پایگاه اینترنتی ایران آکوا

گزارشها

گزارشها

گزارشها

اهلی سازی، مولدسازی، تکثیر، پرورش لارو و تولید بچه ماهی سوکلا

در مراسم مذکور سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، محمود بهمنی رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، حسین جعفری معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، حافظیه معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مراد زاده فرماندار شهرستان بندرلنگه، عباس مویدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان و مدیران کل وابسته به آن شامل ادارات کل شیلات، دامپزشکی، منابع طبیعی و آبخیزداری، مرکز تحقیقات آموزش و کشاورزی و منابع طبیعی و شیلات بندرلنگه حضور داشتند.


۱۳ / ۴ / ۱۴۰۳
گزارشها ویژه

تالاب انزلی؛ در انتظار مرگ خانه ماهی‌ها

گفته‌های شاهدان عینی افول تالاب انزلی را تایید می‌کنند؛ تالابی که تا امروز بار‌ها مورد آزمایش طرح‌های احیاء قرار گرفته، اما نجات پیدا نکرده است. این تالاب سال‌هاست به‌عنوان یکی از منحصربه‌فردترین پهنه‌های آبی ایران مورد هجوم فاضلاب، رسوبات و تهدید کاهش سطح آب دریای خزر قرار گرفته و برخی پژوهش‌ها پیش‌بینی می‌کنند که تا پایان قرن جاری، دیگر تالابی وجود ندارد.


۱۱ / ۴ / ۱۴۰۳

چرایی نقش اقتصاد دریایی هند در تعامل با ایران

سهم اقتصاد دریایی هند در یک برآورد محافظه کارانه حدود ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی برآورد شده است. در این کشور می‌توان ۵ حوزه اولویت‌دار حمل و نقل دریایی و بنادر، کشتی سازی و صنایع فراساحل، شیلات، آبزی پروری و فرآوری آبزیان، گردشگری ساحلی و دریایی، انرژی‌های تجدیدپذیر، زیست فناوری دریایی در زمینه اقتصاد دریا را ذکر کرد.


۱۰ / ۴ / ۱۴۰۳

آبزیان و تضمین امنیت غذایی ملت ایران

با ترسیم «نقشه راه تضمین امنیت غذایی کشور» در وزارت جهاد کشاورزی با توجه به وجود فرصت‌های بی‌نظیر توسعه شیلات و آبزی‌پروری در سواحل گسترده دریایی در شمال و جنوب و حجم فراوان آب‌های داخلی، تأمین بخش مهمی از غذای مردم از این محصولات مورد توجه بسیار جدی قرار گرفته است.


۱۰ / ۴ / ۱۴۰۳

گام بلند استان فارس در توسعه آبزی پروری

استان فارس با تدوین برنامه پنج ساله در راستای افزایش آبزی‌پروری فرصت تولید انواع ماهیان سردابی و گرمابی، خاویار و حتی زینتی را در استخرهای انفرادی و ذخیره کشاورزی ایجاد کرده است و به عنوان یکی از استان های پیشرو گامی بلند در این حوزه برداشته است.


۱۰ / ۴ / ۱۴۰۳

راهکار مالت برای حفظ هویت ملی ماهیگیری

مالت در راستای حفظ تعادل و سلامت دریاها به تشکیل تیمی از متخصصان و ناظران علمی برای گردآوری داده‌های مستقیم از محل‌های ماهی‌گیری در کنار ماهی‌گیرانی پرداخته است که آینده اکوسیستم دریایی مالت را شکل می‌دهند. صنعت ماهیگیری عمیقا با هویت مالت گره خورده است.


۸ / ۴ / ۱۴۰۳

دولت چهاردهم کدام مسیر حرکت تحقیقات جوانان نخبه را پشتیبانی می‌کند؟

مشاور مهندسی آبزیان دانشگاه علم و صنعت گفت: بایستی به نکاتی که در قوانین کشور در خصوص فعالیت دانش بنیان‌ها ذکر شده است به طور دقیق عمل شود؛ چرا که شرکت‌های دانش بنیان به این قانون تکیه زده و به پشتیبانی قانون از فعالیت‌شان دل بسته‌اند.


۶ / ۴ / ۱۴۰۳

کاهش سرانه مصرف آبزیان در کشور

توسعه آبزی‌‌‌پروری یکی از مهم‌ترین زیربخش‌‌‌های اقتصادی در تامین امنیت غذایی، تجارت، اشتغال‌زایی، کارآفرینی و محرومیت‌‌‌زدایی در کشور و در عین حال راهکاری کلیدی برای رونق «اقتصاد دریامحور» است که اخیرا بر اهمیت این مبحث بسیار تاکید می‌شود. درواقع یکی از بازیگران و نقش‌‌‌آفرینان اصلی توسعه دریامحور، بحث صنعت شیلات است. این موارد در حالی بیان می‌شود که مجموع تولیدات صید و آبزی پروری کشورهای ذی‌نفع در این حوزه در سال ۲۰۲۰ به رکورد بی‌‌‌سابقه ۲۱۴ میلیون تنی رسید که شامل ۱۷۸ میلیون تن آبزیان و ۳۶ میلیون تن جلبک بود که نسبت به رکورد قبلی سال ۲۰۱۸ (۲۱۳ میلیون تن) رشد اندکی (۳ درصد) داشت. رشد محدود عمدتا ناشی از کاهش ۴.۴ درصدی ماهیگیری به دلیل کاهش صید گونه‌‌‌های دریایی، به‌‌‌ویژه آنچووی، کاهش صید در چین و تاثیرات همه‌گیری کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ است. این کاهش صید با رشد آبزی‌پروری -البته با نرخ سالانه کمتر در دو سال گذشته- جبران شد.


۳۰ / ۳ / ۱۴۰۳
گزارشها ویژه

دست پُر شیلات گیلان در توسعه اقتصاد دریا محور

استان گیلان با دسترسی به بیش از ۳۰۰ کیلومتر از نوار ساحلی دریای خزر می‌تواند سهم قابل توجهی در تحقق سیاست‌های توسعه دریامحور داشته باشد و هم اکنون از مجموع ۷۴ هزار تن تولیدات شیلاتی گیلان حدود ۱۲ هزار تن استحصال دریایی است، یعنی چیزی حدود بیش از ۱۰ درصد سبد تولیدات شیلاتی گیلان از دریا تامین می‌شود و این نشان دهنده سهم شیلات گیلان در حوزه اقتصاد دریامحور است.


۳۰ / ۳ / ۱۴۰۳

امسال 20 تن آرتمیا از پنج مزرعه برداشت میشود.

مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی گفت: پنج مزرعه در مجتمع فسندوز میاندوآب در جنوب استان مشغول تولید آرتمیا هستند که بیش از ۱۰۰ نفر اشتغالزایی دارد و با راه اندازی کامل مجتمع برای بیش از ۳۰۰ نفر به طور مستقیم ایجاد اشتغال خواهد شد.


۲۷ / ۳ / ۱۴۰۳

بررسی پتانسیل‌های آبزی‌پروری استان کرمانشاه در بازدید معاون وزیر جهاد کشاورزی

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران در سفر دو روزه به استان کرمانشاه به مناسبت هفته جهاد کشاورزی، ضمن بازدید از پتانسیل‌های آبزی‌پروری استان، بر توسعه بازار محصولات شیلاتی، ایجاد مراکز تکثیر و فرآوری آبزیان و تکمیل زنجیره ارزش و ایجاد بازارچه‌های برون‌مرزی و صادراتی تاکید کرد.


۲۷ / ۳ / ۱۴۰۳

نجات مجتمع پرورش میگو گمیشان در دولت شهید رئیسی

لایروبی خلیج گرگان به همراه کانال آب‌رسان مجتمع پرورش میگو باعث شد که صنعت پرورش میگو در دولت سیزدهم از مخاطرات طبیعی نجات پیدا کند و مسئولان در حال برنامه‌ریزی برای پرورش بیش از ۱۲ هزار تن میگو هستند.


۲۶ / ۳ / ۱۴۰۳

ظرفیت بالای چهارمحال و بختیاری برای تبدیل به الگوی پیشران در زنجیره ارزش

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: زنجیره بادام و آبزیان در استان در حال اجر است و این استان با توجه به ظرفیتی که دارد قابلیت تبدیل به الگوی پیشران در راهبری زنجیره ارزش تولید را دارد.


۲۶ / ۳ / ۱۴۰۳

علت افزایش قیمت تن ماهی چیست؟

قیمت کنسرو ماهی تن از سال ۹۱ تا امروز حدود ۱۸۰۰ درصد افزایش داشته است. این امر باعث حذف این محصول از سبد بسیاری از خانواده‌های ایرانی شده است. افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل، تولید و ... باعث افزایش مجدد قیمت این محصول شود؟


۲۵ / ۳ / ۱۴۰۳

احیای بزرگترین تالاب فصلی آذربایجان‌غربی مهر تاییدی بر زندگی دوباره تالاب ها

«گروس» در مهاباد به عنوان بزرگترین تالاب فصلی آذربایجان‌غربی برای نخستین بار طی ۲۰ سال اخیر با تامین حق‌آبه احیا شد و در این فصل میزبان پرندگان آبزی و کنارآبزی شده است که تحقق این امر در کنار وضعیت مناسب دیگر تالاب ها، مهر تاییدی بر زندگی دوباره این زیستگاه های طبیعی در استان است.


۲۴ / ۳ / ۱۴۰۳
تعداد رکورد : 1616