همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
کارشناس موسسه تحقیقات شیلات ایران گفت: بیش از 90 درصد ماهیان زینتی و آکواریومی متعلق به آب شیرین هستند
خبرگزاری فارس از بندر انزلی، ابوالفضل سپهداری بعد از ظهر امروز در جمع محققان و پژوهشگران آبزیپروری به نقشه راه برنامه راهبردی غذاهای زنده و ماهیان زینتی اشاره کرد و اظهار داشت: مبحث غذاهای زنده به عنوان یکی از تاثیرگذارترین عوامل در فعالیتهای آبزیپروری بهویژه در عرصه پرورش است.
وی با بیان اینکه بسیاری از دانشمندان علم آبزیپروری غذاهای زنده را کلید توسعه لاروی آبزیپروری میدانند، افزود: برخی از غذاهای زنده مانند آرتمیا میتوانند به عنوان یک محصول در فعالیتهای شیلاتی مطرح باشند.
سپهداری آرتمیا را جزو غذاهای محصول شیلاتی ندانست و تصریح کرد: غذاهای زنده در تولید محصولات شیلاتی از اهمیت بسیار بالایی برخورداند.
کارشناس موسسه تحقیقات شیلات ایران برنامهریزی پژوهشی در راستای شناسایی، تولید انبوه و ارزیابی اثرات مصرف غذاهای زنده در تکثیر و پرورش آبزیان را از الزامهای نقشه راه برنامه راهبردی آبزیان عنوان کرد و گفت: احداث و راهاندازی مزارع و امکانات تولید و پرورش غذاهای زنده در مناطق عمده پرورش آبزیان در کشور و بررسی روشهای بهینهسازی تولید و غنیسازی غذاهای زنده مصرفی از جمله این الزامهاست.
وی مطالعه به منظور دستیابی به روشهای فرآوری، نگهداری و بازیابی، آموزش و تربیت کادر علمی و فنی در زمینه پرورش و دستیابی به روشهای بهینه مصرف و ارزیابی اثرات اقتصادی آن را از دیگر راهبردهای نقشه راه آبزیان اعلام کرد.
سپهداری با اشاره به برنامه نقشه راه ماهیان زینتی، خاطرنشان کرد: ماهیان زینتی و آکواریومی عمدتاً در دو گروه ماهیان زینتی آب شور و شیرین قرار میگیرند.
کارشناس موسسه تحقیقات شیلات ایران بیش از 90 درصد گونههای ماهیان زینتی را متعلق به آب شیرین معرفی کرد و بیان داشت: کمتر از 10 درصد در گروه ماهیان دریایی قرار دارند.
وی میزان تولید ماهیان زینتی در سال 83 در کشور را معادل 28 میلیون قطعه اعلام کرد و یادآور شد: این رقم در سال 1384 با 10 درصد افزایش به 31 میلیون قطعه رسیده است.
سپهداری با بیان اینکه شیلات ایران تولید 205 میلیون قطعه ماهی زینتی برای پایان برنامه چهارم توسعه با هدف ایجاد اشتغال 6 هزار و 800 نفر را دنبال کرده است، ابراز داشت: آمار ارائه شده نشان دهنده افزایش تولید ماهیان زینتی به رقم 86 میلیون و 730 هزار قطعه در پایان برنامه چهارم توسعه در سال 1389 است.
کارشناس موسسه تحقیقات شیلات ایران به رشد 280 درصدی تولید در تکثیر و پرورش ماهیان زینتی در برنامه چهارم توسعه اشاره کرد و اذعان داشت: تکثیر و پرورش ماهیان زینتی 40 درصد بیش از برنامه پیشبینی شده است.
وی از پیشبینی افزایش تولید 139 میلیون و 250 هزار قطعه ماهیان زینتی تا پایان برنامه پنجم توسعه کشور خبر داد و افزود: این روند واقع بینانه و قابل دستیابی محسوب میشود.
سپهداری خواستار توجه بیشتر دستاندرکاران و برنامهریزان در فعالیتهای آبزیپروری شد و تصریح کرد: افزایش ضریب امنیت و کاهش خسارتها و مخاطرههای ناشی از بروز بیماریهای خطرناک در مراکز تکثیر و پرورش ماهیان زینتی و همچنین استقرار سیستم مستمر پایش بهداشتی در این واحد از جمله الزامهایی است که باید در برنامهریزیها مد نظر قرار گیرد.
*بیماری نکروز عصبی در ماهیان همهگیر است
کارشناس پژوهشکده آبزیپروری آبهای داخلی بندر انزلی نیز در این همایش به مطالعه ایمونولوژیکی بیماری نکروز عصبی ویروسی در کفال ماهیان دریای خزر از نظر زمانی تلفات اشاره کرد و گفت: بیماری نکروز عصبی ویروسی یک بیماری همهگیر در ماهیان دریایی وحشی و پرورشی جهان است.
محدث قاسمی با بیان اینکه بیماری نکروز عصبی ویروسی کفال ماهیان را درگیر میکند، افزود: تلفات کفال ماهیان دریای خزر در استانهای گلستان، مازندران و گیلان در ماههای دی، بهمن و اسفند سال 89 به دو صورت علایم بالینی تورم شکمی و لاغری مفرط دیده شده است.
وی ادامه داد: به منظور بررسی علت تلفات تعداد 130 نمونه مغز و چشم از ماهیان دارای علایم بالینی جمعآوری شده و به دو روش هیستوپاتولوژی و آنتیبادی درخشان غیرمستقیم بر روی مقاطع بافتی و گسترش فشاری با استفاده از مونوکلونال آنتی بادی ضد بتانودا ویروس مورد آزمایش قرار گرفت.
قاسمی با تاکید براینکه نتایج آسیبشناسی بافتی حضور واکئولاسیون پیشرفته در مغز، نخاع و لایه شبکیه چشم را نشان داد، خاطرنشان کرد: آزمایشهای آنتیبادی درخشان غیرمستقیم حاکی از وجود واکنش آنتیژن بادی در مقاطع بافتی و گسترشها بود.
کارشناس پژوهشکده آبزیپروری آبهای داخلی بندر انزلی بیان داشت: از مجموع 130 نمونه، تعداد 89 نمونه از نظر وجود واکنش آنتیژن آنتیبادی در هر سه استان مثبت تشخیص داده شد.
به گفته وی، نتایج نشان داده که الگوی زمانی وقوع تلفات در سه استان متفاوت بوده و بروز تلفات با فاصله زمانی یک ماهه از سواحل شرقی دریای خزر به طرف سواحل غربی صورت گرفته است.
قاسمی تفاوتهای دمایی آب و هوا و آغاز افزایش درجه حرارت محیط از شرق به غرب را از دلایل تلفات کفال ماهیان برشمرد و اذعان داشت: تکثیر بتانودا ویروس وابسته به دما بوده و با افزایش دما میزان وقوع بیماری افزایش مییابد