آغاز طرح جهادی تلفیق آبزی‌پروری با دیگر فعالیت‌های کشاورزی در استان همدان

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از آغاز اجرای طرح جهادی تلفیق آبزی‌پروری با فعالیت‌های کشاورزی در استان همدان خبر داد و گفت: این مهم در راستای تحقق شعار سال با جدیت پیگیری می‌شود.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از آغاز اجرای طرح جهادی تلفیق آبزی‌پروری با فعالیت‌های کشاورزی در استان همدان خبر داد و گفت: این مهم در راستای تحقق شعار سال با جدیت پیگیری می‌شود.

پنج‌شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۱۱۲ بازدید
آغاز طرح جهادی تلفیق آبزی‌پروری با دیگر فعالیت‌های کشاورزی در استان همدان

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از آغاز اجرای طرح جهادی تلفیق آبزی‌پروری با فعالیت‌های کشاورزی در استان همدان خبر داد و گفت: این مهم در راستای تحقق شعار سال با جدیت پیگیری می‌شود.

احمد بختیاری از آغاز عملیات اجرای طرح جهادی تلفیق آبزی‌پروری با فعالیت‌های کشاورزی در راستای تحقق شعار سال با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم همزمان با سراسر کشور خبر داد و اظهار کرد: دستورالعمل این طرح به دستور مقام عالی وزارت توسط سازمان شیلات ایران با مشارکت شیلات استان‌ها تهیه و به تایید وزیر رسیده است.

وی با اشاره به اینکه طرح جهادی با اهدافی همچون استفاده بهینه و دو منظوره و افزایش بهره‌وری آب اجرا می‌شود افزود: همچنین افزایش تولید گوشت ماهی به عنوان غذای سلامت، ایجاد و تثبیت اشتغال در مناطق روستایی، افزایش محصولات زراعی و در آمد روستائیان، جلوگیری از مهاجرت و افزایش سرانه مصرف آبزیان شمار دیگری از اهداف است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تاکید بر اینکه این طرح نقش موثری در امنیت غذایی جامعه خواهد داشت یادآور شد: در کشور ۵۰۰ هزار چاه کشاورزی و ۶۵ هزار استخر ذخیره آبِ ساخته شده وجود دارد که تاکنون ۱۱ هزار و ۸۰۰ استخر ماهیدار شده و با اجرای این طرح ۱۵ هزار استخر دیگر ماهیدار خواهد شد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در استان همدان نیز طبق آخرین آمارها حدود ۱۵ هزار چاه، چشمه قنات و رودخانه وجود دارد همچنین طبق برآوردها حداقل ۲ هزار استخر ذخیره آب کشاورزی خاکی، بتونی و ژئوممبران موجود است که با اندک تغییراتی قابلیت استفاده در پرورش انواع ماهیان سردآبی و گرم آبی را دارند.

بختیاری در بخش دیگر با اشاره به اینکه با وجود همه فعالیت‌ها و اقدامات صورت گرفته کمتر از ۵ درصد منابع آبی استان در زمینه تولید آبزیان به کار گرفته شده است تصریح کرد: با تامین تسهیلات مورد نیاز، تامین نیروی کارشناس و متخصص و اجرای برنامه‌های ترویجی به منظور آشنایی کشاورزان و مشارکت آنها، قابلیت افزایش تعداد واحدهای دو منظور شیلاتی به مرز ۱۰ درصد منابع موجود و جهش تولید در پرورش آبزیان وجود دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه در سال گذشته ۶ هزار و ۹۰۰ تن انواع ماهیان گرم‌آبی و سردآبی در ۵۰۲ مزرعه و استخرهای ذخیره تولید شده است گفت: ۲۲ میلیون بچه ماهی قزل‌آلا در ۱۰ مرکز حد واسط تولید و ۱۰۰ هزار بچه ماهی گرم‌آبی نیز رهاسازی شده است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تاکید کرد: در ۶۵ واحد پرورش ماهیان زینتی و زالوی طبی حدود ۵ میلیون و ۲۵۰ هزار قطعه ماهی زینتی و زالوی طبی در سال گذشته تولید شده است.

وی با بیان اینکه در مجموع زمینه اشتغال مستقیم یک هزار و ۳۸۰ شغل در این صنعت فراهم شده است متذکر شد: از سوی دیگر سرانه مصرف آبزیان استان حدود ۸.۶ کیلوگرم است به طوری که در راستای افزایش سرانه مصرف ۱۱ جشنواره طبخ آبزیان در شهرستان‌های استان با مشارکت بخش‌های دولتی و خصوصی اجرا شده است.

بختیاری از برگزاری ۱۲۸ دوره آموزشی عملی و تئوری طبخ آبزیان با شرکت ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در استان طی سال پیش خبر داد و یادآور شد: یک‌هزار نفر از آبزی پروران و متقاضیان پرورش ماهی دوره عمومی و تخصصی آبزیان را با استفاده از اعتبارات عمرانی شیلات گذراندند.

وی در بخش دیگر با تاکید بر اینکه ۲۰ واحد راکد و نیمه فعال پرورش ماهی با پیگیری‌های انجام شده وارد چرخه تولید شده‌اند افزود: ۲۲ فقره پرونده اخذ تسهیلات بانکی به مدیریت سرمایه گذاری ارجاع شده که از این میزان تنها به چهار فقره تسهیلات تعلق گرفته است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در تشریح برنامه سال جاری اضافه کرد: تولید حداقل ۷ هزار و ۵۰۰ تن ماهی سردآبی و گرم‌آبی از طریق گسترش پرورش ماهی در استخرهای دو منظوره، قنوات، تلفیق آبزی‌پروری با گلخانه‌ها و افزایش تولید در واحد سطح با مکانیزاسیون طی امسال پیش‌بینی می‌شود.

وی در پایان به پیش‌بینی تولید ۵ میلیون و ۶۵۰ هزار قطعه ماهیان زینتی و زالوی طبی طی سال جاری اشاره کرد و گفت: تولید ۲۵ میلیون بچه ماهی قزل‌آلا در مراکز حد واسط، دستیابی به سرانه حدود ۹ کیلوگرمی مصرف آبزیان و اجرای جشنواره‌ها و دوره‌های طبخ آبزیان و توسعه بازار آبزیان از دیگر برنامه‌های این واحد در سال ۱۴۰۳ است.

منبع: روزانه نیوز

دیدگاه خود را بیان کنید