موجودات دریایی قانون دیگر، و برای پرندگان... . معیاری که برای حلال بودن گوشت آبزیان بیان شده این است که دارای پولک (فلس) باشند.
چه زمانی ماهی فلس دار به حساب می آید؟
فلس دار بودن به این است که:
راه تشخیص فلس دار بودن ماهی این است که آدم خودش بداند و یا دو نفر شاهد عادل یا متخصص (اهل فن)، شهادت دهند که ماهی فلس دارد.
علت حرام بودن گوشت ماهی های بدون فلس
از جمله اصلی ترین دلایل حرام بودن گوشت ماهی های بدون فلس می توان به گوشتخوار بودن آن ها، مردار خوار بودن آنها و آلودگی بدن و گوشت آنها به خاطر نبود پولک اشاره کرد. این در حالی است که ماهیهای پولکدار گیاهخوار بوده و به واسطه فلسها از آلودگیهای دریا در امان هستند.
خوردن میگو چه حکمی دارد؟
میگو از این قائده کلی استثنا شده است. در مورد حلال بودن میگو روایت خاصی داریم که: «خوردن آن اشکال ندارد و میگو نوعی از ماهی است». میگو از نظر نوع و جنس، گرچه فلس دار نیست، ولی از نظر حکم در حکم ماهی فلس دار است و خوردن آن اشکال ندارد، به عبارت دیگر این نوع از حیوان دریایی به جهاتی که فعلا بر ما معلوم نیست و لو این که فلس نداشته باشد، استثناء شده و در روایات حکم به حلیت آن گردیده است.
آیا خوردن گوشت خرچنگ حلال است؟
همچنین در مورد حرمت خرچنگ روایت خاصی در کتاب وسائل الشیعه آمده است که: «خوردن جرّی (نوعی ماهی) و لاک پشت و خرچنگ حرام است.»
حکم صید و فروش آبزیان حرام گوشت
لازم به ذکر است؛ صرف حرام بودن چیزی مانعی برای خرید و فروش و یا صید آن نمی تواند باشد؛ چرا که حرمت خوردن چیزی، یک مسئله است و خرید و فروش آن مسئله ای دیگر. چه بسا چیزی خوردن و یا آشامیدن آن حرام باشد، ولی خرید و فروش آن اشکال نداشته باشد، مانند خون که خوردن آن حرام است، ولی به خاطر منافع دیگر می توان به خرید و فروش آن اقدام کرد. بنابر این، خرید و فروش لابستر، صدف دریایی، و... در بازار اگر برای خوردن نباشد، بلکه به جهت استفاده از منافع دیگر عقلایی باشد، جایز است. منبع : مجله اینترنتی ستاره |