همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
خبرگزاری فارس: وزیر جهاد کشاورزی وی از تدوین، تصویب و ابلاغ هفت برنامه راهبردی محصولی در حوزه شیلات ایران با هدف توسعه پایدار، افزایش سرانه مصرف آبزیان، توسعه اشتغال و ... خبر داد.
خبرگزاری فارس از انزلی، پیام صادق خلیلیان به مناسبت برگزاری نخستین همایش ملی آبزیپروری در هتل نرگس زیباکنار بعد از ظهر امروز توسط اردشیر روحی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در آغاز بهکار این همایش دو روزه قرائت شد.
وزیر جهاد کشاورزی در پیام خود اظهار داشت: نرخ بالای رشد جمعیت در دهههای گذشته توجه تمام دستاندرکاران را به نیازهای اساسی این جمعیت از جمله غذا، اشتغال و مسکن معطوف داشته است.
وی افزود: تامین امنیت غذایی یکی از سرفصلهای مهم در بخش کشاورزی محسوب شده و امروزه رسالت مجموعه تحقیقات را در هدایت و ارائه دستورالعملهای راهبردی بر مبنای نگاه محصولی دوچندان کرده است.
خلیلیان، سهم تولیدات آبزیان دنیا را 163 میلیون تن اعلام کرد و اذعان داشت: در ایران طی سالهای اخیر تولید بالغ بر 660 هزار تن انواع آبزیان صورت گرفته که سهم آبزیپروری بیش از 30 درصد معادل 244 هزار تن است.
وی ادامه داد: امروزه بیش از هر زمان دیگر برنامههای توسعه شیلات نیازمند و تشنه ورود علوم جدید و فناوریهای نوین و تحقیقات به طور موثر و کاربردی است زیرا هدفگذاری تولید بالغ بر 15 هزار تن میگو، 250 هزار تن ماهیان گرمابی و حدود 150 هزار تن ماهی سردآبی در برنامه پنجم نیازمند بهکارگیری شیوهها، مدلها، گونه و راهکارهای افزایش تولید در واحد سطح و نیز کاهش هزینههای تولید است.
وزیر جهاد کشاورزی، اهداف کیفی شیلات و آبزیان در برنامه پنجساله توسعه را شامل افزایش سهم آبزیان در امنیت غذایی کشور، بهرهبرداری مسئولانه و پایدار از منابع آبزی کشور، بهبود کیفیت و کاهش ضایعات آبزیان، حفاظت و بازسازی موثر از ذخایر آبزیان برشمرد.
وی، توسعه فناوری و پژوهشهای کاربردی به منظور بهرهبرداری پایدار از منابع و ذخایر آبزی، ارتقای بهرهوری از منابع و عوامل تولید و... را از دیگر اهداف شیلات در برنامه پنجساله عنوان کرد.
خلیلیان یکی از وظایف مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی را پیگیری و برطرف کردن برخی از بحرانها و چالشهای موجود برای آبزیان عنوان کرد و اذعان داشت: تاکنون در این راستا طرح و پروژههای تحقیقاتی زیادی زیرنظر مراکز تحقیقاتی انجام شده که نتایج و دستاوردهای آنها موجب افزایش دانش پرورش دهندگان و ارتقای مدیریت آنها در زمینه تکثیر و پرورش آبزیان شده است.
وی از تدوین، تصویب و ابلاغ هفت برنامه راهبردی محصولی در حوزه شیلات ایران با هدف توسعه پایدار، افزایش سرانه مصرف آبزیان، توسعه اشتغال و ... خبر داد و ابراز داشت: بخشی از این برنامهها در برنامه پنجم در حوزههای پژوهشی و اجرایی عملیاتی میشود و بخشی دیگر نیز تا افق 1404 در برنامه چشمانداز عملیاتی خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: اجرای پروژههای تحقیقاتی به منظور افزایش و بهبود کیفیت تولید، بررسی امکان کاهش هزینههای اصلاحنژاد، توسعه پرورش گونههای بومی، شناخت منابع تغذیه، مهندسی آبزیان، معرفی گونههای پرتولید و معرفی روشهای پرورش متراکم و قفس از اهداف برنامه پنجساله توسعه آبزیپروری است