ذخایر کف‌زیان در آب‌های بوشهر و خوزستان در مرز هشدار

دوشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۱۱۳ بازدید
ذخایر کف‌زیان در آب‌های بوشهر و خوزستان در مرز هشدار

مدیرکل امور صید و صیادی سازمان شیلات گفت: اینکه می‌گویند ذخایر ماهیان خلیج فارس به خطر افتاده درست نیست، چرا که تنها مجوز برداشت فانوس‌ماهیان در عمق ۲۰۰ متری داده می‌شود که در صورت برداشت نشدن و عمر کوتاه از بین می‌روند.

مختار آخوندی به وضعیت صید در آبهای جنوبی کشور از جمله خلیج فارس و دریای عمان اشاره کرد و گفت: 94 درصد از مجموع صید کشور یعنی رقمی حدود 600 هزار تن آبزی از آبهای جنوبی کشور صید می‌شود که 800 فروند ناوگان صید در فاصله 800 مایلی از ساحل کشورمان و در دریای عمان کار صید را انجام می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه 40 کشور دنیا از جمله ایران در آبهای اقیانوس هند امر بهره‌برداری و صید را انجام می‌دهند، تصریح کرد: ایران در حوزه بهره‌برداری و صید در اقیانوس هند بعد از اندونزی رتبه دوم را دارد

خبرنگار فارس پرسید که برخی از صیادان ادعا می‌کنند که به دلیل صید بی‌رویه از ذخایر خلیج فارس توسط کشتی‌های چینی، وضعیت ذخایر این حوزه مطلوب نیست که آخوندی با رد این موضوع گفت: همین الان 11 هزار فروند شناور داریم که با پرچم ایران در سازمان بنادر ثبت شده است و حتی همان چینی‌هایی که عنوان می‌شود، 51 درصد سهم ایرانی و 49 درصد سهم چین دارند که با پرچم ایران فعالیت می‌کنند و وظیفه آنها صید فانوس‌ماهیان و ذخایر کمتر برداشت‌شده است که در عمق 200 متری آب صید می‌شوند.

وی اضافه کرد: طبق برآوردها ما می‌توانیم سالانه 300 هزار تن فانوس‌ماهی برداشت کنیم که سال گذشته فقط 500 هزار تن صید کردیم، مضاف بر آنکه این این گونه ماهی عمر کوتاه‌مدت دارد که اگر برداشت نشود از بین می‌رود.

آخوندی اذعان داشت که یکسری ماهیان کف‌زی در استان های بوشهر و خوزستان از نظر ذخایر تحت فشار هستند که عواملی همچون صید غیرمجاز، آلودگی آب به دلیل ورود پساب‌های صنایع نفتی و پتروشیمی سبب این مسئله شده است.

مدیرکل امور صید و صیادی سازمان شیلات همچنین از افزایش 30درصدی صید میگو در بوشهر طی ماه‌های مرداد و شهریور خبر داد و گفت: با مدیریتی که روی صید این محصول انجام شده، ذخایر همچنان در حد مطلوب برآورد شده است

منبع : فارس

دیدگاه خود را بیان کنید