موج اقتصاد مقاومتی با توسعه آبزی پروری در استان کرمان

دوشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۹۰ بازدید
موج اقتصاد مقاومتی با توسعه آبزی پروری در استان کرمان

توسعه آبزی پروری و پرورش ماهی در استان کرمان یکی از اهداف مهم اقتصاد مقاومتی است که از چند سال پیش در استان برای رسیدن به این هدف مهم شتاب گرفته است

مردم استان کرمان با بروز خشکسالی های چند سال گذشته و تغییرات آب و هوایی که کشاورزی را بشدت تحت تأثیر قرار داده، باز هم در کنار حفظ کشاورزی به تولید انواع ماهی روی آورده اند و هرگز نگذاشتند در روند تولید خللی ایجاد شود.
کشاورزان سختکوش این دیار با ایجاد استخر پرورش ماهی، ضمن ایجاد اشتغال برای خود و فرزندانشان هر سال درآمد نسبتا خوبی را از این راه بدست می آورند.
با وجود اینکه کاهش بارش ها موجب شده تا کشاورزان نتوانند بهره لازم و کافی از دسترنج خود ببرند اما این موضوع نه تنها باعث ناامیدی آنها نشده بلکه موجب شده با بکارگیری روش های نوین آبیاری در مزارع، هم در مصرف آب صرفه جویی و هم اقدام به پرورش انواع ماهی های سردآبی و گرمآبی در استخرها کنند.
مدیر شیلات استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به وجود 400 واحد پرورشی در مناطق و شهرستان های مختلف استان کرمان اظهار کرد: در مجموع از این واحدها امسال بیش از 2 هزار و 300 تن انواع ماهی برداشت شده است.

رها ابوالقاسمی افزود: شیلات و آبزی پروری زیرمجموعه سازمان جهاد کشاورزی است و یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی، توسعه آبزی پروری است.
وی تصریح کرد: برنامه پنج ساله توسعه شیلات و آبزی پروری در استان تدوین و از سال 1395 آغاز شده که تا 1399 ادامه دارد و در راستای اقتصاد مقاومتی توسعه شیلات در دستور کار قرار گرفته و برنامه آن به همه شهرستان ها ابلاغ شده است.
وی بیان کرد: امسال برنامه تعهدی تولید انواع ماهیان سردآبی، گرمابی، قزل آلا، زینتی، آرتمیا و دیگر ماهیان در قالب اقتصاد مقاومتی 2 هزار و 30 تن بوده که با همکاری مسئولان و بهره برداران در شهرستان ها این رقم تاکنون در استان کرمان به بیش از 2 هزار و 300 تن افزایش یافته است.
مدیر شیلات استان کرمان گفت: امسال با تولید انواع ماهیان در استان کرمان 15 درصد بیشتر از تعهداتمان عمل کردیم.
وی با اشاره به اینکه استان کرمان پتانسیل و ظرفیت خوبی در زمینه پرورش ماهی، اشتغالزایی و عرضه گوشت سفید به بازار دارد، افزود: در راستای پرورش ماهی و تولید آن تسهیلات کم بهره به علاقمندان پرداخت می شود.
ابوالقاسمی گفت: همچنین امسال از تنها دهکده پرورش آرتمیا (غذای میگو و ماهیان زینتی) در کشور که در دریاچه شور منطقه نوق رفسنجان دایر است بیش از 14 تن آرتمیا برداشت شده است.
وی با بیان اینکه امسال شهرستان کرمان با تولید 600 تن ماهی مقام اول را کسب کرده است اظهار کرد: عمده پرورش و واحدهای تولیدی ماهیان گرمابی در شرق استان شامل ریگان، بم، نرماشیر و همچنین کرمان وجود دارد.
وی گفت: برای توسعه ظرفیت پرورش ماهی در استان، استخرهای ذخیره آب و منابع آبی مورد شناسایی قرار می گیرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان هم گفت: امسال با توزیع بیش از 120 هزار قطعه بچه ماهی در بیش از 20 استخر پرورش ماهی در این شهرستان بیش از 70 تن گوشت سفید برداشت می شود.
حسین رضایی بیان کرد: این 120 هزار قطعه بچه ماهی هم از نوع گرمابی و هم از نوع سردآبی است.
وی افزود: نیمه اول امسال بیش از 25 هزار قطعه بچه ماهی گرمابی توزیع شد که بیش از 20 تن گوشت سفید برداشت شد و از توزیع بیش از 90 هزار قطعه بچه ماهی سردآبی در استخرهای پرورش ماهی در نیمه دوم امسال بیش از 50 تن گوشت سفید برداشت خواهد شد.
مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان خاطرنشان کرد: نیمه اول سال گذشته 22 هزار قطعه بچه ماهی گرمابی در چهار استخر پرورش ماهی توزیع و 11 تن گوشت سفید برداشت شد.
وی با اشاره به اینکه این ماهیان از نوع کپور، تیلاپیا، قزل آلا و غیره است افزود: با رویکرد توسعه طرح های آبیاری نوین و قطره ای و ایجاد استخرهای ذخیره آب در مزارع پسته رفسنجان می توان در این استخرها به پرورش ماهی پرداخت.
وی از مزایای اجرای طرح توسعه پرورش ماهی ایجاد اشتغالزایی، تأمبن معیشت خانواده ها و مصرف بیشتر گوشت سفید به جای گوشت قرمز عنوان کرد.
رفسنجان در 110 کیلومتری کرمان قرار دارد

منبع : ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید