بالاخره تیلا پیا بخوریم یا نه؟

دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۹۲ بازدید
بالاخره تیلاپیا بخوریم یا نه؟

در حالی که معاون امور شیلات وزارت جهاد کشاورزی امروز خبر از تولید 3 هزار تنی تیلاپیا در بافق یزد داده است، خیلی از ما هنوز نمی دانیم که بالاخره تیلاپیا بخوریم یا نه؟ ماهی ای که حرف و حدیث های زیادی درباره اش وجود دارد.

بعد از اینکه تیلاپیا بازار خود را در ایران پیدا کرد، خبرهای ضد و نقیضی پیرامون بهداشتی بودن آن منتشر شد. تیلاپیاهای وارداتی متهم ردیف اول بودند. گفته می شد این ماهی ها هوردر شرایط غیربهداشتی پرورش داده و با آب فاضلاب و کود تغذیه و با هورمون بزرگ می‌شود و تحت تأثیر آنتی‌بیوتیک‌های متعدد قرار دارند. حالا معاون امور شیلات وزارت جهاد کشاورزی خبر از تولید آزمایشی تیلاپیا در بافق یزد داده و گفته است: پیش‌بینی ما تولید 3 هزار تن است که حجم واردات 10 هزار تنی را کاهش خواهد داد.

رضا فرهادی معاون دفتر توسعه شیلات در این باره به پول نیوز گفت: شایعات حول تیلاپیا مبنی بر اینکه این ماهی مضر بوده و در محیط‌های آلوده کشت می شود، صحت ندارد. او با بیان اینکه این ماهی در تمام دنیا مصرف می‌ شود، ادامه داد: تیلا پیا اگر به اندازه مصرف شود، هیچ ضرری نخواهد داشت.

به گفته فرهادی، این ماهی فقط نسبت به ماهی های دیگر، چربی های غیر اشباع بیشتری دارد و نسبت امگا3 آن به امگا 6‌اش کم است. مصرف به اندازه این ماهی، هیچ مشکلی برای بدن انسان ایجاد نخواهد کرد. او مشکل دیگر این ماهی را، بحث های محیط زیست کشور دانست و گفت: فعالان محیط زیستی، مخالف با پرورش این ماهی‌اند چرا اعتقاد که دارند تیلاپیا سریع الرشد بود و سرعت تکثیر بالایی دارد. این ماهی به خاطر ماهیت خود، منابع آبی را درگیر کرده و فضای زیستی برای گونه های بومی کم می کند.

به گفته او شیلات هم در جوب این فعالان گفته است: تیلاپیا را می توان در چاه های کشاورزی و استخرهای دو منظوره پروش داد تا فضا برای گونه های بومی تنگ نشود.

منبع : پول نیوز

دیدگاه خود را بیان کنید