اجرای طرح «دریابست» در آبهای هرمزگان از یکم مهرماه

یک‌شنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۱۱۳ بازدید
اجرای طرح «دریابست» در آبهای هرمزگان از یکم مهرماه

«اصطلاح دریابست در واقع به حالت تعلیق در آوردن فعالیت ماهیگیری و صیادی در زمان و مکان خاص جهت حفظ و پایداری ذخیره و کاهش فشار صید بی رویه بر ذخیره آبزیان است.»


سید پرویز محبی روز یکشنبه در نشست بررسی چگونگی اجرای طرح دریابست در آبهای استان افزود: این طرح قبل از شروع صید میگو از تاریخ یکم مهرماه 96 به مدت 10 روز در تمامی صیدگاه های استان در انواع فعالیت های صیادی به مرحله اجرا در می آید.
وی بیان داشت: در راستای اجرای این طرح، بررسی ها و پژوهش های لازم از سوی کارشناسان پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان و اداره کل شیلات هرمزگان صورت پذیرفته است.

مدیر کل شیلات استان هرمزگان اظهار کرد: اجرای طرح دریابست در آبهای هرمزگان می تواند فرصتی برای مدیریت مسئولانه و دستیابی به صید پایدار و حفظ ذخیره آبزیان باشد.
محبی گفت: در حال حاضر پدیده صید غیر مجاز بخش عظیمی از ذخایر آبزیان را تهدید می کند که امیدواریم با اجرای طرح دریابست بتوانیم گامی در راستای حفظ ذخایر که مهم ترین منبع درآمد ساحل نشینان است، داشته باشیم.
وی در پایان از شورای تامین و ارگان های دریایی و دریابانی استان خواستار همکاری لازم در اجرای طرح دریابست در حوزه آبی با شیلات هرمزگان داشته باشند.
طبق آمار شیلات هرمزگان، در حال حاضر بیش از پنج هزار فروند شناور غیر مجاز در نوار ساحلی استان صید می ‌کنند و این در حالی که تعداد قایق ‌های صیادی مجاز در این استان 4 هزار و 300 فروند است.
اکنون 45 نیروی یگان حفاظت از منابع آبزیان در نوار ساحلی استان هرمزگان فعالیت می ‌کنند که برای رسیدن به استاندارد‌ها باید این تعداد سه برابر شود.
در هرمزگان 28 هزار و 300 صیاد با استفاده از چهار هزار و 300 فروند شناور صیادی و با پشتیبانی 22 بندر صیادی در بیش از یکهزار و 400 کیلومتر نوار ساحلی استان مشغول به فعالیت هستند که این مهم بیانگر نقش مهم شیلات در معیشت مردم استان جدای از اشتغال ایجاد شده در حوزه آبزی پروری و صنایع است.

منبع : ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید