گونه جدید سیاه ماهی رازی کشف شد

دوشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۱۰۶ بازدید
گونه جدید سیاه ماهی رازی کشف شد

کشف، نامگذاری و ثبت جهانی سیاه ماهی رازی در پروژه‌ای مشترک با دانشگاه لوند سوئد و موزه ملی علوم طبیعی مادرید اسپانیا انجام و دومین گونه ماهی جدید در قالب این پروژه از حوضه جنوبی دریای خزر توصیف و ثبت جهانی شده است.

به نقل از دانشگاه تهران، سهیل ایگدری دانشیار گروه شیلات پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و سرپرست پروژه تحقیقاتی ماهیان آب‌های داخلی ایران گفت: کشف، نامگذاری و ثبت جهانی سیاه ماهی رازی در پروژه‌ای مشترک با دانشگاه لوند سوئد و موزه ملی علوم طبیعی مادرید اسپانیا انجام و دومین گونه ماهی جدید در قالب این پروژه از حوضه جنوبی دریای خزر توصیف و ثبت جهانی شده است.

وی با اشاره به اینکه محققان چند کشور این پروژه را پیگیری کرده اند، افزود: این تحقیق نتایج خوبی تا این مرحله داشته و چندین گونه را کشف و ثبت کرده است.

این محقق تاکید کرد: این تحقیق حاصل کار مشترک آرش جولاده رودبار دانشجوی دکتری دانشگاه تهران، حمیدرضا غنوی از دانشگاه لوند سوئد و ایگناسیو دوآدریو از موزه ملی علوم طبیعی مادرید اسپانیا به سرپرستی من بوده است.

ایگدری در توصیف نامگذاری این گونه جدید اظهار داشت: این محققان در راستای پاسداشت یک عمر تلاش زکریای رازی، پزشک، فیلسوف و شیمی‌ دان ایرانی کاشف الکل، ماهی جدید را سیاه ماهی رازی (Capoeta razii) نامگذاری کردند.

وی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه جنس سیاه ماهی (Capoeta) در حوضه جنوبی دریای خزر بارها توسط محققان داخلی و بین‌المللی مورد مطالعه قرار گرفته بود، کشف گونه جدیدی از این آرایه جانوری به دلیل نیاز به بررسی همه جانبه با دشواری همراه بود و این اولین بار است که گونه جدیدی از این جنس در حوضه جنوبی دریای خزر توصیف می‌شود.

این اکتشاف در قالب مقاله‌ای در مجله Zookeys منتشر شده است. اولین گونه این پروژه تحقیقاتی با عنوان سیاه ماهی البرز (Capoeta alborzensis) از حوضه دریاچه نمک ایران توصیف و ثبت جهانی شده بود.

گونه‌های بسیاری از ماهیان آب‌های داخلی ایران از جمله سس ماهی کارون (Barbus karunensis)، رفتگر ماهی سانیا (Cobitis saniae)، سگ ماهی جویباری پروینی (Oxynoemacheilus parvinae)، سگ ماهی جویباری هیرکان (Paracobitis hircanica)، خیاطه ماهی دامغانی (Alburnoides damghani)، ماهی کور غار لرستانی (Garra lorestanensis)، ماهی کور غار تشان (Garra tashanensis) و غیره توسط آزمایشگاه تحقیقاتی سهیل ایگدری کشف و ثبت جهانی شده است.

در حال حاضر نمونه‌های تایپ این گونه های توصیف شده در موزه ماهی شناسی گروه شیلات پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران نگهداری می‌شوند

منبع : مهر

دیدگاه خود را بیان کنید