افزایش شناورهای صید صنعتی تون ماهیان

شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۶۱ بازدید
افزایش شناورهای صید صنعتی تون ماهیان

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران از افزایش شناورهای صید صنعتی تون ماهیان به 15 فروند در راستای توسعه صید و افزایش اشتغالزایی خبر داد

دکتر حسن صالحی درباره وضعیت صید تون ماهیان اقیانوس هند اظهار داشت: با توجه به لزوم برنامه ریزی برای دستیابی به میزان بهینه صید هدف و به منظور ساماندهی و اعمال مقررات قانونی درخصوص حفاظت و بهره برداری از منابع آبزی و رعایت آیین نامه های اجرایی آن برای صید تون ماهیان در آب های فراساحلی، اقدامات موثری از سوی سازمان شیلات ایران انجام شده است.

دکتر صالحی اعلام کرد: تدوین آئین نامه مدیریت صید تون ماهیان که در آن ملاحظات اصلی IOTC گنجانده شده است از جمله مهم ترین این اقدامات محسوب می شود.
وی در ادامه به پیگیری به روز رسانی سامانه مدیریت ماهیگیری در سایت سازمان شیلات و هماهنگی درتهیه چاپ لاگ بوک وفد به عنوان اقدام دیگری از سوی سازمان شیلات ایران در راستای ساماندهی صید تون ماهیان اقیانوس هند اشاره کرد.

رئیس سازمان شیلات ایران عنوان کرد: از آنجا که ایران براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی عضو کمیسیون تون ماهیان اقیانوس هند است، لذا ظرفیت ارزشمندی برای حضور و بهره برداری از ذخایر تون ماهیان در صیدگاه های اقیانوس هند برای صیادان ایرانی وجود دارد.
به گفته وی، هر ساله بیش از هزار فروند از شناورهای صیادی لنج با استفاده از تجهیزات ایمنی، دریانوردی و صیادی پیشرفته در صیدگاه های فراساحل در اقیانوس هند حضور می یابند وبه صید ذخایر سطحزی درشت اقدام می کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفته های خود در این خصوص بیان داشت: همچنین شناورهای صید صنعتی پرساینر فعال تون ماهیان در ایران به تعداد پنج فروند هستند که بنا بر برنامه تدوین شده می توان آنها را تا سقف 15 فروند افزایش داد.
دکتر صالحی اعلام کرد: این شناورها علاوه بر صید در آب های ساحلی می توانند به صید در آب های آزاد و بین المللی اقیانوس هند (آبهای فراساحلی ) با توجه به ضوابط و مقررات قانونی که IOTC وضع کرده است مبادرت ورزند.

فعالیت 74 فروند شناور صیادی کیلکاگیر در دریای خزر
دکتر صالحی همچنین به صید کیلکا ماهیان به عنوان ذخیره با ارزش دیگر دریای خزر اشاره کرد و گفت: در سال های گذشته در دریای خزر، هجوم گونه های مهاجم شانه دار به دریای خزر باعث کاهش شدید ذخایر ماهیان کیلکا شده بود.
رئیس سازمان شیلات ایران عنوان کرد: در حال حاضر با مدیریت صید مسئولانه و کاهش تلاش صیادی میزان صید این ماهیان دارای ثبات مطلوبی است به نحوی که با 74 فروند شناور صیادی در سال گذشته ، حدود 22 هزار و 500 تن کیلکا صید شد.
دکتر صالحی تاکید کرد: همچنین در مورد مصرف انسانی کیلکا ماهیان متاسفانه همچنان میزان مصرف انسانی آن زیر 10 درصد است که بایستی با پیگیری و اجرای راهکارهای مناسب از جمله فرآوری، بسته بندی، صادرات و غیره مصرف انسانی آن را افزایش دهیم.

ایجاد درآمد برای صیادان پره با پرورش ماهی در قفس و گردشگری
دکتر صالحی در ادامه گفته های خود در خصوص وضعیت صید ماهیان استخوانی در آب های دریای خزر، خاطرنشان کرد: صید این ماهیان دارای وضعیت نسبتاً پایداری است.
دکتر صالحی با بیان اینکه سال گذشته حدود 11 هزار تن انواع ماهیان استخوانی در دریای خزر توسط شرکت های تعاونی پره صید شد افزود : سازمان شیلات ایران برای حمایت از تعاونی های صیادی پره، ایجاد درآمدهای جنبی و تکمیلی طرح پرورش ماهی در قفس و گردشگری را در دستور کار قرار داده است.

وی بیان داشت: در همین راستا در حال حاضر تعداد پنج تعاونی در امر گردشگری فعالیت دارند؛ همچنین دو تعاونی صیادی پره در استان های گیلان و مازندران به عنوان اجرای طرح پایلوت در امر پرورش ماهی در قفس مشارکت دارند

منبع : مانا

دیدگاه خود را بیان کنید