صدور اولین پروانه استاندارد دانه سویای کشور در گلستان

مدیرکل استاندارد گلستان از صدور اولین پروانه دانه سویای کشور در استان گلستان خبر داد.

مدیرکل استاندارد گلستان از صدور اولین پروانه دانه سویای کشور در استان گلستان خبر داد.

سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۱۲۲ بازدید
صدور اولین پروانه استاندارد دانه سویای کشور در گلستان

مدیرکل استاندارد گلستان از صدور اولین پروانه دانه سویای کشور در استان گلستان خبر داد.

سیدمهدی حسینی با اعلام این خبر گفت: واحد تولیدی آریا دانه گلستان پس از انجام بازرسی‌‌‌های فنی و همچنین نمونه‌‌‌‌برداری و مطابقت نتایج آزمون با استانداردهای ملی ذی‌ربط و ارائه مستندات لازم، موفق به اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد برای فرآورده مذکور شد. حسینی ادامه داد: استاندارد ملی دانه سویا با شماره ۱۷۵۱۷ با عنوان «خوراک دام، طیور و آبزیان - دانه سویا با چربی کامل اکسترودشده - ویژگی‌‌‌ها و روش‌های آزمون» در سال ۱۳۹۲ تصویب شد. وی افزود: دانه سویا با چربی کامل اکسترودشده حاوی مقادیر قابل‌توجهی پروتئین و چربی است و به عنوان یکی از منابع غذایی دام، طیور و آبزیان به کار می‌رود. مدیرکل استاندارد گلستان در ادامه گفت: دانه سویا حاوی مقادیر زیادی مواد سمی محرک، مهار‌کننده‌‌‌ها، عوامل حساسیت‌زا، گواترزا و ضد‌انعقادی است که برای کاهش مقدار این مواد، دانه خام باید فرآوری شود. وی در پایان اضافه کرد: برای فرآوری دانه خام سویا از روش‌های مختلفی از قبیل برشته کردن، میکرونیزه کردن، اکسپند کردن، پلت کردن و اکسترود کردن خشک و مرطوب استفاده می‌شود و هر کدام از روش‌های نوشته‌شده تاثیر متفاوتی بر ارزش غذایی سویا دارند.

منبع: دنیای اقتصاد

دیدگاه خود را بیان کنید