همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
|
|
مجتبی فوقی ظهر امروز در جلسه هماهنگی برگزاری نخستین سمینار ارزش غذایی و ارتقای مصرف آبزیان در گلپایگان اظهار کرد: سازمان شیلات ایران و شیلات استانها دو رسالت آبزیپروری و آبزیمصرفی را دارد. وی با بیان اینکه شیلات استانها موظف هستند کلیه امکانات آبی کشور را برای تولید آبزیان قرار دهند، افزود: شیلات ایران درصدد آن است که در کنار آبزیپروری به بخش مصرف آبزیان نیز توجه کند |
|
مدیر شیلات جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: میزان مصرف آبزیان برای هر نفر در جهان 20 کیلوگرم و در ایران 10 کیلوگرم است، اما نکته قابل توجه، ارتقای 4 کیلوگرمی مصرف آبزیان نسبت به 20 سال گذشته در کشور است. وی خاطرنشان کرد: شیلات ایران مجموع تولید آبزیان در دریا و پرورشی را یک میلیون و 100 هزار تن در سال 96 اعلام کرده است؛ اهمیت مصرف آبزیان این است که هم آبزیان تولیدی در داخل کشور به مصرف برسد، هم تولیدکنندهای نباشد که ماهی روی دستش بماند. فوقی با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی نیز آبزیان را غذای سلامتی میشناسند، عنوان داشت: برای مصرف ماهی پروتئینی حد و مرزی وجود ندارد و برخلاف گوشتهای دیگر که مصرف زیاد آن مضر است؛ شیلات استانها سیاست فرهنگ ارتقای سرانه مصرف آبزیان در سالهای 75 تا 88 را با بودجههای دولتی جشنوارهها و کلاسهای طبخ آبزیان برگزار میکردند. وی تصریح کرد: با محدود شدن اعتبارات، چنین طرحهایی کمرنگ شده ولی حضور حامیان ملی ادامه یافته و دنبال شده است. مدیر شیلات جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه سمینار یکروزه تحت عنوان بررسی ارزشهای غذایی آبزیان پیشبینی شد و سوم بهمنماه در گلپایگان برگزار میشود، بیان داشت: نمونه چنین جشنوارهای در سالهای گذشته در این منطقه و به خصوص در گلپابگان وجود داشته است. وی با بیان اینکه محور سخنرانان در این سمینار ارزش غذایی آبزیان و ارتقای مصرف و با هدف کمک به سلامت جامعه است، اذعان کرد: رئیس شبکه بهداشت شهرستان به طور قطع یکی از سخنرانان این سمینار خواهد بود زیرا شنیدن ارزش غذایی از زبان پزشک بهتر است. فوقی ابراز داشت: کلاس آموزش طبخ آبزیان در همان روز و در کنار سمینار توسط یکی از مدرسان آشپزی فنی حرفهای استان پیشبینی شده است تا چندین نوع غذا را از نظر طبخ آبزیان آموزش دهد. وی با بیان اینکه نمایشگاه یک هفتگی عرضه آبزیان این شهرستان در کل استان از نظر استقبال و توجه مردمی اول شد، یادآور شد: تحقیقات 20 ساله نشان میدهد که نوع طبخ غذا برمیزان مصرف آبزیان اثر مستقیم دارد؛ آموزش طبخ آبزیان در کنار سمینار در دستور کار است و هدف این که نشان دهیم میتوان با آبزیان ارزان قیمت، هم غذای مناسبی داشت و هم پرتئین مناسب را تأمین کرد. مدیر شیلات جهاد کشاورزی استان اصفهان تأکید کرد: برای کلاس طبخ غذا نمیتوان فراخوان عمومی داد و بهتر است از 30 نفر که بتوانند خود مروج باشند و آموختههای خود را در کلاسهای مشابه در شهرستان برپا کنند دعوت شود؛ در حاشیه سمینار و با هماهنگی چند مهدکودک، جشنوارهای برای کودکان پیرامون مصرف ماهی شکل خواهد گرفت. وی متذکر شد: گلپایگان در تولید آبزیان قدمت طولانی دارد و در سال گذشته، 502 تن تولید معادل 8 درصد تولید کل استان اصفهان را داشته است؛ این شهرستان فاقد رودخانه خروشان و چشمههای متعدد آب است، اما رقم تولید آبزیان قابل توجه است و نشانگر اقدامات خوب در بخش تولید است. فوقی ادامه داد: شهرستان گلپایگان در تولید ماهی قزل آلا همواره دارای عنوانهای برتر استانی است و دارای 48 استخر تولید آبزیان است؛ نخستین مرکز تولید بچهماهی با ظرفیت اسمی سالانه 3 میلیون تن در گلپایگان ایجاد شده اما تعاونی شیلات در استان با استقبال مناسبی توسط آبزیپروران مواجه نشده است. مدیر شیلات جهاد کشاورزی استان اصفهان در پایان اضافه کرد: آموزش و پرورش استان اصفهان در بحث آموزش و کلاسهای طبخ آشپزی وارد شده و این نوید خوبی برای ارتقای مصرف آبزیان در شهر اصفهان است. منبع : فارس |