توسعه پرورش ماهیان خاویاری در اولویت آبزی‌پروری کشور

یک‌شنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۹۹ بازدید
توسعه پرورش ماهیان خاویاری در اولویت آبزی‌پروری کشور

رییس سازمان شیلات ایران از هدفگذاری صادرات ۳۰ هزار تن قزل‌آلای تولید داخلی به خارج از کشور در سال ۹۶ خبر داد

حسن صالحی با اشاره به تولید سالانه 200 میلیون تن محصولات آبزی در جهان اظهار کرد: 49 درصد از این تولید با صید انجام می‌شود و 51 درصد آن آبزی‌پروری است.
وی به جمعیت یک‌درصدی ایران در جهان اشاره کرد و افزود: سال گذشته یک‌میلیون و 90 هزار تن تولید آبزی در کشور داشتیم که معادل نیم درصد از تولید جهانی است.

رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه متوسط سرانه مصرف آبزی 20 کیلوگرم در دنیاست، تصریح کرد: طبق مطالعات و جهت‌گیری سازمان خواربار جهانی، غذا باید از دریاها و اقیانوس‌ها تأمین شود که انقلاب آبی نامگذاری شده است.
صالحی ، خواستار حرکت به سوی آبزی‌پروری در دریا و سواحل کشور شد و گفت : پرورش ماهی در قفس در دریا جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است.
وی به تولید یک‌هزار تن میگوی پرورشی در استان گلستان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: امسال یک‌هزار و 500 تن میگو در استان گلستان تولید می‌شود.
رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به آماده‌سازی استخرهای پرورش ماهیان خاویاری در زیر سد «دز» به ظرفیت 50 هزار تن، خاطرنشان کرد: ماه گذشته 50 هزار تن پرورش ماهیان خاویاری در دزفول کلنگ‌زنی شده است.
صالحی بر پرورش ماهیان خاویاری به عنوان اولویت آبزی‌پروری در کشور تأکید کرد و یادآور شد: ماهی سوف و سفید باید از طریق پرورش در قفس تولید شود.

تولید روغن ماهی از کیلکا در ایران

رییس سازمان شیلات ایران همچنین از انعقاد قرارداد تولید روغن ماهی توسط یک شرکت ایرانی و شرکت نروژی از ماهی کیلکا برای نخستین مرتبه در ایران خبر داد و اظهار کرد: پیشنهاد کردیم کارخانه مذکور در منطقه آزاد انزلی احداث شود.
صالحی در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران ( مانا) با بیان اینکه ماهی قزل‌آلا برای صادرات باید دارای وزن 1.5 تا دو کیلوگرم باشد، تصریح کرد : سال گذشته 10 هزار تن ماهی قزل‌آلا از ایران صادر شد و امسال نیز صادرات 30 هزار تن قزل‌آلا از کشور هدف‌گذاری شده است.
صالحی به هدف‌گذاری تولید 200 هزار تن ماهی در قفس تا پایان برنامه ششم توسعه کشور اشاره کرد و افزود: با هماهنگی محیط زیست مطالعات لکه‌ها در خلیج فارس در راستای پرورش ماهی در قفس آغاز شده است.
وی با اشاره به نصب بیش از 500 قفس در دریا به منظور پرورش ماهی در سواحل کشور، بیان کرد: ظرفیت پرورش ماهی در قفس در دریا به 25 هزار تن رسیده است و تا پایان امسال به 30 هزار تن افزایش پیدا می‌کند.
رییس سازمان شیلات ایران به صادرات 412 میلیون دلار آبزی در چهار ماه نخست سال 95 از کشور اشاره کرد و گفت: در چهار ماه نخست امسال 60 درصد افزایش صادرات آبزی به خارج از کشور داشتیم، ضمن اینکه واردات ما 30 درصد کاهش داشته است.

حمایت فنی یونیدو از 107 واحد شیلاتی چابهار وکنارک

مدیرکل شیلات سیستان وبلوچستان هم با اشاره به وجود 107 واحد و کارخانه تولید و بسته بندی ماهی ومیگو در چابهار وکنارک از توافق شیلات باسازمان توسعه صنعتی ملل متحد(UNIDO) برای اجرای پروژه مشترک یک ساله در چابهار وکنارک خبرداد.
هدایت الله میرمرادزهی در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی مانا با اشاره به توسعه صنایع شیلاتی اظهار داشت: استان سیستان وبلوچستان بیشترین میزان صید را دربین استان های کشور وحتی بسیاری از کشورهای اقیانوس هند دارد و با 107 واحد صنایع شیلاتی سهم مهمی در تولید و بسته بندی محصولات شیلاتی کشور دارد.
وی با اشاره به صید بیش از 60 درصد تن ماهیان کشور در سیستان وبلوچستان افزود: وجود 29 کارخانه تولید کنسرو ماهی و 19واحد نگهداری و انجماد، فرآوری و بسته بندی ماهی و میگو نفشی مهمی را به چابهار در بسته بندی و صادرات تن ماهیان در منطقه داده است.
مدیرکل شیلات سیستان وبلوچستان بااشاره به تشویق سرمایه گذاران برای ورود به صنایع شیلاتی استان خاطرنشان کرد: چابهار وکنارک باداشتن بیش از 300 کیلومتر نوار ساحلی، 11 بندر ماهیگیری و جایگاه تخلیه صید، حدود 2400 فروند شناور لنج و قایق،35 تعاونی صیادی، ایجاداشتغال برای حدود 100 هزار نفر صیاد به صورت مستقیم و غیرمستقیم، 42 درصد سهم صید بین استان های جنوبی و 40 درصد صید کل کشور ،سهم مهمی در زمینه شیلات کشور برخوردار است.
وی از ابراز علاقه نمایندگان سازمان ملل جهت فعالیت در چابهار وکنارک خبرداد وگفت: نمایندگان سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل(UNIDO) در بازدید اخیر خود از صنایع شیلاتی استان یک پروژه یک ساله را با بودجه یونیدو برای حمایت از این صنایع تعریف کردند.
میرمرادزهی با تشریح پروژه یک ساله سازمان توسعه صنعتی ملل متحد در چابهار تصریح کرد:در این پروژه مشترک میان شیلات وسازمان توسعه صنعتی ملل متحد، این سازمان با آموزش های مختلف و ارتقای دانش فنی صنایع شیلاتی استان، آن ها را به فناوری های نوین مجهز و زمینه حضور شیلات استان را در بازارهای مصرف کشورهای منطقه و اروپایی فراهم می‌کند.

دیدگاه خود را بیان کنید