انتخابات اتاق تعاون تجدید می‌شود؟

چهار‌شنبه ۶ دی ۱۳۹۱  ۰ نظر   ۱۹۶ بازدید

به دنبال کش و قوس‌های فراوان در انتخابات اخیر هیات‌مدیره اتاق تعاون ایران در اواخر شهریور ماه امسال، برخی از اعضای هیات اجرایی منتخب مجمع نمایندگان اتاق تعاون از برگزاری مجمع آتی اتاق خبر داده و اعلام کردند: خدشه در انتخابات اتاق تعاون برخلاف سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی است

به گزارش خبرنگار «دنیای اقتصاد»، روز گذشته 4 نفر از اعضای هیات اجرایی منتخب مجمع نمایندگان اتاق تعاون در یک نشست خبری چگونگی برگزاری انتخابات اتاق و مسائل و چالش‌های آن را بررسی کردند.
مسعود زارع، عضو هیات اجرایی منتخب مجمع نمایندگان اتاق تعاون ایران در ابتدای این نشست انتخابات اخیر اتاق تعاون را غیرقانونی اعلام کرد و گفت: انتخابات اتاق تعاون برخلاف تصوری که داشتیم با چالش‌های زیادی مواجه شد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های صنعت دامپروری کشور با انتقاد از نحوه عملکرد ریاست انجمن نظارت بر نحوه انتخابات اتاق تعاون گفت: انجمن نظارت بر انتخابات اتاق تعاون که ریاست آن به عهده قائم مقام وزیر تعاون است، بدون توجه به مصوبه هیات‌مدیره دو نفر دیگر را به انجمن معرفی کرده است

وی افزود: به استناد ماده 27 و 28 آيين‌نامه اجرايي قانون بخش تعاوني اقتصاد ايران، انجمن نظارت در راستاي تحقق ماده 68 قانون ياد شده به منظور تعيين خط مشي و چگونگي نظارت بر انتخابات مديران و بازرسان شركت‌ها، اتحاديه‌هاي تعاوني و اتاق‌ها، مركب از سه عضو حاكميتي وزارتخانه‌هاي تعاون، كار و رفاه اجتماعي، كشور و منتخب قوه‌قضائيه و نيز اتاق تعاون تشكيل شده است.
زارع اظهار کرد: بر اساس سياست‌هاي كلي اصل 44 قانون اساسي، وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي به نقش حاكميتي و وظيفه نظارتي خود پرداخته و بايد از مداخله در امور اجرايي اتحاديه‌ها، تعاوني‌ها و اتاق پرهيز كند.
اين عضو هيات‌مديره با اشاره به برخي تخلفات در روز برگزاري انتخابات اتاق تعاون مركزي، افزود: دولت بايد بر اساس ماده 124 قانون برنامه پنجم توسعه فقط نقش نظارتي خود را بر فعالان حوزه تعاون يا اتحاديه‌ها داشته باشد و از دخالت و تصدي گري در امور بپرهيزد.
به گفته وی، موضوع تخلف در انتخابات اتاق تعاون به ديوان عدالت اداري اعلام و اين اتاق براي رسيدگي به تخلف به بازرسي كل كشور شكايت كرده كه اين سازمان به نفع شاكيان (اتاق تعاون) راي داده است.
وي ادامه داد: راي سازمان بازرسي كل كشور به وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي ارسال شده اما هنوز اين وزارتخانه هيچ گونه اظهارنظري نداشته است.
زارع همچنين با اشاره به نامه 102 نفر از نمايندگان مجلس درباره ابهام در انتخابات اتاق تعاون گفت: قرار است در هفته جاری (18آبان ماه) مجمع اتاق تعاون برگزار شود، اما متاسفانه در چند روز گذشته تلاش‌هايي براي عدم برگزاري مجمع عمومي انجام شده است.
زارع اظهار کرد: مجمع عمومي مي‌تواند سرنوشت خود را براي تحقق سهم 25درصدي از اقتصاد رقم بزند. وی تصريح كرد: هم اكنون حدود 15تا 20ميليون نفر تعاونگر در كشور فعال هستند كه چشم همه آنها به راي مجمع عمومي است.
وي در پايان اظهار کرد: از همه مسوولان عرصه كار، تعاون و رفاه اجتماعي انتظار داريم اجازه ندهند به جايگاه قانوني انجمن نظارت بر انتخابات به دليل برخي مسائل صنفي و سليقه اي خدشه اي وارد شود. در همین حال، عادل امینی، دبیر اتاق تعاون استان کهكیلویه و بویراحمد نیز با بیان اینکه بالاترین رکن در اتاق‌های تعاون مجمع است، گفت: اما بعضی‌ها سعی دارند که قوانین را زیر سوال ببرند.
این عضو هیات اجرایی منتخب مجمع نمایندگان اتاق تعاون ایران با نامناسب دانستن شرایط فعلی اعلام کرد: دولت باید دخالتش را در امور اتاق کم کند، در واقع دولت با کاهش تصدی گری فقط به امر نظارت بپردازد. وی با بیان اینکه نباید انتخابات اتاق بر پایه مسائل سیاسی انجام شود، گفت: تکالیف اصل 44 قانون اساسی مشخص است. بنابراین یا باید قانون اصلاح شود یا اینکه از آن تمکین شود.
امینی افزود: اتاق تعاون جایگاه تعاونگران است؛ بنابراین باید مسوولان اجازه دهند که امکان تحقق سهم 25 درصدی بخش تعاون در اقتصاد کشور فراهم شود.
از سوی دیگر، ارسلان قاسمی، عضو هیات اجرایی منتخب مجمع نمایندگان اتاق تعاون ایران نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری مجمع آتی اتاق اظهار کرد: تشکیل مجمع عمومی به صورت فوق‌العاده در 18 آبان حق اعضا است. محل برگزاری آن نیز در اختیار خود مجمع است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری شرکت‌های تعاونی تکثیر و پرورش میگو، ماهی و آبزیان افزود: از آنجایی که برگزاری این مجمع به درخواست نمایندگان بوده است، ترجیح می‌دهیم که در مکانی غیر از اتاق تعاون برگزار شود.
وی گفت: طبق قانون ما نیازی به دریافت مجوز از وزارتخانه نداریم و برگزاری آن تنها به اراده دو سوم اعضا بستگی دارد.
قاسمی در ادامه درباره دلایل برگزاری این مجمع توضیح داد: دلیل اول این است که برخی در انتخاباتی که 23 شهریور ماه برگزار شد، خدشه وارد کردند. از سوی دیگر ما به این جمع‌بندی رسیدیم که هیات‌مدیره با ترکیبی جدید آن، نمی تواند به مدت 3سال امور بخش تعاون را در دست داشته باشد. بنابراین در مجمع آتی دوباره این موضوع را به شور می‌گذاریم.
قاسمی ادامه داد: اگر در مجمع آتی به این نتیجه برسیم که دبیر کل به کار خود ادامه دهد، دیگر اجازه نخواهیم داد که اقدام خلاف قانون انجام شود.
وی در پاسخ به این سوال که دلیل دخالت دولت در انتخابات اتاق تعاون چه بوده است، گفت: دلیل آن را نباید از ما بپرسید.
افزون بر این، حمیدرضا عباسی، دبیر اتاق تعاون استان سمنان نیز در این نشست با تاکید به سهم 25 درصدی بخش تعاون در اقتصاد کشور اظهار کرد: ما در تقابل با وزارت تعاون نیستم فقط به دنبال این هستیم که مراحل قانون در انتخابات رعایت شود.
این عضو هیات اجرایی منتخب مجمع نمایندگان اتاق تعاون ایران در پایان گفت: ما در مقابل اعمال غیرقانونی در فرآیند انتخابات اتاق ایستادگی می‌کنیم

دیدگاه خود را بیان کنید