همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۶
۰ نظر
۱۰۳ بازدید
معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران در بازدید یکی از کارخانه های فرآوری آبزیان عنوان کرد: هدفگذاری برای صادرات ۳۰ هزار تن قز ل آلا در سال جاری |
|
به گزارش روابط عمومی سازمان شیلات ایران با اجرای برجام و تعامل بیشتر ایران با کشورهای جهان، امکان تجهیز کارخانههای داخلی برای فرآوری محصولات کشاورزی بهویژه حوزه شیلات فراهم شده است. |
|
هم اینک طی تماسی از نظر آباد کرج علیرضا کیهان پور رئیس روابط عمومی سازمان شیلات ایران در محل افتتاح کارخانه های فرآوری آبزیان (شارین و مارین) اعلام کرد؛ دکتر حسن صالحی معاون وزیر جهادکشاورزی رئیس سازمان شیلات ایران امروز طی بازدید از این کارخانه ها گفت: امسال طبق هدفگذاریها پیشبینی میشود که تا ۳۰ هزار تن ماهی قزلآلا از ایران به کشورهای مختلف صادر شود.
دکتر صالحی با اشاره به این که حدود ۱۶۰ هزار تن قزلآلا در کشور تولید میشود، افزود: در سالهای گذشته بهدلیل محدودیتهایی که در تجارت برای ایران وجود داشت، صادرات این محصول به کمتر از دوهزار تن در سال میرسید، اما در سال ۹۵ با برکت برجام و ورود تکنولوژیهای جدید به ایران حدود ۱۰ هزار تن ماهی قزلآلا صادر شد.
به گفته وی، اگرچه روسیه به تلافی تحریمهای آمریکا و اروپا، واردات محصولات کشاورزی از اتحادیه اروپا را قطع کرد، اما هنوز ایران نتوانسته بهدرستی از ظرفیت بالای بازار کشور استفاده کند. زیرا در بسیاری از زمینهها بهویژه صنایع تبدیلی و فرآوری زیرساختهای لازم فراهم نیست.
دکترصالحی عنوان کرد: این در حالی است که امروز روسیه سالانه ۱۰۰ هزار تن تقاضا برای محصولات شیلاتی دارد. یکی از این محصولات میگو بود که باید بهصورت فرآوری و پیشپخت صادر میشد، اما ما تنها در سال گذشته تنوانستیم در سطح دو کانتینر و به عبارتی ۴۰ تن از میگوی مورد نیاز روسیه را فراهم کنیم.
وی با بیان این که سال گذشته ۱,۱ میلیون تن محصولات شیلاتی در کشور تولید شد، ادامه داد: از این میزان، ۵۴ درصد مربوط به صید از آبهای شمالی و جنوبی بود که بیش از نیمی از آنها سهم دریای عمان و اقیانوس هند است؛ بنابراین جایگاه شیلات ایران در آبهای بینالمللی بسیار قابل توجه بهنظر میرسد.
معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران بیان کرد: در سال ۹۵ در مجموع ۱۱۰ هزار تن محصولات شیلاتی به کشورهای مختلف صادر شد که ۴۱۲ میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشت.
دکتر صالحی اشتغال مستقیم در صنعت شیلات کشور را ۲۲۰ هزار نفر دانست و یادآور شد: امروز بیش از ۴۰۰ مرکز فرآوری در بخشهای مختلف شیلات مانند تولید پودر ماهی، کنسروسازی، سردخانه، بستهبندی و... فعالیت دارند. کارخانهای که امروز خط تولید پیشپخت میگو را برای نخستینبار در کشور راهاندازی کرده، میتواند تا سههزار تن در سال نیاز کشور روسیه را فراهم کند.
وی با اشاره به این که مصرف سرانه داخلی ایران ۱۰,۶ کیلوگرم است، تأکید کرد: این در حالی است که مصرف جهانی بیش از ۲۰ کیلوگرم برآورد شده و باید با برنامهریزیهای صورتگرفته و تولید محصولات متنوع شیلاتی به مدد کارخانههای فرآوری و همچنین برگزاری جشنوارههای غذا، این مصرف را ارتقاء داد.
به گفته دکتر صالحی، استان البرز یکی از استانهای پیشگام در صنایع کشاورزی بوده و از ۲۲ مرکز فرآوری آبزیان در کل کشور که میتوانند به روسیه صادرات داشته باشند، دو واحد آنها در این استان مستقر است.
کیهان پور جمع بندی سخنان دکتر صالحی را به این صورت عنوان کرد: تاکنون ۲۴۷ فقره صنایع تبدیلی کشاورزی در البرز صادر شده که سرمایهگذاری ۶۹۰ میلیارد تومانی در این زمینه اشتغال ششهزار و ۲۵۳ نفر را فراهم کرده است. این استان سالانه ۶۵۰ هزار تن مواد خام تولید شده در بخش کشاورزی را فرآوری و به بازار عرضه میکند.
منبع : روابط عمومی سازمان شیلات ایران
|