ماهیگیرانی که "یأس" صید می‌کنند

دوشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۸۹ بازدید
ماهیگیرانی که "یأس" صید می‌کنند

دو سال درگیری در یمن وضعیت بشردوستانه نامناسب یمن را بدتر از قبل کرده است. بر اساس آمار سازمان ملل 13 هزار کشته و 3 میلیون آواره بخشی از عواقب این درگیریها است

قیمت غذا سر به فلک کشیده و خیلی از مردم دچار گرسنگی هستند. در بحبوحه بحران وبا، شبکه خدمات درمانی یمن زیر فشار شدید کمبود دارو و نیروی متخصص است. کارکنان بهداشت و درمان یمن ماههاست هیچ حقوقی دریافت نکردند.

شهر ساحلی حدیده جمعیتی نیم میلیونی دارد و صنعت ماهیگیری یکی از منابع اصلی درآمد در این شهر است. در نتیجه درگیری‌ها صنعت ماهیگیری حدیده، در کنار دریا رو به زوال می‌رود.

محمد 50 ساله پدر یک خانواده 7 نفره است. او می‌گوید:" نوبتی ماهیگیری می‌کنیم، چون نمی‌توانیم با هم به دریا برویم".

تخمین زده می‌شود که زندگی 35 هزار ماهیگیر در بندر حدیده به این صنعت وابسته است. اما به‌دلیل درگیری‌ها صید روزانه کفاف احتیاجات این ماهیگیران را نمی‌دهد.

به گفته محمد در گذشته بزرگترین تهدید برای ماهیگیران طوفان بود اما امروز ماهیگیران بیش از هر چیزی از جنگ وحشت دارند.

همچنین نبیل 30 ساله می‌گوید: " هر روز به امید صید خوب به دریا می‌زنم ولی با توری پر از یاس و نا امیدی بر می‌گردم".

خانواده نبیل از ترس بمباران هوایی به حومه حدیده رفته اند و نبیل و چند ماهیگیر دیگر در یک کومه کوچک صیادی که از چوب و حلبی و پلاستیک ساخته اند زندگی می‌کند.

"علی یوسف" بیشتر عمر خود را در ساحل حدیده گذرانده. به گفته وی صیادان دیگر نمی‌توانند به اندازه سابق صید کنند. اوایل امسال، یک قایق پناهندگان سومالیایی کمی دورتر از بندر حدیده مورد حمله قرار گرفت و بیش از 40 نفر کشته شدند. بخاطر این حملات، ماهیگیران از ماهیگیری در اعماق بیشتر می‌ترسند. بیشتر اسکله‌های بندر حدیده که اصلی ترین کانال ورودی کالا و کمک‌های بشردوستانه به داخل یمن بود، در حملات ماه آگوست سال 2015 نابود شد.

"عمر" ماهیگیر 55 ساله اهل حدیده ، می‌گوید: " می‌ترسیم ما را هدف قرار دهند. اوضاع امن نیست و ما نگرانیم همین اندک روزی را هم از دست بدهیم".

با وجود همه این خطرات ماهیگیران ساحل را ترک نمی‌کنند

"محمد" خرچنگی که در دستش است را نشان می‌دهد و می‌گوید: " این نهار من است، این هم لباسهایم. لباسها را هم از ساحل پیدا کردم".

صید بیشتر ماهیگیران کفاف غذای روزانه شان را هم نمی‌دهد چه رسد به اینکه اضافه صید را در بازار بفروشند.

ماهیگیران قایق بدون موتور خود را برای یک صید دیگر به آب می‌اندازند. صید امروز ماهیگیران چشمگیر نیست. چیزی برای فروش در بازار وجود ندارد.

کمیته بین المللی صلیب سرخ کمک‌های بشر دوستانه را خیلی نزدیک به خطوط مقدم درگیری در یمن ارایه می‌دهد. در حدیده، مهندسین این کمیته مشغول فعالیت هستند تا جریان آب به شهر متوقف نشود.

شبکه آبرسانی حدیده بعد از صنعا بزرگترین شبکه در این کشور است. تخریب گسترده شبکه فاضلاب و تصفیه خانه‌های آب در سراسر یمن موجب گسترش سریع وبا در یمن شده است. فعالیت جهت بازسازی شبکه فاضلاب و آب از مهمترین اقدامات کمیته بین المللی صلیب سرخ به هدف کنترل و کاهش آمار مبتلایان به وبا در یمن است.

به منظور بررسی وضعیت بشری در یمن و نظارت بر کمک‌های بشردوستانه کمیته بین المللی صلیب سرخ، پیتر مائورر - رئیس این کمیته بین المللی صلیب سرخ، جهت بازدید 5 روزه وارد یمن شده است. در طی این سفر وی از شهرهای عدن، صنعا و تعز بازدید خواهد داشت

منبع : تسنیم

دیدگاه خود را بیان کنید