فصل برداشت دسترنج یکساله 478 صیاد از منابی آبی کردستان آغاز شد

سه‌شنبه ۷ شهریور ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۸۳ بازدید
فصل برداشت دسترنج یکساله 478 صیاد از منابی آبی کردستان آغاز شد

مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی کردستان گفت: فصل برداشت ماهیان گرم آبی دسترنج یکساله 478 صیاد کردستانی از منابع آبی استان از امروز به مدت 6 ماه آغاز شد

رحمان میرزایی روز سه شنبه افزود: این ماهیان از 6 منبع آبی صید از جمله دریاچه زریبار صید می شود اما در سد شهید کاظمی سقز به دلیل شرایط اقلیمی این فصل از 12 مهر شروع می شود.
به گفته وی، صید ماهیان گرم آبی از منابع آبی استان از سال 1366 شروع شده و امسال نیز طبق سنوات گذشته براساس تصمیمات کمیته مشترک بهره برداری از ذخایر آبزی منابع آبی استان بین شیلات، حفاظت محیط زیست و شرکت آب منطقه ای در راستای بهره برداری بهینه از ذخایر آبزی منابع آبی ششگانه استان توسط 6 شرکت تعاونی صیادی انجام می شود.

مدیرشیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی کردستان ادامه داد: این ماهیان حاصل رهاسازی بیش از 2 میلیون و 600 هزار قطعه بچه ماهی در سال گذشته با عمده اعتبارات دولتی و آورده خود بهره برداران در منابع آبی و تلاش یکساله صیادان در پرورش و حفاظت از این منابع استحصال می شود.
به گفته میرزایی، هم اکنون تولید شیلات استان بر اساس پیش بینی های بعمل آمده 9 هزار و 700 تن شامل پنج هزار و 400 تن مربوط به صید و استحصال از منابع آبی و چهار هزار و 300 تن ماهیان سردآبی (قزل آلای رنگین کمان) است.
وی افزود: بر اساس برنامه ریزی های انجام یافته با توجه به وجود منابع آبی و پتانسیل های استان در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و در انتهای برنامه ششم توسعه اقتصادی - اجتماعی تولید شیلات در کردستان به بیش 18 هزار تن می رسد.
وی ادامه داد: میزان مصرف سرانه استان در حال حاضر 7.6 کیلوگرم برای هر نفر در هر سال است که تلاش می شود در پایان برنامه ششم به بیش از میانگین کشور یعنی 10 کیلوگرم برسیم که لازمه تحقق این هدف، مساعدت، همکاری و تخصیص به موقع اعتبارات و مهم تر از آن تخصیص آب از طریق شرکت آب منطقه ای استان است.
عملیات صید و استحصال ماهی از منابع آبی استان توسط 6 تعاونی صیادی با حضور 478 نفر صیاد و بر اساس قانون 'حفاظت و بهره‌برداری از منابع آبزیان' هر ساله از اول شهریور آغاز و تا 15 اسفند در سطح استان انجام می‌شود.
کردستان از استان های آبخیز کشور است و وجود سدهای متعدد و رودخانه های فصلی و دائمی محلی مناسب برای پرورش انواع ماهیان سردآبی و گرم آبی است.

منبع : ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید