رها سازی 100 هزار قطعه بچه ماهی گرمابی در استخرهای 2منظوره زابل

چهار‌شنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۷۶ بازدید
رها سازی 100 هزار قطعه بچه ماهی گرمابی در استخرهای 2منظوره زابل

رئیس اداره شیلات زابل در شمال سیستان و بلوچستان گفت: 100 هزار قطعه بچه ماهی گرمابی از ابتدای امسال تاکنون در استخرهای دومنظوره بتنی و خاکی شهرستان زابل رها سازی شده و این روند همچنان ادامه داد.

محمود رضا سرگزی اظهار داشت: این تعداد بچه ماهی در 82 باب استخر بتنی و خاکی شهرستان زابل رها سازی شده است.
وی افزود: بیشتر بچه ماهی های رها سازی شده از نوع کپور و آمور(شیرماهی ) هستند.
وی تصریح کرد: معمولا پنج گونه ماهی کپور معمولی، آمور(شیر ماهی )، فیتوفاگ، شیزوتراکس و بیگهد در استخرهای پرورش ماهی در این منطقه پرورش داده می شوند.
وی ادامه داد: نگهداری کپور و آمور(شیرماهی) به راحتی انجام می شود چون ماهی آمور علف خوار و ماهی کپور با نفوذ در گل و لای کف استخر تغذیه می کند.

رئیس اداره شیلات زابل گفت: ماهی فیتوفاگ و بیگهد از موجودات شناوری که در استخر وجود دارند که معمولا سبز رنگ و قابل مشاهده نیستند تغذیه می کنند.
سرگزی با اشاره به بازار فروش ماهیان گفت: بیشتر ماهی های پرورشی این استخرها در بازار زابل و روستاهای اطراف این شهرستان عرضه می شود.
وی با اشاره به مزیت استخرهای هشت ضلعی نسبت به نمونه های دیگر بیان کرد: پرورش ماهی در این استخرها بسیار اقتصادی است به طوری که پیش بینی می شود افزون بر یک تن ماهی از هر استخر برداشت شود.
وی افزود: افزایش تولید بچه ماهی در واحد سطح، افزایش تراکم ذخیره سازی بچه ماهی و کاهش مصرف آب از دیگر مزیت های این استخرها است.
وی ادامه داد: استخرهای هشت ضلعی از سال 94 به منظور پرورش ماهی در تراکم بالا نسبت به استخرهای مربعی و دایره ای احداث شده است.
رئیس اداره شیلات زابل گفت: با توجه به اینکه فضولات موجود در منابع آبی برای رشد محصولات کشاورزی بسیار موثر است توصیه می شود روستاییان در کنار کشاورزی به کار پرورش ماهی نیز روی آورند.
سرگزی ادامه داد: بر اساس بررسی های صورت گرفته افرادی که در کنار کشاورزی به پرورش ماهی نیز مشغول هستند افزایش برداشت محصول داشته اند.
وی با بیان اینکه 170 استخر بتنی و خاکی در زابل وجود دارد افزود: هر استخر پرورش ماهی سبب اشتغالزایی 2 خانوار در این شهرستان شده است.
وی بیان کرد: برای جبران خسارات وارده از تلفات ماهی، شیلات به تمام پرورش دهندگان ماهی توصیه می کند استخرهای پرورشی خود را بیمه کنند.
وی گفت: مجهز کردن استخرهای پرورش ماهی به دستگاه های هواده از جمله اهداف و رویکردهای جدید اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان(آبهای داخلی) مبنی بر اقتصادی کردن فعالیت های شیلاتی بر اساس مکانیزه کردن استخرهای پرورش ماهی و استفاده از فناوری های جدید است.
به گزارش ایرنا منطقه سیستان با پنج شهرستان زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز در شمال سیستان و بلوچستان و همسایگی کشور افغانستان واقع شده است.
سیستان و بلوچستان به سبب گستردگی منابع آبی دارای 2 اداره کل شیلات در شمال و جنوب استان است که اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آبهای داخلی) مستقر در زابل واقع در شمال استان وظیفه کنترل و حمایت از منابع آبی داخلی و اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان مستقر در بندر چابهار واقع در جنوب استان در حوزه آبهای دریای عمان فعال هستند

منبع ، ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید