همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
واردات ماهی تیلاپیا که این روزها بازار ماهی کشور را به خود اختصاص داده و به گفته برخی تولیدکنندگان ماهی بومی کشور را دچار انزوا کرده است، با دستور رئیس سازمان شیلات به مدت سه سال ممنوع شد |
|
واردات ماهی تیلاپیا که این روزها بازار ماهی کشور را به خود اختصاص داده و به گفته برخی تولیدکنندگان ماهی بومی کشور را دچار انزوا کرده است، با دستور رئیس سازمان شیلات به مدت سه سال ممنوع شد. در نامهای که توسط حسن صالحی، رئیس سازمان شیلات و معاون وزیر جهاد کشاورزی، به علیاکبر مهرفرد، معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، نوشته شده است، تأکید شده این ممنوعیت برای حمایت از تولیدکنندگان و پرورشدهندگان ماهیهای بومی مانند قزلآلا و کپور ماهیان و پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی درخواست شده است. تولیدکنندگان ماهیهای بومی تیلاپیا را برای اقتصاد کشور و صنعت ماهیگیری مضر میدانند و بارها مسئولان محیطزیست بابت مشکلات زیستمحیطی این ماهی هشدار دادهاند. در گذشته موارد متعددی درباره سلامت یا عدم سلامت ماهی تیلاپیا در کشور مطرح شده است و مخالفان این ماهی، دلایل مختلفی برای بر حق بودن استدلالهای خود برمیشمرند. در واکنش به این استدلالها موسسه تحقیقات شیلات، همه آنها را رد و سلامت محصول تیلاپیا را که تحت نظارتهای بهداشتی تولید میشود، تأیید میکند. |
|
باید گفت در میان ماهیهای پرورشی کشور، قزلآلا سهم بالایی را به خود اختصاص داده و علاوه بر تأمین تقاضای داخلی، صادرات نسبتاً مناسبی را تجربه کرده است. بازار پسندی و عملکرد مناسب تولید قزالآلا باعث شده است که تعداد زیادی از افراد به پرورش این ماهی روی بیاورند و بازار این محصول در کشور اشباع شود، هرچند که این افزایش تولید منجر به کاهش قیمت آن برای مصرفکننده نشده است. مصرفکنندگان یا مردم به دلیل نبود نظارتهای لازم بر بازار و تعدد واسطهها، از این مزیت افزایش تولید کم بهره بودهاند، بهطوری که در شرایطی که تولیدکنندگان ماهی قزل آلا اعلام میکنند هر کیلوگرم از این محصول خود را حدود هشت هزار تومان به فروش میرسانند؛ اما در بازار 12 هزار و 500 تومان تا 18 هزار تومان (در تهران) به فروش میرسد. در همین راستا حسن صالحی، معاون وزیر جهاد کشاورزی، اظهار کرد: اتحادیه تکثیر و پرورش ماهیان سردآبی درخواست کرد که با توجه به افزایش چشمگیر تولید ماهیان سردآبی و نگرانی برای بازار این گونه آبزی، فرصتی به تولیدکنندگان قزلآلا داده شود تا بتوانند محصولشان را با قیمت مناسب در بازار عرضه کنند. وی افزود: برای اینکه ماهی قزلآلا بیشتر مورد استقبال مردم قرار گیرد، با درخواست این اتحادیه موافقت کردیم و پیشنهاد ممنوعیت واردات تیلاپیا را به وزارت جهاد کشاورزی فرستادیم؛ اما باید به این نکته توجه کرد که مصرف تیلاپیا هیچ ضرری برای انسان ندارد. صالحی با تأکید بر اینکه تولید و بازار ماهی قزلآلا به عنوان یکی از مهمترین تولیدات در حوزه ماهیان سردآبی از تیلاپیا بسیار مهمتر است، ادامه داد: بر اساس توافقی که با سازمان حفاظت محیطزیست انجام شده است، تولید آزمایشی تیلاپیا در ۱۰ مزرعه آزمایشی در بافق یزد در دستور کار قرار گرفته و یکی دیگر از اهداف قطع واردات تیلاپیا، تولید این محصول در داخل است، چرا که تنوع مصرف در همه حوزههای محصولات کشاورزی، شیلاتی، دامی و... از اهمیت بالایی برخوردار است. رئیس سازمان شیلات خاطرنشان کرد: پیش از این نیز درخواست جلوگیری از صدور حواله برای واردات تیلاپیا شده بود؛ اما در مرتبه دوم نیز پیشنهاد کردیم از ابتدای بهمن تا پایان خرداد سال آینده این اتفاق بیفتد که نهایتاً به درخواست اتحادیه تولیدکنندگان ماهیان سردآبی، پیشنهاد ممنوعیت واردات در یک بازه زمانی سه ساله داده شد. تکذیب ممنوعیت واردات تیلاپیا به دلیل مضر بودن آن همچنین در پی تکذیب ممنوعیت واردات تیلاپیا به دلیل مضر بودن آن برای سلامت انسان از سوی رئیس سازمان شیلات، رئیس سازمان دامپزشکی نیز گفت: ممنوعیت واردات تیلاپیا هیچ ارتباطی به سلامت و بهداشت آن ندارد. طی روزهای گذشته خبرهایی درباره ممنوعیت واردات تیلاپیا به دلیل مضر بودن مصرف آن برای انسان در برخی رسانهها منتشر شد که حسن صالحی، رئیس سازمان شیلات، گفت ممنوعیت واردات تیلاپیا با درخواست اتحادیه ماهیان سردآبی و برای تقویت بازار قزلآلا اعمال شده است و هیچ ارتباطی به سلامت و بهداشت این محصول شیلاتی ندارد. علیرضا رفیعیپور، رئیس سازمان دامپزشکی، گفت: هر محصولی از مبادی ورودی رسمی به کشور وارد شود، نظارت عالیهای بر آن از سوی دستگاههایی مانند دامپزشکی در حوزه بهداشتی و قرنطینهای صورت میگیرد؛ به گونهای که آن محصول در حوزه دامپزشکی از نظر شرعی و بهداشتی از مبدأ تولید مورد بررسی و تأیید قرار میگیرد و مجدداً در مرزهای کشور نیز قرنطینه شده و مورد ارزیابی دوباره قرار میگیرد. وی افزود: در این فرآیند هر محصولی اجازه ورود به کشور را از دستگاه متبوع دامپزشکی دریافت کند، بهداشتی، سالم و باکیفیت است و جای هیچ گونه نگرانی ندارد. رئیس سازمان دامپزشکی ادامه داد: در حوزه پرورشی نیز هر محصولی از جمله محصولات شیلاتی اگر بخواهد به بقا و تولیدش ادامه بدهد، بایستی از پیوست بهداشتی و مدیریت بهداشتی استفاده کند که شامل ضوابط قرنطینهای و بهداشتی سازمان دامپزشکی میشود. رفیعیپور تأکید کرد: یقیناً سازمان شیلات و دیگر دستگاههای متولی امر تولید برنامه خود در این زمینه را با هماهنگی سازمان دامپزشکی و استفاده از اسناد بالادستی حوزه بهداشتی و قرنطینهای سازمان دامپزشکی و ارزیابی مخاطرات اجرا میکنند و در این صورت است که میتوانند تولید موفقی داشته باشند. وی گفت: سازمان دامپزشکی در کنار تولیدکنندگان است تا بتوانند بدون مشکل، بیماری و خطرات، محصول مورد نظر را تولید کرده و در اختیار مصرفکنندگان قرار دهند. از نظر سازمان دامپزشکی هیچ مشکل و نگرانی بابت سلامت و بهداشت برای واردات، تولید و مصرف تیلاپیا نیست و ممنوعیت آن نیز ارتباطی با این مسأله ندارد منبع : شعار سال |