40 کارخانه خوراک دام کشور کد IR برای صادرات دریافت کردند

شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۶۹ بازدید
40 کارخانه خوراک دام کشور کد IR برای صادرات دریافت کردند

رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: 40 کارخانه تولید خوراک دام، طیور و آبزیان کشور با قرار گرفتن در رتبه الف موفق به دریافت کد IR از این سازمان برای صادرات محصولات خود شده اند.

دکتر مهدی خلج امروز شنبه در سومین همایش و نمایشگاه بین المللی خوراک دام و طیور و آبزیان افزود: در کشور نزدیک به 1200 کارخانه تولید خوراک دام، طیور، آبزیان، پودر ماهی و مکمل از سازمان دامپزشکی کشور پروانه بهداشتی دریافت کرده اند و ممیزی می شوند.
وی با بیان این که 60 درصد هزینه های پرورش دام، طیور و آبزیان مربوط به خواراک است، اظهار داشت: به منظور افزایش کیفیت بهداشت خوراک دام، طیور و آبزیان و کاهش ضایعات باید از علم، تجربه و تکنولوژی های جدید استفاده کرد.
خلج افزود: کیفیت و سلامت خوراک دام می تواند بر جمعیت دامی کشور، زنجیره غذایی و سلامت جامعه تاثیر بگذارد.
وی با اذعان به اینکه سازمان دامپزشکی کشور به منظور تولید خوراک سالم و بهداشتی دام از مرحله آغازین یعنی مواد اولیه نظارت را انجام می دهد ، تصریح کرد: این سازمان از مرحله مواد اولیه برای تامین خورا ک دام و طیور تا مراکز پرورش، نظارت بهداشتی را اعمال می کند و مواد اولیه مانند ذرت و کنجاله باید معیارهای سلامتی را داشته باشند.
رییس سازمان دامپزشکی کشور در عین حال شناسایی خطر و تجزیه و تحلیل آن را در عرصه تولید ضروری خواند و گفت : واحدهای تولیدی نیز باید سیستم هایی داشته باشند تا بتوانند روند تولید را نظارت کنند.
وی ادامه داد: در راستای استفاده از ظرفیت های مردمی در زمینه نظارت بهداشتی، دو قانون در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است.
خلج اظهار داشت: در قانون نخست، کار نظارت بهداشتی و ممیزی به آن دسته از شرکت هایی که با ضوابط سازمان دامپزشکی کشور هماهنگ هستند، سپرده شده و آیین نامه آن نیز در حال تدوین است.
وی دومین قانون تصویب شده در مجلس را با عنوان بازتعریف مسئولیت ها اعلام کرد و گفت: افرادی که در حوزه تولید دام و طیور سرمایه گذاری می کنند، موظفند موازین بهداشتی سازمان دامپزشکی را رعایت و نسبت به عملکرد خود پاسخگو باشند.
رییس سازمان دامپزشکی کشور در بخش دیگری از سخنان خود در مورد ویروس سالمونلا در طیور اظهار داشت: این سازمان مطالعات خوبی در این زمینه انجام داده و کمیته ملی سالمونلا در حال تشکیل است تا خطر ناشی از ویروس سالمونلا از طریق خوراک دام هر چه بیشتر کاهش یابد.

صادرات خوراک دام، طیور و آبزیان به 75 میلیون دلار رسیده است

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: صادرات خوراک دام، طیور و آبزیان از 26 هزار دلار در سال 90 امروز به 75 میلیون دلار رسیده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ حسن رکنی امروز در سومین همایش و نمایشگاه بین المللی خوراک دام، طیور و آبزیان که در سالن همایش های دائمی و تخصصی شهرداری تهران در بوستان گفت و گو برگزار شد، اظهار داشت: بیش از 650 کارخانه در کشور 8.5 میلیون تن خوراک دام،طیور و آبزیان تولید می کنند و ظرفیت تولید آنها نزدیک به 18 میلیون تن است.
وی پیش بینی کرد که امسال 10 میلیون تن خوراک دام در کشور تولید شود.
رکنی در عین حال بر به روز شدن کارخانه های تولید خوراک دام، طیور و آبزیان تاکید و تصریح کرد: این کارخانه ها لزوما استاندارد و به روز نیستند و باید به منظور رقابتی کردن قیمت ها و کاهش هزینه های تولید خود را به تکنولوژی های جدید مجهز کنند.
وی اذعان داشت: برای تولید خوراک با کیفیت، دام و طیور، غذای سالم و افزایش صادرات نیاز به برنامه ریزی مناسب داریم.
رکنی تصریح کرد: پس از برجام ما در مذاکرات با کشورها، بحث های جدیدی مطرح کرده ایم و قصد داریم با کمک آنها به تکنولوژی های جدید دست پیدا کنیم و حضور پررنگ تری در بازارهای بین المللی داشته باشیم.
وی افزود: ما در واقع خواستار تولید مشترک، سرمایه گذاری و صادرات مشترک با سایر کشورها هستیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی برپایی نمایشگاه ها را فرصت مغتنمی برای معرفی و دستیابی به آخرین دستاوردهای علمی و تکنولوژی دانست و گفت: در هر مقطعی که نمایشگاه های تخصصی برگزار می شود باید حرف تازه ای برای گفتن داشته باشند زیرا در غیر این صورت نمی توانیم خود را با دنیا هماهنگ کنیم.
وی درباره قیمت تخم مرغ نیز اظهار داشت: به علت بروز بیماری آنفلوانزای پرندگان در نیمه نخست سال گذشته در برخی از واحد های مرغ تخم گذار با کمبود تولید مواجه شدیم و همین امر موجب شد کمتر از 10 روز استرس قیمت داشته باشیم، اما با تلاش واحد های تولید این کمبود برطرف شده و به سمت تعادل قیمت تخم مرغ حرکت می کنیم.
رکنی میزان تولید تخم مرغ در کشور را سالانه یک میلیون تن اعلام کرد و یادآور شد که نزدیک به 90 هزار تن آن صادر می شود.
وی با بیان این که در سال نزدیک به 2.2 میلیون تن گوشت مرغ تولید می شود، پیش بینی کرد که در سه تا چهار سال آینده صادرات گوشت مرغ به بیش از 200 هزار تن برسد.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد که در سه تا چهار سال گذشته در مجموع 500 هزار تن گوشت مرغ و تخم مرغ از کشورصادر شده است.
وی در مورد شیر نیز پیش بینی کرد که امسال تولید آن از مرز 10 میلیون تن عبور کند.
رکنی افزود: بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در چهار ماهه نخست امسال 404 هزار تن از 20 نوع محصولات لبنی به 30 کشور دنیا صادر شده است.
وی ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که امسال بیش از یک میلیون تن صادرات محصولات لبنی داشته باشیم.
رکنی با بیان اینکه در افق برنامه اقتصاد مقاومتی سرانه تولید شیر کشور باید بالای 150 کیلو گرم برسد، گفت که اکنون سرانه تولید شیر در کشور 110 تا 120 کیلو گرم است.
منبع : صدا و سیما

دیدگاه خود را بیان کنید