سهم آبزی پروری باید در راهبردهای اقتصاد مقاومتی تقویت شود

یک‌شنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۱۰۵ بازدید
سهم آبزی پروری باید در راهبردهای اقتصاد مقاومتی تقویت شود

استاندار مرکزی گفت: آبزی پروی از شاخه های مهم اقتصاد حوزه کشاورزی است و باید سهم این بخش در راهبردهای اقتصاد مقاومتی تقویت شود.

سیدعلی آقازاده روز یکشنبه در آیین آغازین همایش ملی آبزی پروری در محلات افزود: توجه اصولی به تقویت زیرساخت های صادرات غیرنفتی از راهکارهای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است و حوزه آبزی پروری و شیلات به عنوان بخش مهمی از کارآفرینی، ارزآوری و اشتغالزایی باید در روند توسعه اقتصادی رشد کند.
وی اظهار کرد:صنعت آبزی پروری به ویژه در حوزه پرورش ماهیان زینتی ظرفیتی موثر در اشتغالزایی و رهایی از اقتصاد تک محصولی است و تکیه بر داشته های این بخش در استان و کشور می تواند منشاء تحرک اقتصادی و درآمدزایی باشد.
وی ادامه داد: با توجه به ارزآوری و اشتغالزایی بالای آبزی پروری، نیاز است برنامه های اصولی و نظارت جدی در این بخش اعمال شود.
استاندار مرکزی افزود: وجود اکواریوم در محیط کار و منزل باعث نشاط می شود ضمن آنکه این حرفه می تواند بستر شغلی پایدار و خوبی باشد.

آقازاده عنوان کرد: ایران ظرفیت بالایی برای پرورش ماهیان زینتی استخوانی و غضروفی دارد که نه تنها تامین کننده غذا هستند بلکه در ایجاد شغل مستقیم و غیر مستقیم نیز تاثیر گذار است.
وی بیان کرد: کشاورزی و صنعت 2 بال توسعه استان مرکزی است و می طلبد ضمن باروری صنایع بخش کشاورزی و زیربخش های آن نیز در اقتصاد رشد اثربخش کند و ضمن تامین نیاز داخلی در حوزه صادرات حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد.
استاندار مرکزی بیان کرد: سال گذشته 70 میلیون دلار ارزآوری از بخش کشاورزی نصیب این استان شد و تولید پنج هزار تن آبزیان در این استان در سال آتی هدفگذاری شده است.
آقازاده گفت: پارسال یک میلیون و 400 هزار دلار بابت صادرات ماهی زینتی نصیب استان مرکزی شد که امیداست که رقم صادرات از آبزی پروری تا پایان امسال به 2 میلیون دلار افزایش یابد.
وی ادامه داد: استان مرکزیدر زمره 10 استان برتر کشور از نظر درآمد صادراتی است و پارسال 700 میلیون دلار درآمد ارزی با تلاش همه تولید کنندگان صنعتی، کشاورزی و کارآفرینان نصیب استان شد که این رقم از ابتدای امسال تاکنون به مرز یک میلیارد دلار افزایش یافته است.
استاندار مرکزی بیان کرد: تلاش می شود درآمد ارزی و صادرات محصولات غیر نفتی این استان در سال آینده به 2 برابر امسال افزایش یابد اگر چه این استان با کمبود آب و افت سطح ذخایر آبی مواجه است اما با اجرای آبیاری نوین و استفاده از فناوری از داشته ها استفاده بهینه می شود.
آقازاده به توانمندی محلات در حوزه پروش ماهیان زینتی، گل و گیاهان زینتی و ذخایر معدنی و تریکو بافی نیز اشاره کرد و افزود: محلات شهرستانی کارآفرین است که سهم به سزایی در ایجاد درآمد ارزی استان مرکزی دارد.
سرپرست فرمانداری محلات نیز در این همایش گفت: محلات علاوه بر اینکه به پایتخت سنگ ایران و بام گل و گیاه کشور شهرت دارد در زمینه آبزی پروری نیز ظرفیت های بالایی دارد.
محمد کردی افزود: سال گذشته 11 میلیون قطعه ماهی زینتی درمشاغل خانگی و صنعتی محلات تولید شده و 90 درصد از صادرات کشور در حوزه ماهیان زینتی متعلق به محلات است.
وی گفت: جانمایی دومین شهرک ماهیان زینتی کشور در محلات انجام شده و این شهرک در زمینی به وسعت 17 هکتار ایجاد می شود.
سرپرست فرمانداری محلات خاطرنشان کرد: 60 میلیارد ریال اعتبار از سفر ریاست جمهوری برای احداث شهرک ماهیان زینتی محلات مصوب شده که تاکنون تخصیص نیافته است.
کردی اظهار کرد: ظرفیت اسمی این شهرک سالانه 10 میلیون قطعه است که در قالب 21 واحد پرورشی شکل می گیرد و با راه اندازی واحدهای آن، 200 فرصت شغلی ایجاد می شود.
وی گفت: در کنار این شهرک آبزی پروری ،استخر تفریحی، ساختمان اداری، آزمایشگاه، سالن قرنطینه، باغ پرندگان، مسجد، ساختمان آموزش و آکواریوم عمومی نیز پیش بینی شده است.
کردی افزود: راه اندازی مرکزی برای پرورش پرندگان زینتی نیز در محلات دردست پیگیری است تا این شهرستان علاوه بر ماهی زینتی در حوزه پرورش پرندگان زینتی نیز به قطب کشوری تبدیل شود.
مسئول واحد تحقیقات ماهیان زینتی شهرستان محلات نیز در این همایش ملی گفت: محورهای این همایش دو روزه در حوزه تکثیر و پرورش، تغذیه و غذای زنده، بهداشت و بیماری ها، ژنتیک و اصلاح نژاد، فناوری و سیستم های نوین، بیولوژی و فیزیولوژی، گیاهان آکواریومی، مدیریت، اقتصاد، بازاریابی، بسته بندی و حمل و نقل (هندلینگ) است.
مهدی رضایی افزود: 400 متخصص، اندیشمند و تولیدکننه ماهیان زینتی سراسر کشور از 10 استان در این همایش ملی حضور دارند.
وی ادامه داد: کمیته تخصصی بررسی چالش های پیش روی صنعت ماهیان زینتی کشور با حضور مدیران، کارشناسان شیلات و تولیدکنندگان ماهیان زینتی 10 استان فعال در حوزه آبزیان تشکیل می شود و در این همایش در این همایش به بحث و تبادل نظر پیرامون روش های جدید پرورش ماهی زینتی می پردازند.
مسئول واحد تحقیقات ماهیان زینتی محلات افزود: برگزاری نمایشگاه تخصصی و کارگاه های آموزشی از برنامه های جانبی این همایش است.
رضایی ادامه داد: 63 مقاله علمی و پژوهشی برای ارائه در همایش ملی ماهیان زینتی در محلات پذیرفته شده است که این مقالات از مجموع 100 مقاله ارسالی به دبیر خانه همایش است.
محلات واقع در جنوب استان مرکزی به دهکده گل و گیاه، قطب ماهیان زینتی ، تولیدکننده سنگ تزئینی و تریکو کشور شهرت دارد

منبع : ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید